Δεν χρειάζεται να ταξιδεύετε ώρες για να φτάσετε κάπου ή να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε βενζίνη ή μεταφορικά. Υπάρχουν μέρη πολύ κοντά στην Αττική, μαγευτικοί προορισμοί για σύντομες αποδράσεις με την παρέα για τα Σαββατοκύριακα της άνοιξης και όχι μόνο.

- Advertisement -

ΕΛΙΚΩΝΑΣ

Μόλις 1,5 ώρα από την Αθήνα, ο Ελικώνας είναι βουνό της Βοιωτίας με υψόμετρο και σύμφωνα με τη μυθολογία εδώ είχαν το σπίτι τους οι Ελικωνιάδες Μούσες. Οι εννέα κόρες του Δία και της Μνημοσύνης συνόδευαν το θεό Απόλλωνα όταν αυτός έπαιζε μουσική με τη λύρα του και κάθε μία προστάτευε και από μία τέχνη. Γραφικά ήσυχα στενά, ταβερνάκια και πολλά σημεία που μπορείτε να θαυμάσετε.

5 νησιά στις Κυκλάδες που θα κάνουν τον Μάιο να θυμίζει… Ιούλιο! (photos)

ΣΠΑΤΑ

Μια καλή ιδέα για να περάσετε τη μέρα σας είναι να πάτε στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και μετά μπορείτε να πάτε και στο γειτονικό  McArthurGlen! Έτσι, μπορείτε να συνδυάσετε πολλά πράγματα και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα βαρεθείτε.

Εικονικές διακοπές: απίθανες φωτογραφίες από μια ασυνήθιστη χρονιά για ταξίδια

ΑΙΓΙΝΑ

Μια ανάσα από το λιμάνι του Πειραιά και ιδανική για μονοήμερη όλες τις εποχές του χρόνου. Αποτελεί, επίσης, και μια οικονομική επιλογή καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια δεν είναι ακριβά.

Πρωτομαγιά στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος για να νιώσεις ότι είσαι και εσύ στην εξοχή!

ΧΑΛΚΙΔΑ

Σε 1 ώρα περίπου από την Εθνική και έχεις φτάσει σ΄αυτό το υπέροχο μέρος.  Θα δεις περιποιημένες καφετέριες, εστιατόρια και φυσικά, την παραλία. Εκεί βρίσκεται και το σήμα κατατεθέν της πόλης, το Μέγαρο Κότσικα.  Μάλιστα, για όσους δεν το ξέρατε η Παλίρροια του Ευρίπου είναι ένα σύνθετο μοναδικό παλιρροιακό φαινόμενο που παρατηρείται μόνο στον Πορθμό του Ευρίπου στην Χαλκίδα.

Η Αθήνα ανάμεσα στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τις περισσότερες κρατήσεις

Τα νερά αλλάζουν κατεύθυνση κάθε  6 ώρες και ανάμεσα στην αλλαγή κατεύθυνσης μεσολαβεί ένα διάστημα 8 λεπτών, που παραμένουν στάσιμα, με εξαίρεση τις δύο ισημερίες (21 Μαρτίου και 21 Σεπτεμβρίου) που αλλάζουν αμέσως κατεύθυνση, χωρίς να περιμένουν να περάσουν τα 8 λεπτά.

Αθήνα: 3 μέρη για να φτιάξεις το καλύτερο πρωτομαγιάτικο στεφάνι!

ΦΕΝΕΟΣ

Αν ψάχνετε κάτι ιδιαίτερο και αγαπάτε τη φύση, τότε ο Φενεός στην Αρκαδία αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Αξίζει να το τολμήσετε για μονοήμερη (παρόλο που απέχει 2 ώρες από την Αθήνα), γιατί το σκηνικό είναι σαν παραμυθένιο. Θα βρείτε μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε τοπικά προϊόντα και φούρνους. Η θέα είναι μαγευτική και θα έχετε πολλά να δείτε.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ