Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
33.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠάρος: Η τουριστική ροή αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και μετά...

Πάρος: Η τουριστική ροή αναμένεται να παραμείνει σε υψηλά επίπεδα και μετά το φθινόπωρο

«Στη χώρα μας είναι καθολική η αναγνώριση της συμβολής του τουρισμού στην ανάπτυξη της οικονομίας. Κατά γενική ομολογία, ο τουρισμός, η λεγόμενη ήπια ισχύς της χώρα μας, συνέβαλε καθοριστικά στην αντιμετώπιση των δυσκολιών στις πιο δύσκολες συγκυρίες για την ελληνική οικονομία.

Συγκεκριμένα, τα 10 χρόνια της οικονομικής κρίσης, εκτός από 135 δις ευρώ, ήρθαν 250εκ. επισκέπτες οι οποίοι είχαν πολύ καλή εμπειρία, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για τη φήμη της Ελλάδας.» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Πάρου.
Όσον αφορά δε εμάς τους Κυκλαδίτες, ο τουρισμός αποτελεί τον οικονομικό μας πνεύμονα.
Στο πλαίσιο αυτό, η Πάρος, ένα παραδοσιακό Κυκλαδονήσι και ταυτόχρονα ένας από τους πιο κοσμοπολίτικους προορισμούς παγκοσμίως, συμβάλλει ιδιαίτερα στη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα και στο ΑΕΠ της χώρας χάρη στον τουρισμό, καθώς και στην ενίσχυση του διεθνούς κύρους της.

- Advertisement -
Πάρος

Στο πλαίσιο αυτό, διανύσαμε μια ακόμα εντυπωσιακή σε επισκεψιμότητα καλοκαιρινή περίοδο που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ακόμα και από τη χρονιά ρεκόρ του 2019. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο φετινός Ιούνιος ήταν ο καλύτερος από πλευράς αφίξεων μέχρι σήμερα για το νησί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, η τουριστική ροή αναμένεται να διατηρηθεί και πέραν του φθινοπώρου, καθώς η Πάρος αποτελεί έναν βιώσιμο τουριστικό προορισμό για όλον τον χρόνο με πλήθος επιλογών και δραστηριοτήτων για όλες τις εποχές.

Πάρος

Για το μέλλον, επόμενο βήμα είναι η στρατηγική οργάνωση του τουρισμού με ορίζοντα το 2030, βασισμένη σε δύο άξονες: τη χωρική και την χρονική επέκταση του, με όρους αειφορίας και βιωσιμότητας. Ειδικότερα, το μοντέλο ήλιος και θάλασσα έχει κορεστεί και πρέπει πλέον να εμπλουτιστεί καθώς πια οι επισκέπτες αναζητούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία.

Στο πλαίσιο αυτό, η υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για τον τουρισμό, με την αναβάθμιση του προϊόντος που προσφέρουμε, την έμφαση στην εξωστρέφεια , τις συνέργειες, τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών, την ενίσχυση της ψηφιακής μεταρρύθμισης και την πράσινη ανάπτυξη οφείλουν να καθοδηγούν τις ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων στην τουριστική βιομηχανία, με στόχο την ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας του τουρισμού και την περαιτέρω ανάπτυξη των ποιοτικών του δεικτών.»

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και αυτές τις ημέρες στην Πάρο η έντονη κίνηση με τις επισκέψεις ταξιδιωτών να διατηρούνται στο αμείωτο, ενώ την ίδια ώρα το νησί έχει μετατραπεί για μια ακόμα φορά σε κινηματογραφικό πλατό. Συγκεκριμένα, τα γυρίσματα της σειράς “One Day” του Netflix, που βασίζεται στο βιβλίο του David Nicolis, αναμένεται να συμβάλουν σημαντικά στην παγκόσμια προβολή του προορισμού.

Πάρος
Πάρος
Πάρος

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ