Οι μυθικοί κήποι της Σιγκαπούρης που τραβάνε τα βλέμματα!

Η Σιγκαπούρη, αυτή η λαμπρή πρώην Βρετανική αποικία με την τεράστια οικονομική ανάπτυξη, την τελευταία δεκαετία ζει μια άνευ προηγουμένου αρχιτεκτονική φρενίτιδα. Οι αρχές της χώρας, χρόνο με τον χρόνο θέτουν μεγαλεπήβολα σχέδια, με σκοπό να προσφέρουν άριστες υλικοτεχνικές υποδομές στους κατοίκους και συνάμα να προσδώσουν μια φαντασμαγορική λάμψη καλλωπισμού σε αυτή την ιδιότυπη πόλη-κράτος. Ένα από αυτά είναι οι κήποι της Σιγκαπούρης.

Το τελευταίο από αυτά τα projects, υλοποιείται στην μαρίνα της πόλης και έχει σαν βασικούς στόχους, αφενός την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και αφετέρου την σημαντική ενίσχυση της χλωρίδας της πόλης. Με βασικό λοιπόν σύνθημα το «Μετατρέψτε την πόλη των κήπων, σε πόλη μέσα σε κήπους», άρχισε το 2006 η υλοποίηση μιας εντυπωσιακής μελέτης, που σα σκοπό έχει την μετατροπή περίπου διακοσίων πενήντα στείρων στρεμμάτων, σε ένα τεράστιο τροπικό πάρκο.

Διαβάστε επίσης: Εντυπωσιακοί σιδηροδρομικοί σταθμοί-στολίδια για τις πόλεις τους!

Διαβάστε ακόμα:  Σκιάδι: Ένα παγκοσμίως σπάνιο μνημείο - Σε ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται αυτό το πέτρινο μανιτάρι;

Η περιοχή ονομάστηκε Gardens by the bay και από τον Οκτώβριο του 2011 άρχισαν να παραδίδονται σταδιακά τα πρώτα κομμάτια του έργου. Οι αρχικές εντυπώσεις είναι εκπληκτικές. Πάνω από διακόσια είδη αναρριχητικών φυτών αγκαλιάζουν δεκαοκτώ τεράστιους τσιμεντένιους κορμούς δένδρων, ενώ μια εντυπωσιακή εναέρια διάβαση πεζών προσφέρει ιλιγγιώδη θέα προς το πάρκο και την θάλασσα. Ο υπόλοιπος χώρος έχει πλημμυρίσει με διαφόρων ειδών δένδρα και φυτά ενώ έχουν δημιουργηθεί ευφάνταστες διαδρομές περιπάτου και εσωτερικοί κήποι με ορχιδέες και πλήθος άλλων εξωτικών λουλουδιών από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου.

Extra tip: Την άκρη αυτών των μυθικών κήπων διάλεξε ο Βρετανός chef Jason Atherton για να στήσει το γαστρονομικό ατελιέ του, το Pollen. Βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο γιγάντιο θερμοκήπιο, το περίφημο Flower Dome και είναι κυκλωμένο κυριολεκτικά από δεκάδες είδη τροπικής χλωρίδας.

Πηγή: travelstories.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ