Πάνω από εκατό πτήσεις καθυστέρησαν ή και ακυρώθηκαν χθες στο διεθνές αεροδρόμιο Σίπχολ της Ολλανδίας.

Το αεροδρόμιο αλλά και η KLM ενημέρωσαν ότι διακόπηκαν περισσότερες από εκατό πτήσεις λόγω προβλημάτων «απαγοποίησης»

Ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις υπάρχουν επίσης σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί σημαντική διακοπή του αεροδρομίου.

Περισσότερες από εκατό πτήσεις καθυστέρησαν και δεκάδες ακυρώθηκαν χθες (16/1) από το αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Η KLM Airlines, ο ολλανδικός αερομεταφορέας, προειδοποίησε για διακοπή «λόγω καιρικών συνθηκών και περιορισμένης χωρητικότητας αποπάγωσης» στον ιστότοπό της χθες το πρωί.

Το Βασιλικό Μετεωρολογικό Ινστιτούτο της Ολλανδίας εξέδωσε μια «ψυχρή κίτρινη» προειδοποίηση για χιόνι και ολισθηρότητα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ποιες πτήσεις ακυρώθηκαν από το αεροδρόμιο Σίπχολ;

Δεν υπάρχει ακόμη επίσημος αριθμός ακυρωμένων και καθυστερημένων πτήσεων από τις αρχές του αεροδρομίου, καθώς η διαταραχή του κρύου καιρού συνεχίζεται. Ωστόσο, το πρόγραμμα αναχωρήσεων του Schiphol δείχνει ότι η πλειονότητα των πτήσεων – κυρίως προς ευρωπαϊκούς προορισμούς – έχει καθυστερήσει από προχθές το απόγευμα.

Οι πτήσεις που ακυρώθηκαν συνολικά από χθες (16 Ιανουαρίου) περιλαμβάνουν ταξίδια από την ολλανδική πρωτεύουσα προς το Ελσίνκι, το Λονδίνο, την Κοπεγχάγη, τη Στουτγάρδη, τη Βαρκελώνη, το Μπέρμιγχαμ, το Άαλμποργκ και τη Φρανκφούρτη.

«Περιμένουμε ένα διαταραγμένο πρόγραμμα πτήσεων για το υπόλοιπο της ημέρας λόγω καιρικών συνθηκών», δήλωσε εκπρόσωπος του αεροδρομίου στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Aviation24 χθες το πρωί.

Οι επιβάτες με επερχόμενες πτήσεις καλούνται να επικοινωνήσουν με τις αντίστοιχες αεροπορικές εταιρείες τους για συγκεκριμένες πληροφορίες και πιθανές εναλλακτικές λύσεις ή να ελέγξουν τον ιστότοπο του αεροδρομίου.

Γιατί ο χειμερινός καιρός προκαλεί αναστάτωση στο Σίπχολ;

Οι συνθήκες παγώματος στους διαδρόμους του Άμστερνταμ σημαίνουν ότι λιγότερα αεροπλάνα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν σήμερα.

«Ο κρύος χειμωνιάτικος καιρός οδηγεί σε προσαρμογές στο χρονοδιάγραμμα, επειδή τα αεροπλάνα πρέπει να ξεπαγώσουν πριν από την αναχώρηση», δήλωσε εκπρόσωπος της KLM στον ιστότοπο αεροπορικών ειδήσεων Luchtvaartnieuws.

Σύμφωνα με την αεροπορική εταιρεία , οι επιβάτες θα ενημερωθούν εάν η πτήση τους επηρεαστεί «το συντομότερο δυνατό».

Θα προκαλέσει περαιτέρω χάος στις πτήσεις στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα ο καιρός;

Η Ολλανδία δεν είναι το μόνο μέρος που αισθάνεται το κρύο του χειμώνα αυτή την εβδομάδα.

Σε όλη τη Βόρεια Θάλασσα, το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται τώρα σε ένα ψυχρό κύμα αρκτικού αέρα που έχει εισέλθει από τα βόρεια σε ολόκληρη τη χώρα, προειδοποιεί το Met Office.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχει μια κίτρινη προειδοποίηση για χιόνι και πάγο σε όλη τη Σκωτία, που εκτείνεται μέχρι το Μάντσεστερ στην Αγγλία, με ξεχωριστή προειδοποίηση για το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας Ιρλανδίας.

«Αυτό το κρύο προκαλεί ήδη δύσκολες συνθήκες οδήγησης στις τρέχουσες περιοχές προειδοποίησης, με περαιτέρω σοβαρές επιπτώσεις να αναμένονται», δήλωσε ο Stein Connelly, Επικεφαλής Μεταφορικής Ανθεκτικότητας (Επιχειρήσεις) στο Transport Scotland.

“Ενδέχεται να υπάρξει διακοπή σε άλλους τρόπους μεταφοράς, γι’ αυτό επικοινωνήστε με τον μεταφορέα σας πριν ξεκινήσετε εάν σκοπεύετε να ταξιδέψετε σιδηροδρομικά, οχηματαγωγά ή αεροπορικά.”, ανέφερε η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ