Στο 6ο διαμέρισμα του Παρισιού, κάτω από τη διασταύρωση Croix Rouge, ένας εγκαταλελειμμένος σταθμός του μετρό θα προσφέρει μια μοναδική εμπειρία: σε βάθος εννιά μέτρων. Ο σταθμός θα αναμορφωθεί ώστε η μία πλατφόρμα να στεγάσει μια υπόγεια αγορά τοπικών προϊόντων και η απέναντι πλατφόρμα ένα εστιατόριο και κοκτέιλ μπαρ.

Παρίσι: Αυτό το νέο ιδιαίτερο γαστρονομικό project θα σας συναρπάσει!

Το project «Terminus» – συνεργασία της επενδυτικής εταιρείας αστικής αναμόρφωσης Novaxia και του αρχιτεκτονικού γραφείου SAME Architectes – απαντά στις εκκλήσεις των «Reinventing Paris» και «Subterranean Secrets of Paris» με μία πρόταση που εστιάζει στη γαστρονομία. Αυτός ο χώρος έχει στόχο να ανακτήσει την αρχιτεκτονική και πολιτιστική κληρονομιά της γαλλικής πρωτεύουσας, έναν σταθμό του παρισινού μετρό.

- Advertisement -
Διαβάστε ακόμα:  Κτήμα Γράμψας: Μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία στο νέο εστιατόριο του οινοποιείου
Παρίσι: Αυτό το νέο ιδιαίτερο γαστρονομικό project θα σας συναρπάσει!

Στη βόρεια πλατφόρμα, μια πρόσκληση σε βόλτα: μια «στοά» με τέσσερα κιόσκια, καφέ, ντέλι, οινοπωλείο και πάγκος γύρω από το πρώην γκισέ εισιτηρίων που θα προτείνουν ως επί το πλείστον τοπικά προϊόντα ή τοπικές λιχουδιές κατευθείαν από τους παραγωγούς.

Στη νότια πλατφόρμα, το ρεστοράν-κοκτέιλ μπαρ θα δίνει τη δυνατότητα για ταξίδι στον κόσμο της γεύσης κάνοντας χρήση των προϊόντων της απέναντι πλατφόρμας.

Δείτε πως πρόκειται να είναι σταθμός στο παρακάτω βίντεο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ