κανόνες Τσέρνομπιλ

Οι κανόνες που απαγορεύεται να παραβείς στο διαβόητο για το πυρηνικό ατύχημα, Τσέρνομπιλ, είναι συγκεκριμένοι και δεν πρέπει να τους παρακούσεις για το δικό σου καλό.

- Advertisement -

Επίσης, δείτε πως η τεχνολογία φτάνει την εμπειρία του πελάτη στα ξενοδοχεία…σε άλλη διάσταση!

Μία ημερήσια επίσκεψη σε ένα από τα πιο γνωστά μέρη του κόσμου κοστίζει αρκετά. Πιο συγκεκριμένα, θα σου κοστίσει από 100 ευρώ την ημέρα έως 500 για διήμερη εκδρομή με διανυκτέτερυση στο Τσέρνομπιλ. Στο ποσό περιλαμβάνεται και γεύμα στο τοπικό εστιατόριο, ασφάλεια, και αγγλόφωνος ξεναγός.

Αν θες να πας, τότε θα πρέπει να κλείσεις τη θέση σου 4-5 μέρες νωρίτερα. Γιατί τα ονόματα όσων θα το επισκεφθούν θα πάρουν έγκριση από το Υπουργείο της Ουκρανίας. Μία διαδικασία που αναλαμβάνουν τα τουριστικά πρακτορεία. 

Το ταξίδι σου θα ξεκινήσει στις 8 και θα τελειώσει περίπου στις 7 το απόγευμα. Θα πρέπει να φοράς μακρυμάνικες μπλούζες και μακριά παντελόνια. Όλα τα άλλα απαγορεύονται. Απαγορεύεται η πρόσβαση σε μη έχοντα μαζί του το διαβατήριο. Απαγορεύεται η είσοδος στους κάτω των 18. 

Θα δεις πως έιναι πραγματικά μια πόλη φάντασμα, με τα κτίρια να έχουν καταρρεύσει και τα πάντα διαλύονται. Η βλάστηση έχει γίνει πολύ πυκνή που σ επολλά σημεία είναι σαν να βρίσκεσαι σε ζούγκλα. Κανονικά απαγορεύεται να μπεις στα κτίρια αλλά πολλοί ταξιδιώτες αψηφούν τους κινδύνους. Στην Πρίπιατ κατοικούν πλέον και πολλά άγρια ζώα. 

Οι απαράβατοι κανόνες στο Τσέρνομπιλ

Για την δική σου προστασία αλλά και φυσικά για να αποφευχθεί η διασπορά της ραδιενέργειας, απαγορεύεται να ακουμπήσεις σχεδόν τα πάντα. Δεν αγγίζεις, δεν παίρνεις πίσω μαζί σου ενθύμια, π.χ. μια ταμπέλα και απαγορεύεται να φας σε ανοιχτό χώρο.

Τρως μόνο είτε μέσα στο λεωφορείο είτε σε προστατευμένο εστιατόριο. επ’ουδενί δεν βολτάρεις στο δάσος και δεν κάθεσαι στο γρασίδι. Είναι ακόμα μολυσμένo. Όλα είναι ακόμη μολυσμένα.

Απαγορεύεται να φωτογραφίσεις τους φρουρούς, ενώ το εργοστάσιο μπορείς να το φωτογραφήσεις μόνο από ένα συγκεκριμένο σημείο.

Στο τέλος πριν φύγεις και απο τις 2 ζώνες, θα πρέπει να περάσεις από ειδικά μηχανήματα για να διαπιστωθεί εαν και πόση ραδιενέργεια έχεις πάνω σου. Κοινώς αν ξάπλωσες στο χορτάρι ή πήρες μαζί σου σουβενίρ, θα αρχήσουν να χτυπούν τα μηχανήματα. 

Σε κάθε πρακτορείο στο Trip Advisor τα σχόλια είναι κατά το πλείστον θετικά το οποίο σημαίνει πως είναι μια εκδρομή που ο κόσμος απόλαυσε, παρά το κόστος και την επικινδυνότητα. Αν θα το κάνεις είναι καθαρά δική σου απόφαση…

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ