Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας

Ο Οργανισμός Λιμένος Ραφήνας είναι ο επίσημος Φορέας Διαχείρισης Διοίκησης και Εκμετάλλευσης  των λιμένων Ραφήνας και Αγίας Μαρίνας Γραμματικού. Τα λιμάνια αυτά αποτελούν επίνεια της Ανατολικής Αττικής η οποία διαθέτει απαράμιλλο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο.

Από τη Ραφήνα εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια προς Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και με αποκλειστική σύνδεση με το Μαρμάρι Ευβοίας. Τους καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει σημαντικό μέρος της κίνησης προς τα νησιά των Κυκλάδων Πάρο, Νάξο, Ίο και Σαντορίνη εξυπηρετώντας τόσ ο την επιβατική και τουριστική κίνηση όλων των παραπάνω προορισμών. Νέα δρομολόγια ξεκίνησαν επίσης από τον Απρίλιο του 2018 με προορισμό το Ηράκλειο της Κρήτης, με ενδιάμεσους σταθμούς τα λιμάνια της Άνδρου, Τήνου, Μυκόνου, Πάρου, Ίου και Σαντορίνης, δίνοντας έτσι ακόμη περισσότερες επιλογές σύνδεσης της Ραφήνας με την Κρήτη και τις Κυκλάδες.

Το νεόδμητο λιμάνι της Αγίας Μαρίνας Γραμματικού βρίσκεται στο Δήμο Μαραθώνα έχει την αποκλειστική σύνδεση με τη Νότια Εύβοια και συγκεκριμένα με καθημερινά δρομολόγια προς τον Αλμυροπόταμο και τα Νέα Στύρα. Για το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας ο Οργανισμός Λιμένας Ραφήνας έχει προβεί σε διαδικασίες για την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του Υδατοδρομίου του λιμένα Αγίας Μαρίνας. Το υδατοδρόμιο έχει ήδη εξοπλιστεί με πλωτή προβλήτα για την πρόσδεση των υδροπλάνων και με τον απαραίτητο εξοπλισμό ελέγχου ασφαλείας όπως μαγνητική πύλη και ακτινοσκοπικό μηχάνημα(x-rays).

Για αναλυτικές πληροφορίες προορισμών και δρομολογίων επισκεφθείτε τη σελίδα  www.rafinaport.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ