Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2024
31 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΠοια είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης;; Η πιο φθηνή;;Η πιο...

Ποια είναι η πιο βρώμικη πόλη της Ευρώπης;; Η πιο φθηνή;;Η πιο Βαρετή;; Η πιο ερωτική;; Μάθε…

Το Λονδίνο είναι η πιο βρώμικη και η πιο ακριβή πόλη της Ευρώπης, ενώ οι Βρυξέλλες είναι η πιο πληκτική και το Παρίσι η καλύτερη για τα ψώνια και για την κουζίνα του, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ταξιδιωτική ιστοσελίδα TripAdvisor.

Οι περίπου 1.100 ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν έθεσαν τη βρετανική πρωτεύουσα επικεφαλής των πιο βρώμικων ευρωπαϊκών πόλεων, μπροστά από το Παρίσι και τις Αθήνα και Ρώμη, που μοιράζονται την ίδια θέση. Ο τίτλος της πιο καθαρής πόλης απονέμεται στη Ζυρίχη και ακολουθούν η Κοπεγχάγη και ηΣτοκχόλμη.

- Advertisement -

Όμως το Λονδίνο κατέχει και τον τίτλο της πιο ακριβής πόλης, μπροστά από τη γαλλική πρωτεύουσα και στην ίδια θέση με τη Ρώμη, τη Βενετία, το Όσλο και τη Μόσχα. Αντίθετα η Πράγα είναι η πιο οικονομική από τις πόλεις της Ευρώπης, μπροστά από τη Βουδαπέστη και τη Λισαβόνα.

Η βελγική πρωτεύουσα κατέχει επίσης τον διόλου επίζηλο τίτλο της πιο πληκτικής πρωτεύουσας τηςΕυρώπης και ακολουθούν η Ζυρίχη, το Όσλο, η Βαρσοβία και το Ζάγκρεμπ, όλες στη δεύτερη θέση. Όσον αφορά το ρομαντισμό, η τριάδα που κερδίζει είναι το Παρίσι, η Βενετία και η Ρώμη.

Για την καλύτερη κουζίνα, την πρώτη θέση στο ευρωπαϊκό βάθρο καταλαμβάνει το Παρίσι και ακολουθούν η Ρώμη και η Φλωρεντία. Το Παρίσι είναι επίσης το μέρος που προτιμούν οι ταξιδιώτες που ερωτήθηκαν για να κάνουν τα ψώνια τους, ενώ ακολουθούν το Λονδίνο και η Ρώμη.

“Μολονότι θεωρείται ακριβό, το Λονδίνο παραμένει πάντα ένας από τους προορισμούς που προτιμούν οι ταξιδιώτες και οι πιο πονηροί θα βρίσκουν πάντα εκεί καλές ευκαιρίες”, εξήγησε ο Ίαν Ραμγκέι, εκπρόσωπος της TripAdvisor.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το Λονδίνο προσφέρει την καλύτερη νυκτερινή ζωή -μπροστά από τοΆμστερνταμ και το Παρίσι- και διαθέτει τα καλύτερα πάρκα, ενώ το Παρίσι ακολουθεί.

Το 65% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως έχουν την πρόθεση να ταξιδέψουν στην Ευρώπη μέσα στους 12 επόμενους μήνες και, παρά την εξασθένηση του δολαρίου, οι μισοί από το δείγμα μεταξύ των Αμερικανών δήλωσαν πως προτίθενται να έρθουν στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ιστοσελίδας TripAdvisor (Σύμβουλος Ταξιδιού), στην οποία συμμετείχαν 1.100 άτομα από όλο τον κόσμο, οι τρεις πρώτες πόλεις στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά διάφορες κατηγορίες έχουν ως εξής:

Πιο οικονομική: 1. Πράγα / 2. Βουδαπέστη / 3. Λισσαβόνα

Πιο ακριβή: 1. Λονδίνο / 2. Παρίσι / 3. Ρώμη

Φιλικότεροι ντόπιοι: 1. Δουβλίνο / 2. Άμστερνταμ / 3. Λονδίνο

Καλύτερη κουζίνα: 1. Παρίσι / 2. Ρώμη / 3. Φλωρεντία

Καλύτερη για ψώνια: 1. Παρίσι / 2. Λονδίνο / 3. Ρώμη

Καλύτερη νυχτερινή ζωή: 1. Λονδίνο / 2. Άμστερνταμ / 3. Παρίσι

Καλύτερα δημόσια πάρκα: 1. Λονδίνο / 2. Παρίσι / 3. Βαρκελώνη

Πιο ρομαντική: 1. Παρίσι / 2. Βενετία / 3. Ρώμη

Πιο ελκυστικοί ντόπιοι: 1. Ρώμη / 2. Παρίσι / 3. Στοκχόλμη

Πιο καθαρή: 1. Ζυρίχη / 2. Κοπεγχάγη / 3. Στοκχόλμη

Πιο βρώμικη: 1. Λονδίνο / 2. Παρίσι / 3. Ρώμη – Αθήνα

Πιο αφιλόξενη: 1. Παρίσι / 2. Λονδίνο / 3. Μόσχα

Πιο βαρετή: 1. Βρυξέλλες / 2. Ζυρίχη / 3. Βαρσοβία

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,284LikesΚάντε Like
88,431 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ