Παραλία Πούντα-Ζέζα, Λαύριο

Η Αττική περιτριγυρίζεται από γνωστές αλλά και άγνωστες παραλίες που μπορείτε να ανακαλύψετε. Μια από αυτές είναι και η παραλία Πούντα-Ζέζα στο Λαύριο.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να πάτε πολύ μακριά για να απολαύσετε τις καλοκαιρινές βουτιές σας κάτω από τον καυτό ήλιο, αλλά αρκεί να κάνετε περίπου μια ώρα δρόμο με το αυτοκίνητο μέχρι το Λαύριο.

Παραλία Πούντα-Ζέζα, Λαύριο

Πρόκειται για μια παραλία, με καταγάλανα νερά που δίνει μια νησιώτικη essence σε όσους έχουν την τύχη να την επισκεφθούν. Ένα μέρος της παραλίας είναι οργανωμένο, όπου μπορείτε να απολαύσετε την ηλιοθεραπεία σας στις ξαπλώστρες, ενώ από την άλλη πλευρά υπάρχουν αρμυρίκια για να ξεκουραστείτε κάτω από την σκιά τους.

Η αρχαία ελληνική πολιτεία

Κατά μήκος της ακτογραμμής της Ελλάδας, σε διάφορα σημεία υπάρχουν πολλές και γνωστές υποβρύχιες αρχαιολογικές θέσεις. Μία από αυτές είναι και στη συγκεκριμένη περιοχή του Λαυρίου. Ο οικισμός της Πούντα Ζέζα ταυτίζεται στην πραγματικότητα με τον «Πορθμόν των Σαλαμινίων». Η συγκεκριμένη τοποθεσία αναφέρεται ήδη σε επιγραφές του 363 π.Χ. που βρίσκονταν στην Αρχαία Αγορά Αθηνών. Σύμφωνα με τις ιστορικές καταγραφές, λοιπόν, αυτός ο οικισμός το πιθανότερο ήταν ότι εκτεινόταν στην ευρύτερη περιοχή του λόφου του οικισμού Πούντα Ζέζα, καταλήγοντας ομαλά προς τη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα:  1+1 παραλίες στο κοντινό Ναύπλιο - Η δημοφιλέστερη της περιοχής με τα βαθυγάλανα νερά & η μεγαλύτερη αλλά και πιο εξωτική!

Δείτε και το μέρος όπου οι νεράιδες & οι αστικοί θρύλοι ζωντανεύουν!

Τα ευρήματα από τις ανασκαφές ήταν εντυπωσιακά. Ένα σημαντικό μέρος βρίσκεται πλέον κάτω από τη θάλασσα εκεί όπου βρίσκεται σήμερα η παραλία Πούντα-Ζέζα. Ωστόσο, λόγω της ανόδου στην στάθμη του νερού, το τμήμα του οικισμού καλύπτεται πλέον από την θάλασσα.

Στην βόρεια και ανατολική πλευρά του θαλάσσιου τμήματος έχουν εντοπιστεί επίσης τοίχοι από διάφορα κτίσματα ακόμη ύψους 40 εκατοστών. Σε περίπου 25 μέτρα μακριά από την ακτή και σε ένα βάθος σχεδόν δύο μέτρων έχουν εντοπιστεί και απομεινάρια ενός κτιρίου που πιθανολογείται ότι ήταν δημόσιας χρήσης.

Δείτε την μαγευτική παραλία στο βίντεο:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ