Κρουαζιέρα στις Κυκλάδες

Η Ελλάδα μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους αναμένει ότι θα έχει υποδεχτεί πάνω από 5,2 εκατομμύρια επιβάτες κρουαζιερόπλοιων, σημειώνοντας ετήσια αύξηση περίπου 10%, σύμφωνα με το υπουργείο Τουρισμού.

Η φετινή αύξηση των επιβατών κρουαζιερόπλοιων ακολουθεί δύο χρόνια μείωσης του αριθμού.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά από συνάντηση του Υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και του Αναπληρωτή Υπουργού Μάνο Κόνσολα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Κληρονομητών και Συνδεδεμένων Κρατών (EEKFN), Θεόδωρο Κόντη, στο Υπουργείο Τουρισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τα φετινά στοιχεία για τον κλάδο της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, καθώς και προοπτικές για το μέλλον. Σύμφωνα με την Κοντέ, κορυφαίες εταιρείες κρουαζιέρας έχουν συμπεριλάβει αρκετούς προορισμούς στην Ελλάδα τόσο για το 2019 όσο και για το 2020.

Διαβάστε ακόμα:  Υπερθέαμα: Το μεγαλύτερο κοπάδι δελφινιών που έχει καταγραφεί στην Ελλάδα σε ένα εντυπωσιακό βίντεο!

«Η Ελλάδα, με χιλιάδες χιλιόμετρα ακτογραμμής, είναι ο ιδανικός προορισμός για θαλάσσιο τουρισμό. Με τον κλάδο της κρουαζιέρας και της ναυτιλίας στην πρώτη γραμμή της τουριστικής ανάπτυξης της Ελλάδας, έχουν τεθεί τα θεμέλια και θα κάνουμε τα επόμενα βήματα για να μπει η Ελλάδα στον “παγκόσμιο χάρτη” της κρουαζιέρας», δήλωσε ο υπουργός.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να γίνει μέρος της παγκόσμιας τάσης για κρουαζιέρες. Επιπλέον, τονίστηκε η προσέλκυση μικρών σκαφών χωρητικότητας μέχρι 500 επιβατών ώστε να μπουν και άλλα μικρότερα ελληνικά νησιά ως προορισμούς κρουαζιέρας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ