Παναγία των Παρισίων: Απειλείται από τον καύσωνα!

Ο καύσωνας στη Γαλλία απειλεί την Παναγία των Παρισίων, καθώς οι υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα απειλούν με ολοκληρωτική ισοπέδωση της οροφής του ναού, που ήδη φέρει εκτεταμένες ζημιές από τη καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου Απριλίου.

Η αποπνικτική ζέστη που σαρώνει τη Γαλλία θέτει τον κίνδυνο να επιταχυνθεί η κατάρρευση του θολωτού τρούλου της κατεστραμμένης από τη φωτιά Παναγίας των Παρισίων, προειδοποίησε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας του Καθεδρικού Ναού.

Παναγία των Παρισίων - καύσωνας

Πολλοί από τους πέτρινους τοίχους του καθεδρικού ναού εξακολουθούν να είναι υγροί, αφού οι πυροσβέστες έριξαν πάνω τους τόνους νερού για να σβήσουν την πυρκαγιά του Απριλίου, με τον Φιλίπ Βιλνέβ να δηλώνει ότι: «Αυτό που φοβάμαι είναι ότι οι αρμοί ή η τοιχοδομή, καθώς θα στεγνώσουν (από τη ζέστη), ενδέχεται να χάσουν τη συνεκτικότητά τους, τη συνοχή τους και τα δομικά χαρακτηριστικά τους και ξαφνικά, ο θόλος θα καταρρεύσει».

Σε «πορτοκαλί» συναγερμό κηρύχθηκαν οι 80 από τις 96 διοικητικές περιφέρειες της Γαλλίας, μπροστά στο αφόρητο κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα. Η Meteo France προβλέπει ότι το Παρίσι θα «λιώσει» κάτω από θερμοκρασίες ρεκόρ (42 βαθμοί Κελσίου χθες Πέμπτη). Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης στη γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στους 40,4 βαθμούς Κελσίου και καταγράφηκε το 1947. Ανεβαίνει η θερμοκρασία και στην Ελλάδα! Καιρός για παραλία…

- Advertisement -

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Η Rue Cremieux, στο Παρίσι, κοντά στη Βαστίλη, ξεχωρίζει με τα χαμηλά, βαμμένα με παστέλ χρώματα σπιτάκια, το λιθόστρωτο και τα περβάζια με τα φυτά… έτσι έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία στην Ευρώπη για φωτογραφίες.

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Μεγάλο πλήθος τουριστών μαζεύεται στην οδό για να φωτογραφηθεί εκεί αλλά και για να καταφέρει να ανεβάσει το “τέλειο” post στο instagram. Αυτή η συνήθεια, όμως, των τουριστών έχει μετατρέψει τη ζωή των κατοίκων σε κόλαση. Οι κάτοικοι της οδού Κρεμιέ βαρέθηκαν τους περαστικούς που μπλοκάρουν τις πόρτες των σπιτιών τους και ο σύλλογος των κατοίκων ζήτησε από τον Δήμο του Παρισιού να προστατέψει την ιδιωτική ζωή τους κλείνοντας τον δρόμο σε επισκέπτες, τα βράδια και τα σαββατοκύριακα. «Κλείνοντας τον δρόμο» σημαίνει πύλες στις δύο άκρες του δρόμου οι οποίες μάλιστα υπήρχαν στην οδό Κρεμιέ όταν ήταν ιδιόκτητη (πριν την αγοράσει ο Δήμος, το 1969).

Παρίσι: Ο πιο δημοφιλής δρόμος για φωτογραφίες κλείνει για τους τουρίστες;

Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι δεν πειράζει όλο αυτό, μια κανονική μέρα, καθώς ο μέσος τουρίστας είναι αρκετά ήσυχος και ευγενικός, αλλά τα βράδια και τα σαββατοκύριακα είναι που η κατάσταση γίνεται ανυπόφορη. Γι’ αυτό το λόγο ζητούν πύλες, κάτι που υπάρχει σε διάφορους μικρούς πεζόδρομους του Παρισιού.

- Advertisement -

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ