Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
22.7 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΟι εντυπωσιακές ανθισμένες κερασιές του Κιότο για πρώτη φορά φέτος, μετά από...

Οι εντυπωσιακές ανθισμένες κερασιές του Κιότο για πρώτη φορά φέτος, μετά από πολλούς αιώνες, άνθισαν νωρίτερα!

Γιατί τα άνθη κερασιάς του Κιότο έχουν ανθίσει ασυνήθιστα νωρίς φέτος;

Ο μικρός μας κόσμος “κρύβει” τεράστιες ομορφιές. Μια από αυτές είναι σίγουρα το ανεπανάληπτο  τοπίο που δημιουργούν οι ανθισμένες κερασιές στο Κιότο.

- Advertisement -

Η άνθιση των όμορφων κερασιών της Ιαπωνίας είναι κάθε χρόνο ένα αναμενόμενο κάλεσμα της άνοιξης. Φέτος όμως έκαναν την εμφάνισή τους νωρίτερα, πράγμα που είχε να συμβεί αιώνες! Ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην αλλαγή του κλίματος.

Ανθισμένες κερασιές Κιότο


Ο χρόνος εμφάνισης των “εθνικών” ροζ ανθών της χώρας – γνωστών ως sakura – εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες που οδηγούν στην άνοιξη. Ο θερμότερος καιρός στο Κιότο σήμαινε αυτόματα και την άνθιση των δέντρων που για φέτος κορυφώθηκε στις 26 Μαρτίου, πρώτη φορά καταγράφεται αυτή η ημερομηνία από το… 812 μ.Χ. από τότε σηλαδή που άρχισε η καταγραφη σε έγγραφα και ημερολόγια αυτοκρατορικών δικαστηρίων.

Το μονοπάτι με τις ανθισμένες κερασιές Κιότο

Κάθε χρόνο, η Ιαπωνική Μετεωρολογική Εταιρεία δίνει την πρόβλεψή της για τα άνθη κερασιάς, στην οποία εκτιμά τις ημερομηνίες άνθησης (kaika) και πλήρους άνθησης για τα δέντρα Somei Yoshino σε περίπου 1000 τοποθεσίες. Οι ημερομηνίες ανθοφορίας και πλήρους άνθισης των ανθών κερασιάς προκύπτουν από τα μοτίβα θερμοκρασίας από το φθινόπωρο του προηγούμενου έτους. Τα φύλλα στα δέντρα της κερασιάς συνήθως εκκρίνουν ορμόνες για να αποτρέψουν την ανθοφορία τους νωρίτερα, αλλά οι καιρικές συνθήκες μπορούν να επηρεάσουν αυτήν τη διαδικασία και να κάνουν την ανθοφορία να συμβεί νωρίτερα.

Κάντε επίσης ένα διαφορετικό ταξίδι στον κόσμο μέσα από εντυπωσιακές φωτογραφίες από ηφαιστειακές λίμνες του πλανήτη

Ανθισμένες κερασιές, Sakura

«Η τάση των τελευταίων 200 ετών για νωρίτερα ανθοφορία στα άνθη της κερασιάς του Κιότο οφείλεται σε δύο πράγματα», δήλωσε ο Benjamin Cook, επικουρικός ερευνητής στο Ινστιτούτο Γης στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, στο Lonely Planet. «Το πρώτο είναι η κλιματική αλλαγή από την καύση ορυκτών καυσίμων, η οποία γενικά κάνει τα πράγματα πιο ζεστά σε όλο τον κόσμο. Το δεύτερο είναι ένα ενισχυμένο φαινόμενο που σχετίζεται με την αυξημένη αστικοποίηση στο Κιότο, το οποίο κάνει επίσης τις τοπικές θερμοκρασίες πιο ζεστές».

Το να θαυμάζουν οι πολίτες τα sakura όταν ανθίζουν είναι ένα αγαπημένο ιαπωνικό έθιμο – γνωστό ως hanami. Οι αρχές όμως στο Τόκιο και οι γειτονικοί νομοί ανησυχούν για τα πλήθη που συγκεντρώνονται στα διάφορα δημοφιλή σημεία και καλούν τους κατοίκους να είναι προσεκτικοί σχετικά με το πώς συμμετέχουν στο παραδοσιακό έθιμο την εποχή της πανδημίας COVID-19.

Ιαπωνία -Ανθισμένες κερασιές

10 συγκλονιστικά τοπία που αποδεικνύουν πόσο όμορφος είναι ο κόσμος…

Με τους περιορισμούς των ταξιδιών που εξακολουθούν να ισχύουν σε μεγάλο μέρος του κόσμου, να δει κάποιος από κοντά τα άνθη της κερασιάς στην Ιαπωνία, ίσως δεν είναι δυνατό αυτή τη χρονιά… όμως μπόρει πάντα να τα θαυμάσει μέσα από φωτογραφίες και βίντεο.

Ανθισμένες κερασιές ,Ιαπωνία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,527 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ