ποτήρια μπύρας γεμάτα χέρια τσουγκρίζουν

Οι Γερμανοί μείωσαν την μπύρα λόγω κορονοϊού, αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν τα νούμερα! Οι μπυραρίες στη Γερμανία βλέπουν μια κάθετη πτώση των πωλήσεών τους στην πολυαγαπημένη μπίρα των Γερμανών και πολλές από αυτές κινδυνεύουν με λουκέτο!

Ο όγκος των πωλήσεων στις μπυραρίες στη Γερμανία κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους ήταν -6,6% ή σχεδόν 300 εκατομμύρια λίτρα λιγότερα από την αντίστοιχη περίοδο του ήδη αδύναμου προηγούμενου έτους. Πρόκειται  για την μικρότερη κατανάλωση μπύρας, ενώ και οι εξαγωγές, ιδίως προς χώρες της ΕΕ, μειώθηκαν ακόμα πιο πολύ από τις σαφώς κυρίαρχες εγχώριες πωλήσεις.

διάφορα είδη μπύρας still life

Μπαρ και εστιατόρια έκλεισαν, γιορτές και άλλες εκδηλώσεις ακυρώθηκαν και τα νούμερα ήταν εντελώς απογοητευτικά. Ειδικά κατά τους μήνες Απρίλιο (-17,3%) και Μάιο (-13%), οι πωλήσεις ήταν συγκριτικά χαμηλότερες από εκείνες του 2019. Στη συνέχεια, με τη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και το άνοιγμα των καταστημάτων, οι πωλήσεις μπύρας ανέκαμψαν, αλλά και πάλι όχι ικανοποιητικά.

Η Ένωση Ζυθοποιίας της Γερμανίας είχε ήδη περιγράψει από τον Μάιο την πτώση των πωλήσεων μπύρας, αφού δεν ήταν όλες σε θέση να αντισταθμίσουν τη μείωση της βαρελίσιας μπύρας με την αντίστοιχη αύξηση πώλησης της εμφιαλωμένης μπύρας. Επωφελήθηκαν κυρίως εμπορικά σήματα, ενώ οι μικρότερες τοπικές ζυθοποιίες, που τροφοδοτούσαν άμεσα τα καταστήματα τοπικής γαστρονομίας έχουν δυσκολευτεί πάρα πολύ!

Διαβάστε ακόμα:
Οι 5 πιο εντυπωσιακές πισίνες στον κόσμο, χτισμένες πάνω σε βουνά και η μεγαλύτερη πισίνα που έχει φτιαχτεί ποτέ!

Οπότε η πολυαγαπημένη μπύρα των Γερμανών μάλλον βάζει φρένο στην κατανάλωσή της και μπαίνει και αυτή στον χορό του κορονοϊού, που έχει αλλάξει όχι μόνο την ζωή αλλά και τη διασκέδαση και τις επιλογές μας. Σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης, η γερμανική μπύρα έχει πληγεί αρκετά, ενώ για την ανάκαμψη απαιτείται κρατική υποστήριξη προς τα μικρά ντόπια ζυθοποιεία.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ