Οι επιλογές για διακοπές με αυτοκίνητο -για λίγες ή πολλές μέρες- είναι πραγματικά αμέτρητες, μια από αυτές είναι σίγουρα η Εύβοια με τις άπειρες ομορφιές της! Μαγευτικές παραλίες, εκπληκτικά φυσικά τοπία, διαδρομές, γραφικά χωριά, ηρεμία, εξαιρετικό φαγητό και η λίστα δεν έχει τελειωμό! Ανάμεσα σε αυτές τις μαγευτικές παραλίες… εδώ θα φτάσουμε στην υπέροχη αιγαιοπελαγίτικη Πετάλη!

Η Παραλία Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στην ανατολική μεριά αυτή του Αιγαίου ενώ βρίσκεται πίσω από το βουνό Δίρφυς! Η παραλία είναι αρκετά πλατιά αλλά μικρή σε μήκος και η διαδρομή για την πρόσβασή σε αυτή είναι εντυπωσιακή!

Η παραλία όπως και ο βυθός της αποτελείται από ψιλό βότσαλο γκρίζο βότσαλο και βαθαίνει σχετικά γρήγορα. Στην Πετάλη υπάρχουν 2 σπηλιές, όπου η μία βρέχεται από την θάλασσα και στο εσωτερικό της υπάρχει κομμάτι το οποίο δεν καλύπτεται το νερό σε μέρες νηνεμίας!

Χαρακτηριστικό της παραλίας είναι ο βράχος εντός του νερού που νοητά διαχωρίζει τον σχηματισμό της ακρογιαλιάς σε δύο μέρη, αλλά και οι καφέ βράχοι που την περικυκλώνουν εκτός του σημείου της ρεματιάς Φουρνιά αλλά και του δρόμου που κατεβαίνει παράλληλα του ρέματος…

Διαβάστε ακόμα:  Από την Πρέβεζα μέχρι τα Σύβοτα κάνουμε 5 στάσεις στους ομορφότερους παραθαλάσσιους προορισμούς της Ηπείρου

Η παραλία απέχει από την Χαλκίδα μόλις 53 χιλιόμετρα αλλά επειδή ο δρόμος είναι μεν καλός αλλά σε πολλά σημεία είναι στενός και έχει στροφές, θα κάνετε περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά να φτάσετε.

Tip. Σε πάρα κοντινή απόσταση από την Πετάλη βρίσκεται η υπέροχη παραλία Βύθουρη. Αν φτάσετε μέχρι εκεί είναι κρίμα να μην κάνετε μια βουτιά και σε αυτή!

Πετάλη Εύβοια

Δείτε την υπέροχη Πετάλη μέσα από το video:

Video: Papanikolaou Vassilis

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ