Γκιόλα Θάσος

Αυτές είναι οι 2 ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας, που βρίσκονται ανάμεσα στις ομορφότερες της Ευρώπης!

Πρόκειται για φυσικές πισίνες μέσα στη θάλασσα! Πρέπει να πάτε, για να απολαύσετε το τοπίο, για κολύμπι, για βουτιές και για να θαυμάσετε το πιο αναπάντεχο υδάτινο «καταφύγιο» για εκείνους που αναζητούν στις διακοπές τους αυτή τη μία εμπειρία που θα τους μείνει αξέχαστη!

Γκιολα, Θάσος

Η μία εξ αυτών βρίσκεται στη Θάσο και δεν είναι άλλη από την Γκιόλα με τα διάφανα σμαραγδένια νερά. Η Θάσος είναι ένας επίγειος παράδεισος με εκπληκτικές παραλίες και υπέροχο φυσικό πλούτο. Στο άκουσμα της λέξης παραλία, οι περισσότεροι φέρνουν στο νου κάποια απέραντη αμμουδιά, ή μια ακρογιαλιά με το κύμα να σκάει στα βότσαλα. Η φύση όμως είναι ανεξάντλητη, και σμιλεύει, σε βράχια και ακτές, παραλίες που δεν εμπίπτουν στον συνήθη ορισμό της λέξης. Μια τέτοια είναι και η Γκιόλα, η εκθαμβωτική φυσική πισίνα της Θάσου σε μία βραχώδη ακτή άγριας ομορφιάς.

Η Γκιόλα είναι μία φυσική πισίνα μέσα σε βράχο, ένα πραγματικό μικρό θαύμα, με κρυστάλλινα νερά μια ανάσα από το μπλε του Αιγαίου. Οι βουτιές εδώ μένουν πραγματικά αξέχαστες στον επισκέπτη. Βράχια, που φτάνουν σε ύψος και τα οκτώ μέτρα, μεταμορφώνονται σε αυτοσχέδιους βατήρες για τους τολμηρούς. Άλλα βράχια, πιο χαμηλά, σμιλεμένα κλιμακωτά, μετατρέπονται σε αυτοσχέδια σκαλοπάτια. Και στη μέση, τα διάφανα νερά της Γκιόλας, προσκαλούν σε ατελείωτες βουτιές ή χαλαρωτικό κολύμπι.

Είναι γνωστή και ως το «Δάκρυ της Αφροδίτης». Ο θρύλος λέει ότι την πισίνα αυτή τη δημιούργησε ο Δίας για να κολυμπά η Αφροδίτη. Άλλος θρύλος θέλει η λίμνη να ήταν το μάτι του Δία με το οποίο παρακολουθούσε την ερωμένη του.

γκιόλα παραλία στην θάσο
βουτιες στην γκιολα
η γκιολασ την θάσο από ψηλά

Σαρακήνικο, Μήλος

Η δεύτερη παραλία βρίσκεται στη Μήλο και φυσικά είναι το Σαρακήνικο, μία από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες ολόκληρης της χώρας.

Οι 2 ομορφότερες φυσικές πισίνες της Ελλάδας- Σαρακήνικο

Το ιδιαίτερο σεληνιακό τοπίο του –η φήμη του κάνει το γύρο του κόσμου και συγκεντρώνει κάθε χρόνο στο νησί αμέτρητους τουρίστες που έρχονται να το ανακαλύψουν από κοντά– οφείλεται στους ενδιαφέροντες βραχώδεις σχηματισμούς των ασβεστολιθικών πετρωμάτων. Χαρακτηριστικές, μάλιστα, είναι και οι σπηλιές που δημιουργούνται από την διείσδυσή των βράχων στα νερά του Αιγαίου.

Σαρακήνικο
Σαρακήνικο Μήλος

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ