Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
26.5 C
Athens
ΑρχικήΑφρικήΑίγυπτοςΠυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!Ένα ταξίδι γεμάτο ανατολίτικες εμπειρίες!

Πυραμίδες της Γκίζας στην Αίγυπτο!Ένα ταξίδι γεμάτο ανατολίτικες εμπειρίες!

Το αρχαιότερο σωζόμενο μνημείο από τα επτά θαύματα του αρχαίο κόσμου, οι πυραμίδες της Γκίζας, είναι οι πιο διάσημες πυραμίδες του κόσμου.

Κατασκευάστηκαν το 2580 π.Χ. στη Νεκρόπολη της Γκίζας στην Αίγυπτο. Το σύμπλεγμα πιθανολογείται ότι χρησιμοποιήθηκε για τον ενταφιασμό Φαραώ και κατασκευάστηκε από την τέταρτη δυναστεία των Αιγυπτίων.

Περιλαμβάνει την Πυραμίδα του Χέοπα ή αλλιώς “Μεγάλη Πυραμίδα”, την Πυραμίδα του Χεφρήνου και την Πυραμίδα του Μυκερίνου.

- Advertisement -

Όλες μαζί σχημάτιζαν ένα απέραντο συγκρότημα από μικρότερες πυραμίδες (των βασιλισσών), νεκρικούς ναούς και τάφους αξιωματούχων. Στα σημαντικά αξιοθέατα της νεκρόπολης περιλαμβάνεται και η διάσημη Μεγάλη Σφίγγα.

Αντικατοπτρίζουν το μεγαλείο του ελληνικού πολιτισμού: Τα ελληνικά Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Αναμφισβήτητα η πιο διάσημη είναι η μεγαλύτερη πυραμίδα, αυτή του Χέοπα. Το ύψος της φτάενι τα 146,60 μέτρα και η μια πλευρά της τέλειας τετραγωνικής της βάσης έχει μήκος 230,35 μέτρα.

Εντυπωσιακός είναι και ο συνολικός της όγκος που φτάνει τα 2.521.000 κυβικά μέτρα, καλύπτοντας μια επιφάνεια 54.000 τετραγωνικών μέτρων.

Για να οικοδομηθεί χρειάστηκαν 30 χρόνια δουλειάς από 100.000 εργάτες-δούλους, πολλοί από τους οποίους έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια την κατασκευής της.

Εξωτερικά, η πυραμίδα του Χέοπα έχει μια επίστρωση από πλάκες από γρανίτη. Το εσωτερικό αποτελείται από έναν λαβύρινθο από διαδρόμους και μικρά δωμάτια, που εμπόδιζαν την εύκολη πρόσβαση στον κύριο χώρο, που φυλασσόταν η σαρκοφάγος του Φαραώ.

Ο χώρος αυτός είχε ύψος 5 μέτρα, πλάτος 5,34 μέτρα και μήκος 10,33 μέτρα. Η λάρνακα, που περιείχε τη μούμια του Φαραώ ήταν φτιαγμένη από ροζ γρανίτη.

Η δεύτερη πυραμίδα ήταν ο τάφος του Κχεφρέν ή Χεφρήνου, ενός από τους πιο αξιόλογους διαδόχους του Χέοπα, ενώ η τρίτη ήταν η πυραμίδα του Μυκερίνου, διαδόχου του Χεφρήνου, η οποία είναι ακόμα μικρότερη στο ύψος.

Πάντως, ένα ταξίδι στην Αίγυπτο αυτή την περίοδο δεν θα ήταν απόλυτα ασφαλές καθώς ο στρατός ανέτρεψε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι τον Ιούλιο και από τότε εκατοντάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες…

Οι 4 λόγοι που η Σκωτία αποτελεί το καλύτερο προορισμό για τον Σεπτέμβριο!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,476 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ