Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΟι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό αυτή τη στιγμή

Οι καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό αυτή τη στιγμή

Το διεθνώς γνωστό TimeOut.com ρώτησε χιλιάδες ντόπιους σχετικά με το φαγητό έξω στις πόλεις τους για να κατατάξει τις γαστρονομικές πρωτεύουσες του κόσμου το 2024.

Το να γνωρίζεις πραγματικά μια πόλη σημαίνει να φας το φαγητό της. Τι κάνει όμως μια υπέροχη πόλη για φαγητό; Δεν είναι ο αριθμός των επαίνων και των αστεριών Michelin, αλλά κάτι λίγο πιο απλό: οι επιλογές. Καλής ποιότητας γεύματα σε λογικές τιμές. Χιλιάδες κάτοικοι πόλεων ρωτήθηκαν για να πουν ακριβώς πόσο καλό –και πόσο προσιτό– είναι να φάτε έξω στη γενέτειρά τους αυτή τη στιγμή.

- Advertisement -

Οι ντόπιοι ρωτήθηκαν για τα εστιατόρια της πόλης τους που πρέπει να επισκεφτείτε, τα πιάτα που πρέπει να φάτε και το φαγητό με την καλύτερη σχέση ποιότητας-τιμής, και κλήθηκαν επίσης να βαθμολογήσουν τη γαστρονομική σκηνή της πόλης τους τόσο για την ποιότητα όσο και για την προσιτή τιμή. Για να δημιουργήσουν και να κατατάξουν την τελική λίστα, στο TimeOut περιόρισαν την επιλογή εξαιρώντας πόλεις με χαμηλότερη συνολική βαθμολογία και συμπεριλαμβάνοντας μόνο την πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία για κάθε χώρα. Στη συνέχεια, ζήτησαν από το παγκόσμιο δίκτυο συντακτών και συγγραφέων του Time Out να τους ενημερώσει σχετικά με το τι κάνει την πόλη τους έναν συναρπαστικό προορισμό για φαγητό το 2024 και να προτείνουν τα αγαπημένα τους μέρη για φαγητό αυτήν τη στιγμή.

Φυσικά, το Time Out ξέρει φαγητό. Δοκιμάζει στις καλύτερες πόλεις του κόσμου εδώ και δεκαετίες, εξετάζει και κατατάσσει εστιατόρια για να διατηρήσει τις καλύτερες λίστες του όσο πιο update γίνεται. Και αυτή η παγκόσμιας κλάσης επιμέλεια έχει μετατραπεί από τότε στις αγορές Time Out , όπου τα καλύτερα τρόφιμα, ποτά και πολιτιστικές εμπειρίες συγκεντρώνονται κάτω από μια στέγη. Για αυτό το χαρακτηριστικό λοιπόν, απευθύνθηκε στους ειδικούς –τους σεφ στο Time Out Market– για να ορίσει τρεις γαστρονομικές πρωτεύουσες που αξίζουν το προσκήνιο για τις σκηνές φαγητού τους.

Αυτή η λίστα είναι μια γιορτή της γαστρονομικής κουλτούρας σε όλο τον κόσμο. Είτε πρόκειται για εκλεκτά γεύματα υψηλής ποιότητας είτε για φαγητά στο δρόμο σε προσιτές τιμές, αυτές είναι οι 10 καλύτερες πόλεις για φαγητό και ποτό αυτή τη στιγμή, έτσι όπως ξεχώρισαν στην έρευνα του timeout

Οι καλύτερες πόλεις του κόσμου για φαγητό

1.Νάπολη, Ιταλία

Must-eat πιάτο: Πίτσα μαργαρίτα

Δεν μπορείτε να μιλήσετε για φαγητό στην Ιταλία χωρίς να μιλήσετε για τη Νάπολη – και δεν μπορείτε να μιλήσετε για φαγητό στη Νάπολη χωρίς να μιλήσετε πίτσα. Η A’ pizz γεννήθηκε στη Νάπολη τον δέκατο ένατο αιώνα ως ένα γρήγορο, προσιτό γεύμα για τις εργατικές τάξεις της πόλης και οι παλιές πιτσαρίες (κυρίως με κέντρο τη Via dei Tribunali , γνωστή και ως Pizza Street) και συνεχίζουν να ταΐζουν τους Ναπολιτάνους σήμερα. Αν και υπάρχουν σίγουρα υψηλές επαναλήψεις στην πόλη, εξακολουθεί να είναι το φθηνότερο φαγητό στη Νάπολη – οι ντόπιοι ονόμασαν την πίτσα ως ένα portafoglio το πιο ποιοτικό πιάτο της πόλης, μια διπλωμένη φέτα που κοστίζει περίπου 1 ευρώ. Και η απόδειξη είναι στην πίτα: η Νάπολη κατατάχθηκε ως η πιο προσιτή πόλη για φαγητό έξω στην έρευνα του Time Out

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Η Νεαπολίτικη κουζίνα γιορτάζει τη διαφορετικότητα, την απλότητα και το πάντρεμα μεταξύ γης, θάλασσας και ιστορίας», λέει η συγγραφέας και ντόπιος της Νάπολης Gabriela Proietti. «Αυτή η πλούσια διατροφική κουλτούρα μπορεί να βρεθεί παντού στην πόλη: είναι στις εστίες των ζυμαρικών alla genovese και του ναπολιτάνικου ραγού, στην πρωινή ζαχαροπλαστική από sfogliatella γεμάτη ρικότα ή babà εμποτισμένο με ρούμι , μια βόλτα στο Mercato του δέκατου έκτου αιώνα…

«Η γεμάτη ενέργεια συνοικία Quartieri Spagnoli φουντώνει ως το ιδανικό μέρος για φαγητό αυτή τη στιγμή, αλλά μην αρκεστείτε σε καμία υπαίθρια τρατορία. Για το πιάτο της πόλης, την πίτσα μαργαρίτα, κατευθυνθείτε προς τη Santa Maradona , όπου ο ιδιοκτήτης Andrea Viviani τιμά τα πιο πολύτιμα αγαθά της Νάπολης: πίτσα, ποδόσφαιρο και τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Και για κλασικά ναπολιτάνικα γαστρονομικά με δημιουργική ανατροπή του bistrot, επισκεφθείτε το CU.QU. / cucinadiquartiere .

2.Γιοχάνεσμπουργκ, Νότια Αφρική

Must-eat πιάτο: Σάντουιτς Kota

Το Κέιπ Τάουν μπορεί να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας για τη διεθνή κουζίνα του (και η νέα αγορά Time Out , στο V&A Waterfront, είναι απόδειξη του γαστρονομικού ταλέντου στη Μητέρα Πόλη), αλλά το Jo’burg είναι ένας άξιος αντίπαλος για τον τίτλο της Νοτίου Αφρικής στο κεφάλαιο τροφίμων. Από τα καφενεία της Αιθιοπίας στη Μικρή Αντίς μέχρι τα νιγηριανά και δυτικοαφρικανικά φαγητά στα νότια της πόλης, μπορείτε να φάτε σε όλη την ήπειρο εδώ – αν και η πλειονότητα των ντόπιων που ερευνήσαμε συνέστησαν τις παραδοσιακές νοτιοαφρικανικές λιχουδιές της πόλης, όπως το σάντουιτς Sowetan kota, το bunny chow και το mala mogodu.

Sowetan τυπικό αφρικάνικο φαγητό
Sowetan

Γιατί να το επισκεφτείτε τώρα: «Αν το Jo’burg είναι η ψυχή της Νότιας Αφρικής, το Braamfontein είναι ο παλμός της πόλης. Αυτή η κεντρική γειτονιά φιλοξενεί μερικά από τα αγαπημένα μου μέρη για φαγητό, παρακολούθηση ανθρώπων και χορό, με μερικά από τα πιο καινοτόμα εγχειρήματα που συνδυάζουν τις δυνάμεις του φαγητού και του πολιτισμού», λέει ο συγγραφέας τροφίμων του Γιοχάνεσμπουργκ Thando Moleketi-Williams. «Πηγαίνετε στο  Mamakashaka and Friends  στην οδό De Beer για τα Σαββατοκύριακα με κρασί και χιπ χοπ, κοκτέιλ και λίστες αναπαραγωγής, ένα μηνιαίο κλαμπ βιβλίων και μια συναρπαστική εναλλαγή φαγητού. Λίγα τετράγωνα πιο πάνω στην Reserve Street, το Artivist είναι ένας χώρος εστιατορίου και γκαλερί που εγκαινίασε πρόσφατα ένα μηνιαίο εκλεκτό φαγητό Κυριακάτικο brunch club από τον βραβευμένο σεφ Katlego Mlambo. Όσο βρίσκεστε εκεί, μην χάσετε τον χώρο του speakeasy και ζωντανής μουσικής Untitled Basement .’

3.Λίμα, Περού

Must-eat πιάτο: Ceviche

Η Λίμα δεν είναι μόνο η γαστρονομική πρωτεύουσα του Περού , αλλά ολόκληρης της ηπείρου της Νότιας Αμερικής. Είναι το σπίτι του «καλύτερου εστιατορίου του κόσμου» το Central , αλλά μπορείτε να δοκιμάσετε τις περουβιανές γεύσεις στο μενού γευσιγνωσίας δέκα πιάτων του Central παντού στην πόλη (και για ένα κλάσμα της τιμής). Το Tangy pisco sours, το ceviche εσπεριδοειδών και το lomo saltado (Περουβιανό μοσχαρίσιο κρέας) πήραν την “έγκριση” από τους ντόπιους στην έρευνα αλλά όταν ήρθε η ώρα για την αξία, το απλό, χορταστικό arroz con pollo (κοτόπουλο και ρύζι) ονομάστηκε το πιο προσιτό της πόλης πιάτο.

Arroz con pollo -κοτόπουλο με ρύζι- περουβιανό φαγητό
Arroz con pollo -chicken with green rice 

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Η μετεωρική άνοδος της Λίμα στην κορυφαία γαστρονομική πόλη εδραιώθηκε πέρυσι όταν το Central βρέθηκε στην κορυφή της λίστας των καλύτερων εστιατορίων στον κόσμο, ρίχνοντας φως σε μια χώρα όπου τα αρχαία δημητριακά συναντούν το πλούσιο σε ψάρια ρεύμα Humboldt και τις γαστρονομικές επιρροές των κοινοτήτων των κινεζικών και ιαπωνικών μεταναστών», λέει ο ταξιδιωτικός συγγραφέας και ειδικός στη Λίμα, Steph Dyson. «Το τελευταίο διαμόρφωσε το εμβληματικό μαριναρισμένο πιάτο ψαριού της Λίμα, το ceviche. μπορείτε να το δοκιμάσετε παντού, από εστιατόρια πέντε αστέρων μέχρι αγορές στο λιμάνι, αν και η προτίμησή μου είναι στο ανεπιτήδευτο Punto Azul . Η γαστρονομία του Limeño επίσης εξελίσσεται συνεχώς. Μην παραλείψετε το Mérito , ένα επαινετικό fusion εστιατόριο Βενεζουέλας-Περού».

ceviche
shutterstock – ceviche

4.Πόλη Χο Τσι Μινχ, Βιετνάμ

Must-eat πιάτο: Pho Saigon

Γλυκό, πικάντικο, μυρωδάτο, ψάρι – όπως και να το περιέγραφες, η βιετναμέζικη κουζίνα δεν κάνει ποτέ συμβιβασμούς στη γεύση και μπορείτε να δοκιμάσετε τα καλύτερα της στο Χο Τσι Μινχ. Πέρα από τους πάγκους με φαγητό δίπλα στους δρόμους και τις πολυσύχναστες αγορές, τα σαλιγκάρια, το ρύζι και τα παραπροϊόντα στιφάδο είναι πολλά εστιατόρια Bib Gourmand και βραβευμένα με αστέρια Michelin που σερβίρουν δημιουργικές παραλλαγές κλασικών πιάτων. Αλλά μακράν το πιο αναφερόμενο πιάτο στην έρευνα ήταν το pho. Η ζεστή σούπα με νουντλς – στα νότια, συνήθως γαρνιρισμένη σε μεγάλο βαθμό με βασιλικό, κόλιανδρο, τσίλι και σάλτσα hoisin – είναι μια βιετναμέζικη βασική συνταγή, πανταχού παρούσα σε όλη την πόλη.

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Αν και το Ανόι μπορεί να είναι η γενέτειρα της βιετναμέζικης κουζίνας και κουλτούρας, το Χο Τσι Μινχ έχει αναδειχθεί ως ο πιο συναρπαστικός προορισμός για φαγητό της χώρας», λέει ο συγγραφέας του Χο Τσι Μινχ, Νταν Κ Τάο. «Στην Περιφέρεια 1, το κέντρο της πόλης, υπάρχει το Ănăn Saigon , το «νέο βιετναμέζικο» εστιατόριο του σεφ Peter Cuong Franklin που απέσπασε το μοναδικό αστέρι Michelin της πόλης στον εναρκτήριο οδηγό για το Βιετνάμ τον περασμένο χρόνο. Βρίσκεται σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από το Bánh Mì Huỳnh Hoa , ένα χώρο street food, ηλικίας 30 ετών, που ειδικεύεται στα βιετναμέζικα σάντουιτς με μπαγκέτα γαλλικής επιρροής, τα οποία προέρχονται από την πόλη. Απέναντι από το ποτάμι στο District 2 βρίσκεται ένα ανερχόμενο τοπίο μοντέρνου εστιατορίου – η ιδέα του μενού γευσιγνωσίας Tre Dining και το wine bar Little Bear με εστίαση στη γαστρονομία να ξεχωρίζουν για την ερμηνεία των βιετναμέζικων συστατικών και γεύσεων μέσω δυτικών γαστρονομικών τεχνικών.

5.Πεκίνο, Κίνα

Must – eat πιάτο: Πάπια Πεκίνου

Το Πεκίνο είναι μια πόλη για όσους αρέσει το κρέας. Ερωτηθέντες ποιο πιάτο πρέπει να δοκιμάσει ο καθένας όταν επισκέπτεται την πόλη τους, οι ντόπιοι έβαλαν σε μεγάλο βαθμό κρέας στο μενού: κοτόπουλο γκονγκμπάο, hot pot και (φυσικά) πάπια Πεκίνου ήταν οι πιο συνηθισμένες απαντήσεις. Αλλά και τα λαχανικά δεν πάνε πίσω – τηγανητά, στον ατμό, καρυκευμένα ή σε κομματάκια σε ζυμαρικά, μπορείτε να βρείτε τα καλύτερα σε όλη την κινεζική πρωτεύουσα. Και ενώ το Πεκίνο έχει το μερίδιό του από γκουρμέ εστιατόρια, οι πολλοί street food δρόμοι της πόλης και οι νυχτερινές αγορές διασφαλίζουν ότι το φαγητό έξω δεν θα κοστίσει μια περιουσία – πάρτε ένα jian bing (μια κινέζικη αλμυρή κρέπα) και μια τοπική μπύρα και είστε έτοιμοι!

Πάπια Πεκίνου
Πάπια Πεκίνου

Γιατί να το επισκεφτείτε τώρα: «Η πάπια του Πεκίνου είναι η βασική κουζίνα του Πεκίνου και το αγαπημένο μου μέρος είναι το Siji Minfu », λέει η Wendy Xu, συντάκτρια στο Time Out Beijing. «Δεν είναι πρωτόγνωρο να περιμένετε περισσότερο από μία ώρα για να καθίσετε εδώ, ακόμα και όταν κάνετε κράτηση εκ των προτέρων, αλλά οι τέλεια ψημένες πάπιες τους με τραγανό δέρμα κάνουν την αναμονή στην ουρά να αξίζει τον κόπο. Αν ψάχνω για κάτι πιο φανταχτερό, κατευθύνομαι στο Qu Lang Yuan , όπου η γαλλο-κινεζική fusion κουζίνα λάμπει με φρέσκα τοπικά υλικά. Για μια αληθινή εμπειρία, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από το lamp hotpot στο Yu De Fu . Για κάτι νέο και νόστιμο στο Jing, μην χάσετε το Puzzles και το Greek Freak. Το Puzzles είναι ένα τέλειο μέρος για brunch, με μενού brunch εμπνευσμένο από την Ευρώπη, ενώ το Greek Freak είναι ιδανικό για αυθεντικό γύρο και χούμους.’

6.Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Must-eat πιάτο: Som tum

Η Μπανγκόκ, η πρωτεύουσα του street food του κόσμου, δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι η τρίτη πιο οικονομική πόλη για φαγητό έξω. Οι ντόπιοι ονόμασαν το som tum, μια γλυκιά και ελαφρώς πικάντικη σαλάτα με παπάγια που βρίσκεται σε πολλούς πάγκους στο πεζοδρόμιο και στα ξεχαρβαλωμένα καρότσια που κυκλοφορούν, ως το πιάτο που πρέπει να φάτε στην ταϊλανδική πρωτεύουσα. Πέρα από τις αγορές και τα νόστιμα φαγητά είναι μια πόλη γεμάτη με γκουρμέ διακρίσεις: Η Μπανγκόκ έχει 34 εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin και κέρδισε πολλά στα πρόσφατα βραβεία 50 Καλύτερων Εστιατορίων της Ασίας .

Thai papaya salad, Som Tum σαλάτα από την Ταϊλάνδη
Thai papaya salad, Som Tum from Thailand

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Ποτέ δεν είναι έκπληξη όταν η Μπανγκόκ λαμβάνει άλλη μια διάκριση ως ένας από τους καλύτερους προορισμούς φαγητού στον κόσμο», λέει ο Top Koaysomboon, συντάκτης του Time Out Bangkok . «Το street food είναι η καρδιά της γαστρονομικής σκηνής της Μπανγκόκ και γίνεται όλο και πιο συναρπαστικό, με το αναδυόμενο κέντρο τροφίμων Ban Tad Thong να συναγωνίζεται το κλασικό street food hotspot της Yaowarat Road. Από την πλευρά του φαγητού, υπάρχουν περισσότερα εστιατόρια με αστέρια Michelin και 50 καλύτερες διακρίσεις από ποτέ, τα οποία έδωσαν το προσκήνιο σε αγαπημένες γυναίκες σεφ όπως η Tam Debakham της Baan Tepa , η Pam Soontornyanakij από το Potong και η Garima Arora της Gaa . Και οποιοδήποτε ταξίδι στην Μπανγκόκ δεν θα είναι πλήρες χωρίς μια επίσκεψη στο Jay Fai’s . Η ουρά είναι μεγάλη, αλλά πρέπει οπωσδήποτε να πάτε ».

Μπανγκόγκ street food
Μπανγκόγκ street food

7.Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία

Must-eat πιάτο : Nasi lemak

Η πρωτεύουσα της Μαλαισίας είναι ένα μεγάλο, νόστιμο χωνευτήρι, με μια σκηνή φαγητού επηρεασμένη από την κουλτούρα της Μαλαισίας, της Κίνας και της Ινδίας και αντικατοπτρίζει αιώνες μετανάστευσης. Το Nasi lemak, ένα αρωματικό πιάτο με ρύζι με γάλα καρύδας, τραγανό γαύρο, αγγούρι και βραστό αυγό, ονομάστηκε το must-eat γεύμα της πόλης, ακολουθούμενο από ταϊλανδέζικη σούπα tom yam και το roti canai, ένα τραγανό τηγανητό flatbread.

Nasi lemak

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Η Κουάλα Λουμπούρ ξεπερνάει κατά πολύ τη φήμη της με μερικά από τα πιο περιζήτητα φαγητά σε όλη την Ασία», λέει ο συντάκτης της Κουάλα Λουμπούρ, Ng Su Ann. «Αφιερώστε χρόνο για τα πολλά κοπιτιάμ, τους πάγκους με μαμάκ και τους μικροπωλητές στις νυχτερινές αγορές με φωτισμό νέον για να δοκιμάσετε τα παγκοσμίου φήμης πιάτα του δρόμου, όπως το laksa, το roti canai και το nasi lemak. Από καφετέριες μέχρι omakases, από βραδινά κλαμπ μέχρι μπαρ με θέα στον ορίζοντα, η γαστρονομική σκηνή της πόλης έχει να προσφέρει περισσότερα από ποτέ. Τους τελευταίους μήνες, καλωσορίσαμε μια σειρά αξιοσημείωτων νέων εστιατορίων που αξίζει την κράτηση: υπάρχει το Pickle Dining και το νέο εστιατόριο nusantara Kai που προβάλλει γεύσεις από όλο το Αρχιπέλαγος της Μαλαισίας. Σε φίλους, συνεχίζει ο ίδιος, που έρχονται στην πόλη , προτείνω το APW στο Bangsar έχει 103 καφέ (ίσως τον καλύτερο καφέ στην πόλη), και το Olivia Deli για τάπας και σαγκρία, ένα σούσιγια, πίτσες με προζύμι στα ξύλα, φυσικά κρασιά και πολλά άλλα.’

8.Βομβάη, Ινδία

Must-eat πιάτο: Vada pav

Οι κάτοικοι της Βομβάης είναι δικαίως περήφανοι για τη γαστρονομική σκηνή της πόλης τους, σημειώνοντας την υψηλότερη ποιότητα από όλες τις πόλεις που συμμετείχαν στην έρευνα. Τα αγαπημένα πιάτα των ντόπιων αποδεικνύουν ότι αυτή η πόλη είναι γεμάτη εκρηκτικές γεύσεις: φλογερό manchurian (χοντροκομμένα λαχανικά ή κρέας, τηγανητά και μέσα σε κολλώδη σάλτσα), κρεμώδες κοτόπουλο με βούτυρο και βασικό φαγητό του δρόμου το vada pav (τηγανητό ζυμαρικό πατάτας γεμισμένα σε ψωμάκι, συνοδευόμενα από κόκκινα και πράσινα τσάτνεϊ) που ονομάστηκαν τα must-eat της Βομβάης.

Το κλασικό πιάτο της Βομβάη Vada Pav
Mumbai Special Vada Pav 

Γιατί να την επισκεφτείτε τώρα: «Η γαστρονομική σκηνή της Βομβάης αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της πόλης, με υλικά και γεύσεις από όλη την Ινδία και τον κόσμο», λέει ο συγγραφέας της Βομβάης, Kunal Bhatia. «Όλοι έχουν ένα αγαπημένο εύρημα εδώ, από έναν πλανόδιο πωλητή για ένα γρήγορο φαγητό μέχρι μπαρ στον τελευταίο όροφο με εκπληκτική θέα. Νέα εστιατόρια ανοίγουν πάντα στις πολυσύχναστες γειτονιές Bandra και Lower Parel, αλλά τα αγαπημένα μου μέρη για φαγητό είναι στο σπίτι μου στο Versova. Το φαγητό Goan στο Sorozai που άνοιξε πρόσφατα είναι απολαυστικό, αλλά με ελκύει εξίσου το παλιό αγαπημένο Tanjore Tiffin Room – η πιατέλα με τα 16 ρύζια και κάρυ είναι πάντα μια άμεση επιτυχία».

9.Ντουμπάι

Must-eat πιάτο: Mandi

Με τα τεχνητά νησιά και τους ιλιγγιώδεις ουρανοξύστες του, όλοι γνωρίζουμε ότι το Ντουμπάι δεν φοβάται να καινοτομήσει. Τα τελευταία χρόνια, η τάση της πόλης να ξεπερνά τα όρια έχει επεκταθεί στη γαστρονομική σκηνή της πόλης, με γευστικές εμπειρίες σε νέο κύμα και ανερχόμενους τοπικούς σεφ να μαζεύουν βραβεία. Το εμιράτο, το σπίτι της μεγαλύτερης κοινότητας ομογενών στον κόσμο, αποτελεί πόλο έλξης για διεθνή γαστρονομικά ταλέντα, προσελκύοντας μερικούς από τους καλύτερους σεφ του κόσμου στο τιμόνι μερικών από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου. Όμως, ενώ είναι δυνατό να δοκιμάσετε κουζίνα από σχεδόν οπουδήποτε στη γη εδώ, οι ντόπιοι ονόμασαν παραδοσιακά πιάτα της Μέσης Ανατολής – συγκεκριμένα ρύζι mandi, shawarma και ψητό κοτόπουλο στα κάρβουνα – ως απαραίτητα να δοκιμάσετε.

Lamb Mandy Rice - φαγητό Μέσης Ανατολής
A set of Lamb Mandy Rice

Γιατί να το επισκεφτείτε τώρα «Μεγαλώνοντας στο Ντουμπάι, έχω δει το τοπίο των τροφίμων να εξελίσσεται σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία 30 χρόνια», λέει η Yousra Zaki, συντάκτρια τροφίμων στο Time Out Dubai. «Αυτή τη στιγμή, το γαστρονομικό τοπίο της πόλης είναι πιο ποικίλο και δημιουργικό από ποτέ. Έχουμε δει μια αύξηση σε απίστευτες γευστικές εμπειρίες υπό την ηγεσία σεφ που σπάνε όλους τους κανόνες. Το Moonrise , για παράδειγμα, δημιούργησε τη δική του εκδοχή της «κουζίνας του Ντουμπάι» με μενού 12 πιάτων omakase (ένα από τα πιάτα είναι εμπνευσμένο από όλα τα ζυμαρικά του food court alfredo). Μια άλλη ιδέα που καλλιεργείται εδώ, το Jun’s (Time Out Dubai’s Best Asian Restaurant 2024) αφορά τη μαγειρική τρίτης κουλτούρας, με πιάτα επηρεασμένα από την κινέζικη, την ινδική και τη βορειοαμερικανική κουζίνα, μια προσέγγιση που αντικατοπτρίζει πραγματικά τον πολυπολιτισμικό πληθυσμό του Ντουμπάι. Είναι μια τόσο ζωντανή βιομηχανία, όπου οι σεφ και οι εστιάτορες στέκονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλο, συνδυάζοντας τον υγιή ανταγωνισμό με ενδιαφέρουσες συνεργασίες. Ανυπομονούμε να δούμε τι θα φέρουν τα επόμενα πέντε χρόνια ».

10. Πόρτλαντ, Νέα Ορλεάνη

Must-eat πιάτο: Πίτσα

Η Νέα Ορλεάνη έχει gumbο, η Βοστώνη clam chowder, το Πόρτλαντ, από την άλλη πλευρά, δεν είναι γνωστό μόνο για ένα εμβληματικό πιάτο, αλλά για τη σκηνή του φαγητού γενικότερα. Η χαλαρή πόλη του Όρεγκον έχει γίνει πρωτοσέλιδο ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς για φαγητό και ποτό της Αμερικής, όπου τα καλύτερα πιάτα της πόλης μπορούν να βρεθούν όχι μόνο σε εστιατόρια, αλλά και σε καροτσάκια τροφίμων, αγορές αγροτών και ζυθοποιεία. Ενώ οι ντόπιοι φώναζαν για εστιατόρια γεμάτα επαίνους όπως το Gado Gado , η σκηνή της πίτσας του Πόρτλαντ έλαβε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην έρευνα, με ένα κομμάτι μεξικάνικη πίτσα (ουσιαστικά μια πίτσα με τυπικά συστατικά τάκο) που ονομάστηκε η καλύτερη μπουκιά της πόλης.

μεξικάνικη πίτσα
Mexican Taco PIzza 

Γιατί να το επισκεφτείτε τώρα: «Η φήμη του Πόρτλαντ έχει ξεπεράσει κατά πολύ τα Portlandia και τα Voodoo Doughnuts με φυστικοβούτυρο και μπέικον», λέει η συγγραφέας του Πόρτλαντ, Alice Reichert. «Αυτό που μου αρέσει στη σκηνή του φαγητού του Πόρτλαντ είναι ότι το υψηλό επίπεδο δεν σημαίνει υψηλές τιμές. Φυσικά, αν θέλετε καλό φαγητό, δεν υπάρχει έλλειψη – το εστιατόριο Kann από την Αϊτή και το κορεάτικο Han Oak μου έρχονται αρχικά στο μυαλό. Αλλά αυτό που κάνει το φαγητό αυτής της πόλης να ξεχωρίζει είναι η προσιτή τιμή, την οποία οι κάτοικοι του Πόρτλαντ δίνουν ακλόνητα προτεραιότητα. Σκεφτείτε το Ki’ikibáa , το οποίο άνοιξε πέρυσι από τους Manny Lopez και Suny Parra Castillo, σερβίρει προσιτό  Yucatecan φαγητό (τα panuchos είναι τα αγαπημένα μου). Το εστιατόριο Annam VL στο Southeast Belmont άνοιξε επίσης το 2023 και προσφέρει μια μικρή ποικιλία βιετναμέζικων πιάτων που αλλάζουν κάθε μέρα της εβδομάδας, όλα για κάτω από 20 $ ανά άτομο.

Εδώ μπορείτε να δείτε τις υπόλοιπες 10 πόλεις του κόσμου, που ξεχωρίζουν ως γαστρονομικές πρωτεύουσες σύμφωνα με την έρευνα του Time Out.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,297 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ