Ποιος δεν έχει δοκιμάσει τις απίθανες λιχουδιές της Ζακύνθου! Ενετική φιλοσοφία από τη μια και ζακυνθινή παράδοση από την άλλη, το γαστρονομικό αποτέλεσμα δε θα μπορούσε να μην είναι ξεχωριστό. Για ουρανίσκους απαιτητικούς και πιάτα που πλημμυρίζουν με γεύσεις και αρώματα. Η Ζάκυνθος δεν είναι ένα άγονο νησί, αντ’ αυτού είναι ένας τόπος εύφορος που παράγει σχεδόν τα πάντα. Από λάδι και έξοχα εσπεριδοειδή μέχρι εξαίσια τυριά μοναδικής γεύσης.

τυρί

Από τη βόρια πλευρά, τη νότια, την ανατολική και τη δυτική δηλαδή όπου και να πάτε δηλαδή ευχαριστιέστε ευφάνταστα πιάτα. Όπως τον κόκορα κρασάτο με μακαρούνες με τριμμένο λαδοτύρι, το περίφημο ζακυνθινό στιφάδο με το νεροκάρδαμο, τα πεντανόστιμα μπουτρίδια (τοπική παραλλαγή του μπριάμ). Η περίφημη σκορδιαλιά, η σοφιγαδούρα – μια πολύ ωραία παραλλαγή του κοκκινιστού κρέατος, το χαρακτηριστικό σκορδοστούμπι μελιτζάνας… Καλομαγειρεμένα και εύγευστα, με ντόπια υλικά από τα σπιτικά μποστάνια ή από καλλιέργειες. Λαχταριστές λιχουδιές της Ζακύνθου.

- Advertisement -
γλυκό

Φυσικά το καταπράσινο νησί του Ιονίου, παράγει ανάλογα την εποχή, και μια σειρά από προϊόντα. Δοκιμάστε τη σταφίδα, το χοιρομέρι, το νεροκρέμμυδο, τις αγριοφράουλες, τα πεπόνια, το λάδι, τη μυζήθρα, το μέλι… Απίθανες λιχουδιές της Ζακύνθου! Και στο ποτήρι τι μπαίνει; Κρασί, εύγευστο νέκταρ από τους αμπελώνες που παράγουν για κάθε γούστο χάρη στο διαφορετικό άρωμα, χρώμα και γεύση. Φυσικά, δε γίνεται να φύγετε από το νησί χωρίς να δοκιμάστε ή να πάρετε μαζί σας παστέλια, μάντολες, μαντολάτα και φιτούρες!

Κι αν θέλετε να τα έχετε όλα σε ένα αποκτήστε τον πλήρη οδηγό μας, Gold book of Zante, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ