Καλύτερη μπουγάτσα Αθήνα

Ποιος είπε ότι δεν μπορείς να βρεις νοστιμότατη μπουγάτσα και στην Αθήνα; Το ξέρουμε ότι η εμπειρία αυτή δεν συγκρίνεται με της Θεσσαλονίκης… όμως σε αυτά τα μαγαζιά θα νιώσεις για λίγο ότι είσαι στην συμπρωτεύουσα! Ο κόσμος εδώ κάνει ουρές!

Μάθετε ποια είναι και η μπουγάτσα “Ρεκόρ”, που συναγωνίζεται αυτή της Θεσσαλονίκης!

Sante

Sante μπουγάτσα Αθήνα

Το Sante στην Καλλιθέα είναι σε… άμεση επαφή με τη Θεσσαλονίκη λόγω οικογενειακών δεσμών και μαγεύει την Αθήνα με την καλύτερη μπουγάτσα από το 1999. Αν περάσεις απ’ έξω θα δεις στο ανοιχτό παρασκευαστήριο να φτιάχνεται η περίφημη ζύμη που θα ανοιχτεί σε λεπτό πεντανόστιμο φύλλο και θα γεμιστεί με γλυκιά κρέμα, ή τυρί, η μυρωδάτο κιμά ή κοτόπουλο.

Μπορείς να επιλέξεις και την αυθεντική santé (χωρίς γέμιση, με φύλλο και πασπαλισμένη με λαχταριστή σοκολάτα και ζάχαρη άχνη). Οι πρώτες ύλες είναι πάντοτε ελληνικές, στοιχείο που συντελεί στην απόλαυση. Επιπρόσθετα μπορείς να δοκιμάσεις πεϊνιρλί, κρεατόπιτα, λουκανικόπιτα, πίτσα και αρκετά άλλα εδέσματα που κερδίζουν και τον πιο απαιτητικό. Όλα είναι φρεσκότατα, χειροποίητα και παρασκευάζονται αυθημερόν. (Ανοιχτά 24/7, Ελευθερίου Βενιζέλου 74, Καλλιθέα, Τηλ. 210 9520777)

Σάββας

Σάββας μπουγάτσα Αθήνα

Ένα από τα ιστορικότερα μπουγατσοπωλεία με παράδοση από το 1950, θα σου προσφέρει πολίτικη μπουγάτσα με κρέμα, τυρί και σκέτο φύλλο. Αν δε θες μπουγάτσα μπορείς να φας ζαμπονοτυρόπιτα- από τα λίγα καταστήματα που ξέρουν πως γίνεται σωστά-, κασερόπιτα, κιμαδόπιτα, λουκανικόπιτα κ.α. (Θα τη βρείτε σε πολλά σημεία της Αθήνας)

Βόσπορος

Εδώ η μπουγάτσα έχει άλλη προέλευση, πιο πολίτικη με τραγανό φύλλο. Πραγματικά φρέσκια, καυτή μπουγάτσα με χειροποίητο φύλλο και εντός του κρέμα, τυρί, κιμάς, ενώ εκτός από μπουγάτσα έχει σφολιάτες και σάντουιτς. (Εθν. Αντιστάσεως 20, Καισαριανή, 2107010155)

Creme Royale

Creme Royale μπουγάτσα Αθήνα

Γνωστό για τις μοναδικές χειροποίητες γεύσεις, τις αυθεντικές συνταγές, τα αγνά υλικά, αλλά κυρίως για το μεράκι και την αγάπη να δημιουργούν γεύσεις όπως τον παλιό καλό καιρό. Μπουγάτσα γεμιστή με κρέμα, τυρί, κιμά και λουκάνικο είναι οι γεύσεις που έχουμε δοκιμάσει και βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι θα σας κάνουν να το λατρέψετε. Αυτή με την κρέμα μπορεί να στην περιλούσει με σοκολατένια σος για να μη θες να φας μετά μπουγάτσα από αλλού. Έχει και πεϊνιρλί και τυρόπιτα κουρού. (Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 136, Καλλιθέα, 2109512200)

Σερραϊκόν

Με αρκετά καταστήματα στην Αθήνα και άλλα πολλά σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, μέχρι και… Λονδίνο, το Σερραϊκόν προσφέρει (και σε delivery) αξιοπρεπέστατη μπουγάτσα με κρέμα, τυρί, σκέτη/φυλομέλι, κιμά, σπανάκι, σπανάκι-τυρί και σοκολάτα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ