Όμορφες πισίνες στον κόσμο

Αργεί ακόμα το καλοκαίρι, ωστόσο μ’ αυτά και μ’ αυτά, εννοώντας πάντα τον εγκλεισμό μας, τον κορονοϊό, τις απαγορεύσεις, σίγουρα ονειρευόμαστε να έρθουν καλύτερες μέρες αργότερα, μπας και απολαύσουμε ό,τι χάσαμε. Έτσι χαζεύουμε υπέροχες εικόνες σε όμορφους προορισμούς εντός κι εκτός Ελλάδας και ταξιδεύουμε νοερά στις πιο εντυπωσιακές πισίνες του κόσμου που θα σας κάνουν να νοσταλγήσετε μια βουτιά!

Ιδιαίτερες πισίνες σε μοναδικές τοποθεσίες του κόσμου

Οι εικόνες από τις εντυπωσιακότερες εξωτερικές πισίνες του κόσμου προέρχονται από το βιβλίο Lido: A Dip into Outdoor Swimming Pools του συγγραφέα Christopher Beanland, το οποίο έχει συγκεντρώσει φωτογραφίες από τις πιο όμορφες πισίνες του κόσμου και περιγράφει την ιστορία τους. Ο συγγραφέας αναφέρει ότι “με το να κολυμπά κανείς ξαναγεννιέται” κι ότι “κάθε βουτιά στο νερό είναι ένα άλμα πίστης”. Δείτε και τις 4+1 εντυπωσιακότερες πισίνες στον κόσμο, χτισμένες πάνω σε βουνά!

Βιβλίο Lido

Απολαύστε μερικές από τις ιδιαίτερες κι εντυπωσιακές πισίνες του κόσμου μέσα από τις φωτογραφίες που ακολουθούν:

Brockwell, Λονδίνο
BROCKWELL LIDO, HERNE HILL, Λονδίνο
Iceberg, Αυστραλία
ICEBERGS, BONDI, ΣΙΔΝΕΫ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Kennedy town, Χονγκ Κονγκ
KENNEDY TOWN, ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ
Seebad, Ζυρίχη
SEEBAD, ΖΥΡΙΧΗ
Bronte, Σίδνεϋ
BRONTE ROCK, ΣΙΔΝΕΫ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Oasis Λονδίνο
OASIS SPORTS CENTER, ΛΟΝΔΙΝΟ
Ohlson Καλιφόρνια
OHLSON RECREATION CENTER, ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ
FRAUENBAND, ΖΥΡΙΧΗ
FRAUENBAD, ΖΥΡΙΧΗ
Wylies Baths Αυστραλία
WYLIE’S BATHS, COOGEE, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Η πιο εντυπωσιακή πισίνα στον κόσμο βρίσκεται στην Ιταλία! (photos)

“Κοντά στον ουρανό”… Έτσι διαφημίζεται στην ιστοσελίδα του το Hotel Hubertus, στο νότιο Τιρόλο, στην Ιταλία. Κι όχι άδικα. Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν μια παράξενη εμπειρία: Να κολυμπήσουν σε απόσταση 12 μέτρων από το έδαφος. Αλήθεια! Πού; Μέσα σε μια πισίνα με γυάλινο πυθμένα για να απολαμβάνουν τη θέα κάτω από τα πόδια τους…

Διαβάστε ακόμα:  Άνοιξε η πιο βαθιά πισίνα του κόσμου για καταδύσεις!
πισίνα Hotel Hubertus

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Kronplatz (Δολομίτες) και ανακαινίστηκε σχετικά πρόσφατα. Κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, το αρχιτεκτονικό γραφείο NOA (Network of Architecture) στήριξε σε αντιστηρίγματα από κορμούς τοπικών δέντρων χωρίς τον φλοιό τους, μια πισίνα σε ύψος 12 μέτρων. Τμήμα του πυθμένα της είναι γυάλινο. Οι διαστάσεις της είναι 25 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος.

Hotel Hubertus με εντυπωσιακή πισίνα

Είναι θερμαινόμενη. Ο γενναίος κολυμβητής, με τη βοήθεια του πέτρινου πλαισίου, έχει την αίσθηση ότι το νερό εξαφανίζεται στο άπειρο. “Η θέση της πισίνας, η οποία επιπλέει σε ύψος 12 μέτρων από το έδαφος, στην άκρη της δίνει στον κολυμβητή την αίσθηση ότι αιωρείται, χωρίς βάρος”…

Hotel Hubertus στους Δολομίτες

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ