Παρασκευή, 12 Ιουλίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήFood & TravelΟι κορυφαίες τάσεις στον γαστρονομικό τουρισμό!

Οι κορυφαίες τάσεις στον γαστρονομικό τουρισμό!

Η Παγκόσμια Ένωση Γαστρονομικών Ταξιδίων, WFTA, αποκάλυψε μια έκθεση με τις κορυφαίες τάσεις στον γαστρονομικό τουρισμό, σύμφωνα με τις απόψεις 71 ειδικών του χώρου της εστίασης και των ποτών από 20 χώρες.

Δείτε ακόμα: Athens Dine Week: Εσύ έκλεισες τραπέζι;

- Advertisement -

Η έκθεση εξετάζει την απόδοση των παρόχων τροφίμων και ποτών και προτείνει τρόπους βελτίωσης, όπως ανάπτυξη ή βελτίωση των δραστηριοτήτων με θέμα το φαγητό και το ποτό. Επίσης, εξετάζει τα βασικά ζητήματα του γαστρονομικού τουρισμού, καθώς και τρόπους με τους οποίους η βιομηχανία μπορεί να ταιριάζει καλύτερα με τις προσδοκίες των ταξιδιωτών. Δίνεται μεγάλη προσοχή στη διατήρηση της γαστρονομικής αυθεντικότητας και στο γιατί είναι σημαντικό να προσφέρεται στους επισκέπτες μια μνήμη και όχι μόνο ένα γεύμα.

Δείτε ορισμένα από τα βασικά στοιχεία της έκθεσης:

  1. Οι ταξιδιώτες και καταναλωτές νοιάζονται περισσότερο από ποτέ με οτιδήποτε σχετίζεται με το φαγητό και το ποτό. Το ενδιαφέρον τους συνεχίζει να αυξάνεται χάρη στο ρόλο των social media.
  2. Η προσφορά αυθεντικών προϊόντων ή εμπειριών κρίνεται απαραίτητη. Οι επισκέπτες απαιτούν όλο και περισσότερο αυθεντικό φαγητό και ποτό και εμπειρίες.
  3. Η ανάγκη διαφύλαξης του πολιτισμού είναι επείγουσα και δεν περιορίζεται στην κουζίνα αλλά και σε άλλα πολιτιστικά αγαθά όπως η μουσική, η μόδα, η αρχιτεκτονική και άλλα που απειλούνται από την παγκοσμιοποίηση.
  4. Η αποτυχία να στηριχθούν μικρές επιχειρήσεις φαγητού και ποτού θα οδηγήσει στην επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης της τοπικής εμπειρίας, καταργώντας έτσι εντελώς έναν από τους κύριους λόγους για γαστρονομικά ταξίδια, καθώς οι προορισμοί αρχίζουν ήδη να μοιάζουν όλο και περισσότερο μεταξύ τους.
  5. Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι θα επωφεληθούν εάν γνωρίζουν περισσότερα για την ιστορία των εμβληματικών γαστρονομικών προϊόντων και παραδόσεως της περιοχής τους, καθώς και γιατί η διαφύλαξη του γαστρονομικού πολιτισμού αποτελεί εργαλείο οικονομικής ανάπτυξης. Επομένως, οι κάτοικοι θα πρέπει να θεωρούνται σημαντικός στόχος της αγοράς.
  6. Οι εμπειρίες φαγητού και ποτού που προσφέρουν οι επιχειρήσεις και οι προορισμοί συχνά δεν ταιριάζουν με τις προσδοκίες των ταξιδιωτών. Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να κατανοήσουν ότι δεν πωλούν απλώς προϊόντα γαστρονομίας αλλά και μια εμπειρία. Όταν οι προσδοκίες των επισκεπτών δεν ικανοποιούνται, σχηματίζεται αρνητικά εντύπωση για τον προορισμό.
  7. Ο γαστρονομικός τουρισμός δεν τροφοδοτεί απλώς τους προορισμούς με περισσότερους τουρίστες που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις τοπικές οικονομίες, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στην προστασία της τοπικής κληρονομιάς θέτοντας στο επίκεντρο το τοπικό φαγητό και ποτό, μεταδίδοντας μια αίσθηση υπερηφάνειας στους κατοίκους και δημιουργώντας ζήτηση για εξαγωγές τοπικών προϊόντων μετά την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Δείτε ακόμα: 10 νέες αφίξεις στον γαστρονομικό χάρτη των βορείων προαστίων

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,297LikesΚάντε Like
88,202 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ