Παραλία Καβούρι, Αθήνα

Η παραλία Καβούρι, είναι μια μικρή χερσόνησος λίγο πριν την Βουλιαγμένη με πολλά πανέμορφα κομμάτια παραλίας που μπορείτε να λιαστείτε ελεύθερα! Αρκετοί είναι η Αθηναίοι που την προτιμούν για τα καλοκαιρινά μπάνια τους και όχι μόνο.

Είτε προτιμάτε το χαλίκι στην παραλία είτε την άμμου, η χερσόνησος «Καβούρι» μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη, ενώ απέχει μόνο 16 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Παραλία Καβούρι

Πως θα πάτε στην παραλία Καβούρι;

Εάν πάρετε αμάξι και μένετε στο κέντρο μπορείτε να φτάσετε μέσω Λεωφ.Ποσειδώνος ή εναλλακτικά μέσω Λεωφ.Βουλιαγμένης. Αν πάλι έρχεστε από τα βόρεια μπορεί να είναι λίγο πιο σύντομο μέσω Αττικής Οδού αλλά εμείς προτείνουμε τον πιο οικονομικό τρόπο και ελάχιστα πιο αργό που είναι μέσω της Εθνικής Οδού. Στην περιοχή υπάρχει δυνατότητα πάρκινγκ!

Αν πάλι θέλετε να πάτε χωρίς αμάξι, από όποιο σημείο και να ξεκινήσετε πάρτε τα μέσα και κατεβείτε στον σταθμό μετρό του Ελληνικού και από εκεί πάρτε το λεωφορείο 122 με κατεύθυνση τη Σαρωνίδα και σε 20 περίπου λεπτά κατεβείτε στη στάση “Ξενοδοχείο Καβούρι” και φτάσατε στην παραλία.

Μπορείτε να δείτε και το χάρτη:

Οι μικρές ελεύθερες παραλίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά μπορείτε να βρείτε και πολλά μαγαζιά με ξαπλώστρες και ομπρέλες για να απολαύσετε το μπάνιο σας και τον καφέ σας. Ταυτόχρονα σε κοντινή απόσταση λειτουργούν πολλά μαγαζιά για φαγητό, σε περίπτωση που θελήσετε να τσιμπήσετε κάτι.

Εμείς σας έχουμε και μία πολύ καλή πρόταση η οποία είναι το Krabo, το εστιατόριο στον όρμο Βουλιαγμένης που ακουμπά το κύμα!

Krabo: Εστιατόριο beach bar Καβούρι

Αν πάλι “διψάτε” για δραστηριότητες ο ανοιχτός χώρος ευνοεί τα σπορ και τα παιχνίδια κοντά στην θάλασσα.

Tips

  • Σε περίπτωση ανάγκης μπορείτε να απευθυνθείτε στις υπηρεσίες των γειτονικών με την παραλία περιοχών.
  • Κοντά στην περιοχή λειτουργεί αστυνομικό τμήμα, τμήμα τροχαίας και άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
  • Η περιοχή είναι ιδανική για πεζοπορία λόγω του επιπέδου του εδάφους, αλλά και για ποδήλατο.

Τέλος, αν ψάχνετε μια μοναδική εμπειρία κατευθυνθείτε προς το εκπληκτικό και ολοκαίνουριο Four Seasons στον Αστέρα Βουλιαγμένης!

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019 από το Condé Nast Traveller!
Επόμενο άρθροΔιεθνής Ημέρα Μουσείων: Όλες οι δωρεάν δράσεις στην Αθήνα!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ