Βγαλμένη σαν από μεσαιωνικό παραμύθι η Μπριζ είναι μια μικρή πόλη του βορείου Βελγίου.Με γραφικά κανάλια, παραμυθένιες λίμνες, ιστορικά πλακόστρωτα και τεράστια ποικιλία από μπύρες και σοκολάτες, αποτελεί ιδανικό προορισμό για τους ταξιδιώτες.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς την ατμοσφαιρική παλιά πόλη και την κεντρική της πλατεία που αποτελεί την καρδιά της πόλης.

Το Belfort είναι ένα πανύψηλο καμπαναριό με 47 καμπάνες που χρονολογείται από τον 18ο αιώνα και αποτελεί το σύμβολο της πόλης.

- Advertisement -

Πριν φτάσει κανείς στην πανέμορφη λίμνη του Minnewater, θα ανακαλύψει τον πύργο του Ναού της Παναγίας, τη Βασιλική του Ιερού Αίματος, το Markt την αγορά δηλαδή της πόλης και τα μουσεία Gruuthuse και Sint-Janshospitaal.

Φτάνοντας στη λίμνη τα πουλιά και οι πάπιες που φωλιάζουν στις όχθες, τα δέντρα με τις χρυσοκόκκινες αποχρώσεις και οι κατάλευκοι κύκνοι συνθέτουν ένα μαγευτικό τοπίο, βγαλμένο σαν από καρτ-ποστάλ.

Πληροφορίες – Φωτογραφίες

Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω

Νόμισμα: Ευρώ

Έσκασε τώρα! Η Ryanair προσφέρει 250.000 θέσεις από 9,99€!Ισχύει ως 12/11

Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 30 λεπτά από την Αθήνα για Βρυξέλλες και 3 ώρες από τη Θεσσαλονίκη για Βρυξέλλες. Από εκεί φτάνετε στο Μπριζ με λεωφορείο σε περίπου μια ώρα.

6 μυστικά χωριά της Ελλάδας μόνο για τολμηρούς!Τοπία που κάνουν τις Άλπεις να ωχριούν

Ένας αλπικός παράδεισος μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα!

πηγή:flashnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ