Ελβετία

H βρετανική ταξιδιωτική εταιρεία Which? έφτιαξε μια λίστα με τους ασφαλέστερους προορισμούς του κόσμου για διακοπές, η οποία προέκυψε από πρόσφατη έρευνα της εταιρείας με βάση στοιχεία από την συμβουλευτική εταιρεία STC.

- Advertisement -

Σύμφωνα αυτή, η Ελβετία είναι το ασφαλέστερο μέρος για διακοπές στον κόσμο, λόγω της πολιτικής της σταθερότητας, της καλής υγειονομικής περίθαλψης και των πολύ χαμηλών ποσοστών βίας.

Ελβετία

Το λιγότερο ασφαλές μέρος, από μια λίστα πιθανών προορισμών διακοπών, είναι η Τζαμάικα. Το ποσοστό ανθρωποκτονιών εκεί είναι περίπου 60 φορές υψηλότερο από ό,τι στην Ελβετία.

Στην Ελβετία υπάρχουν 3,3 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα ανά 100.000 – χαμηλότεροι ακόμη και από άλλα πολύ ασφαλή μέρη όπως η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Φινλανδία και η Πορτογαλία.

Πορτ Αντόνιο Τζαμάικα

Οι ασφαλέστεροι προορισμοί διακοπών στον κόσμο

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους 10 πιο ασφαλείς προορισμούς στη λίστα που συγκεντρώθηκαν από την Which? βρίσκονται στην Ευρώπη.
Η Ισλανδία, η Νορβηγία, η Πορτογαλία και η Σλοβενία συνθέτουν την υπόλοιπη πεντάδα.

Οι εξαιρέσεις στο top 10 είναι η Νέα Ζηλανδία και η Σιγκαπούρη. Η Σιγκαπούρη έχει ποσοστά θνησιμότητας από τροχαία που είναι περίπου το ένα δέκατο από αυτά στην Ταϊλάνδη. Παράλληλα διαθέτει ένα εξαιρετικό σύστημα υγείας και πολύ χαμηλό κίνδυνο φυσικών καταστροφών. Έχει επίσης χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών.

Ισλανδία

Τα λιγότερο ασφαλή μέρη του κόσμου

Στο κάτω μέρος του πίνακα, μαζί με την Τζαμάικα, βρίσκονται η Βραζιλία, η Νότια Αφρική, οι Φιλιππίνες και το Μεξικό. Όλες έχουν σχετικά υψηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών, με τη Τζαμάικα να είναι η χειρότερη με 35,2 ανθρωποκτονίες ανά 100.000. Οι Φιλιππίνες έχουν χαμηλότερο ποσοστό ανθρωποκτονιών 10,5 ανά 100.000, αλλά υψηλότερο κίνδυνο φυσικής καταστροφής.

Πολλές από τις χώρες πάνω από το Μεξικό στη μέση του πίνακα, όπως η Ταϊλάνδη, η Ινδία, το Βιετνάμ, η Τυνησία, η Ιορδανία, η Σρι Λάνκα και το Πράσινο Ακρωτήριο, έχουν σχετικά χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών – αλλά πολύ υψηλότερα ποσοστά θανάτων από τροχαία.

Αμαζόνιος, Βραζιλία

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ