Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου

Η UNESCO καθιέρωσε την σημερινή ημέρα ως “Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου“, καθώς στις 23 Απριλίου 1616 έφυγαν από τη ζωή δύο μεγάλα ονόματα των γραμμάτων: ο Ισπανός συγγραφέας του Δον Κιχώτη, Μιγκέλ Ντε Θερβάντες και ο Άγγλος δραματουργός Γουίλιαμ Σέξπιρ. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα του Βιβλίου σας παρουσιάζουμε μερικά βιβλία που διαβάζοντάς τα θα ταξιδέψετε στον κόσμο!

Ψάχνετε και εσείς να διαβάσετε βιβλία με θέμα τα ταξίδια; Ελπίζουμε η παρακάτω λίστα να σας βοηθήσει!

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Βιβλία με θέμα τα ταξίδια

Υπερσιβηρικός έως την άκρη του κόσμου

Αν αγαπάτε τα ταξίδια με τρένα και την ιστορία, αυτό το βιβλίο αξίζει να το διαβάσετε. Αναφέρεται στη μακρύτερη σιδηροδρομική γραμμή του κόσμου, αλλά είναι πολύ περισσότερα απ’ αυτό. Ο Υπερσιβηρικός εκτείνεται σε περισσότερα από 9.000 χιλιόμετρα από τη Μόσχα μέχρι το Βλαδιβοστόκ και ήταν το πιο φιλόδοξο σιδηροδρομικό έργο του δέκατου ένατου αιώνα. Ένα ταξίδι με το τρένο αυτό αποτελεί μια ρομαντική περιπλάνηση στις ρωσικές στέπες, αλλά και μια υπενθύμιση στους ταξιδιώτες για την απεραντοσύνη του κόσμου μας, όπως και για τις δυσκολίες που ενείχε η υλοποίηση ενός τέτοιου έργου.

Ο Κρίστιαν Γουόλμαρ αφηγείται την ιστορία του Υπερσιβηρικού από τη σύλληψη της ιδέας του και την κατασκευή του στα χρόνια του τσάρου Αλέξανδρου Γ΄ μέχρι την επέκτασή του που διέταξε ο Μπρέζνιεφ και την τεράστια σημασία που έχει η αρτηρία αυτή σήμερα. Διερευνά επίσης τον ρόλο που έπαιξε στον Ρωσικό Εμφύλιο και στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Επικεντρώνεται στις προσωπικότητες, καθώς και στα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα που κρύβονται πίσω από έναν από τους πιο αξιομνημόνευτους θριάμβους της μηχανικής στον δέκατο ένατο αιώνα.

Θα το βρείτε στο psichogios.gr.

Ένας Έλληνας στην Ανταρκτική

80 ημέρες αναζητώντας μετεωρίτες με τη NASA. Ένα παιδικό όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία της μόνης Αποστολής αναζήτησης και ανάκτησης μετεωριτών της Εθνικής Υπηρεσίας Διαστήματος της Αμερικής, της μυθικής NASA, σε ένα ταξίδι στο πιο αφιλόξενο μέρος του πλανήτη μας, την Ανταρκτική. Ένα οδοιπορικό προς την ανακάλυψη μετεωριτών, αλλά και βαθύτερων νοημάτων της ζωής. Ένας Επιστήμονας που δοκιμάζεται, διδάσκεται από τη ζωή, την επιστήμη, την ανακάλυψη, και μας μεταφέρει τα βιώματά του. Γιατί η Επιστήμη οδηγεί την ανθρωπότητα προς τα άστρα, αλλά και τον Άνθρωπο στο σύμπαν της ψυχής του.

Διαβάστε ακόμα:  The Caravan B&B Thessaloniki: Ξενώνας, brunch, workplace, όλα σε ένα!

Θα το βρείτε στο iwrite.gr.

- Advertisement -

Η τέχνη του ταξιδιού

Βιβλίο: Η τέχνη του ταξιδιού

Ελάχιστα πράγματα είναι τόσο συναρπαστικά όσο η σκέψη ενός ταξιδιού σε κάποιο μακρινό μέρος. Σ’ έναν τόπο όπου ο καιρός είναι καλύτερος, τα έθιμα πιο ενδιαφέροντα και με τοπία που προσφέρουν έμπνευση. Γιατί, λοιπόν, τυχαίνει τόσο συχνά στα ταξίδια μας να μην αντλούμε την ικανοποίηση που περιμέναμε;

Με την “Τέχνη του ταξιδιού” ο Αλαίν ντε Μποττόν μάς ξεναγεί σε όλα εκείνα που μας προσφέρουν απόλαυση ή απογοήτευση καθώς ταξιδεύουμε. Με τη γνωστή, πλέον, χιουμοριστική αλλά και διεισδυτική ματιά του, μιλά –μεταξύ πολλών άλλων– για τα αεροδρόμια, για τα εξωτικά χαλιά, για τα ειδύλλια των διακοπών και για τα μίνι μπαρ των ξενοδοχείων. Το βιβλίο αυτό μας ανοίγει τα μάτια και μας προκαλεί αρκετές σκέψεις, καθώς αποκαλύπτει τα κρυφά κίνητρα, τις προσδοκίες αλλά και τις δυσκολίες που κρύβονται πίσω από ένα ταξίδι στον κόσμο μας.

Στη διαδρομή του έχει όπως πάντα συνοδούς σπουδαίους συγγραφείς, καλλιτέχνες και στοχαστές, που το έργο τους εμπνεόταν από το ταξίδι σε κάθε μορφή του: ο Γκυστάβ Φλομπέρ, ο Έντουαρντ Χόπερ, ο Μποντλαίρ, ο Ουέρντσουερθ, ο Βαν Γκογκ, ο Ράσκιν και πολλοί άλλοι μας προσφέρουν τις δικές τους σκέψεις γι’ αυτό το παράξενο εγχείρημα, το ταξίδι.

Θα το βρείτε στο patakis.gr.

Ανάμεσα στα δάση και τα νερά

Ο Πάτρικ Λι Φέρμορ, είναι εμβληματικός ταξιδιογράφος και περιηγητής. Το βιβλίο αυτό αποτελεί το δεύτερο μέρος του χρονικού του νεανικού ταξιδιού του και καλύπτει την απόσταση από τη Βουδαπέστη έως τις Σιδηρές Πύλες του Δούναβη. Ο ηλικίας 93 ετών Φέρμορ, που είναι πλέον εγκατεστημένος στην Καρδαμύλη της Μάνης, το 1933 σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε από τη Μάγχη προκειμένου να διασχίσει με τα πόδια την Ευρώπη, έχοντας ως τελικό του προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Θα το βρείτε στο metaixmio.gr.

Αν πάλι θέλετε να γνωρίσετε με τον καλύτερο τρόπο κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς, διαβάστε τα δικά μας Gold Books, εντελώς δωρεάν, τα οποία θα αποτελέσουν και οδηγούς για τα επόμενα ταξίδια σας!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ