Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
32 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠαγκόσμια πρωτιά για θέρετρο στη Φινλανδία! Πώς θα χρεώνει τη διαμονή;

Παγκόσμια πρωτιά για θέρετρο στη Φινλανδία! Πώς θα χρεώνει τη διαμονή;

Ένα θέρετρο στη Φινλανδία ανακοίνωσε μία παγκόσμια πρωτιά που αφορά τη διαμονή! Πως θα τη χρεώνει;

Στο Kontiolahti, μια μικρή πόλη στη Φινλανδία, 450 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Ελσίνκι, οι επισκέπτες στο νέο οικολογικό ξενοδοχείο θα χρεώνονται τη διαμονή τους με βάση “το αποτύπωμα άνθρακα” κατά την επίσκεψή τους.

- Advertisement -
Arctic Blue Resort, οικολογικό ξενοδοχείο Φινλανδία

Δείτε, επίσης, τους 5 λόγους για να επιλέξετε διαμονή σε “πράσινο” ξενοδοχείο!

Το Arctic Blue Resort, το θέρετρο στη Φινλανδία που θα έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο πληρωμής για τη διαμονή, πρόκειται να ανοίξει το 2022. Θα λειτουργεί με τιμές που βασίζονται στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, πράγμα που σημαίνει ότι όσο μικρότερες θα είναι οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, τόσο λιγότερο θα πληρώνουν οι πελάτες.

Οι επισκέπτες του ξενοδοχείου που θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια, θα κάνουν βιώσιμες επιλογές διατροφής και θα παρακολουθούν οικολογικές δραστηριότητες θα μπορούν να δουν το κόστος διαμονής τους μειωμένο κατά 50%.

Kontiolahti Φινλανδία

Το ξενοδοχείο που προσφέρει ένα νέο είδος βιώσιμων διακοπών θα κατασκευαστεί με φυσικά υλικά, θα τροφοδοτείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και θα έχει δικό του χώρο επεξεργασίας νερού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φινλανδία: Η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο για το 2019!

Στη λίστα του “Παγκόσμιου Δείκτη Ευτυχίας” (World Happiness Report) από τον ΟΗΕ για το 2019, μάθαμε ποιες είναι οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο! Η Ελλάδα σε ποια θέση λέτε να βρίσκεται;

Φέτος, λοιπόν, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι στον κόσμο είναι αυτοί της Φινλανδίας και ακολουθούν οι χώρες της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας και της Ολλανδίας. Η Φινλανδία ήταν και πέρσι πρώτη στη λίστα, ενώ φέτος εκτός πεντάδας βρέθηκε η Ελβετία (6η).

Φινλανδία - η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο

Η Ελλάδα παρουσίασε πτώση τριών θέσεων σε σχέση με το 2018, και βρέθηκε στην 82η θέση, ενώ πέρυσι βρισκόταν στην 79η θέση της κατάταξης του ΟΗΕ.

Για να βγει αυτή η ετήσια λίστα του ΟΗΕ λαμβάνονται υπόψιν 6 τομείς που είναι καθοριστικοί για μια ευτυχισμένη ζωή, οι οποίοι είναι το εισόδημα, η ελευθερία, η εμπιστοσύνη, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η κοινωνική υποστήριξη και η γενναιοδωρία.

Στις τελευταίες θέσεις της λίστας υπάρχουν κυρίως χώρες της Αφρικής και της Ασίας. Σύμφωνα με τη λίστα, τελευταίοι άρα και πιο δυστυχισμένοι είναι οι κάτοικοι του Νότιου Σουδάν. Επίσης, στο τέλος της λίστας φιγουράρουν η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, το Αφγανιστάν, η Τανζανία, η Ρουάντα, η Υεμένη, το Μαλάουι, η Συρία, η Μποτσουάνα και η Αϊτή.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,197 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ