Θέα Πλαταμώνας

Στους πρόποδες του Ολύμπου, η παραλία Πλαταμώνα είναι μια από τις πιο μαγευτικές παραλίες της Ελλάδας.
Συνδυάζοντας απόλυτα το κατάφυτο τοπίο της φύσης και το γαλάζιο της θάλασσας, στην παραλία του Πλαταμώνα μπορείτε να απολαύσετε τις βουτιές σας σε ένα εξωτικό τοπίο, στον νομό Πιερίας.

Μεγάλα σκιερά πλατάνια, να ρίχνουν την ευεργετική φυλλωσιά τους μέχρι σχεδόν εκεί που σκάει το κύμα. Άμμος σε κάποια σημεία, βότσαλα σε άλλα. Μικροί ορμίσκοι ή μεγάλες άνετες παραλίες. Οργανωμένες ακτές αλλά και άλλες ελεύθερες. Το απέραντο γαλάζιο απλώνεται μπροστά στους επισκέπτες και ενώνεται στο βάθος του ορίζοντα με τον ουρανό, δημιουργώντας μια παλέτα με όλα τα χρώματα του γαλάζιου. Ακριβώς από πίσω, στέκει επιβλητικά ο Όλυμπος, με την κορυφή του χιονισμένη ενώ εσείς απολαμβάνετε τις βουτιές σας κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού. Την μαγεία ολοκληρώνει το ομώνυμο το κάστρο του Πλαταμώνα, επιβλητικό και μεγαλοπρεπές, εξασφαλίζοντας ένα μοναδικό ταξίδι στον χρόνο και στην ιστορία του τόπου.

Κάστρο Πλαταμώνα

Οι επιλογές για διαμονή είναι πολλές, καθώς στους πρόποδες του βουνού των θεών «φωλιάζουν» πολλοί οικισμοί με αυτό το συναρπαστικό δίπολο: μπλε θάλασσα να ανοίγεται μπροστά τους, ο αρχοντικός Όλυμπος πίσω τους. Εφοδιαστείτε, με όλα τα απαραίτητα και με γνώμονα την περιπέτεια ανακαλύψτε την μαγευτική παραλία και αυτόν τον ονειρικό τόπο.

Κάντε μια ξενάγηση στην παραλία του Πλαταμώνα και στην περιοχή μέσα από το βίντεο:

- Advertisement -

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ