Είναι γεγονός ότι η Εύβοια, ειδικά τα τελευταία χρόνια αποτελεί κορυφαίο προορισμό ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή. Μια ανάσα από την Αθήνα, έχει υπέροχες παραλίες, μαγευτικά μέρη και μια πρωτεύουσα (που απέχει μόλις 1 ώρα οδικώς) τη Χαλκίδα που είναι η καλύτερη επιλογή για φρέσκο ψάρι, θαλασσινά, ούζο δίπλα στο κύμα και φυσικά για μπάνιο!

Αν και η Χαλκίδα για τους Αθηναίους είναι η τοπ επιλογή κυρίως για μονοήμερη ή διήμερη εκδρομή το Σαββατοκύριακο, υπάρχουν ακόμη πάρα πολλά μέρη σε όλη την Εύβοια με εκπληκτικές παραλίες που έχουν αναδειχθεί σε κορυφαίους προορισμούς!

Πάρτε την οικογένεια ή την παρέα σας και ξεκινήστε για μια εκδρομή μέχρι την κοντινή Εύβοια. Εδώ συγκεντρώσαμε κάποιες εξαιρετικές επιλογές για παραλίες τόσο στη Νότια και Βόρεια Εύβοια όσο και στην κεντρική.

Ένα βήμα από την Αθήνα στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας θα βρείτε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παραλίες που διαθέτουμε! Γνωρίστε τις…

Βόρεια Εύβοια

Εκδρομή στα γραφικά χωριά της Βόρειας Εύβοιας με τις υπέροχες παραλίες

Το γραφικό παραθαλάσσιο χωριό της Λίμνης, οι πιο μικρές και γραφικές Ροβιές ακριβώς δίπλα, τα μοναστήρια μέσα στα δάση, τα φαράγγια και τους καταρράκτες που τις κυκλώνουν και η Αγία Άννα με το άριστα οργανωμένο camping της είναι από τις αγαπημένες μας γωνιές στην Βόρεια Εύβοια.

Πού βουτάμε: Στην μεγάλη παραλία των Ροβιών, στη χερσόνησο της Λιχάδας και στον Άγιο Γεώργιο και το Γερολίμανο με το καταπράσινο φόντο – τα δέντρα φτάνουν ως τη θάλασσα.

Λιχαδονήσια

Στα όμορφα Λιχαδονήσια

Στο βόρειο Ευβοϊκό κόλπο, ανάμεσα στα Καμένα Βούρλα και στην Εύβοια, βρίσκεται μία συστάδα νησιών, που οι ντόπιοι αποκαλούν Σεϊχέλες. Είναι τα Λιχαδονήσια, ένα σύμπλεγμα μικρών νησιών, τα οποία αναδύθηκαν μετά από μεγάλο σεισμό πριν χιλιάδες χρόνια!

Φύγαμε για ελεύθερο κάμπινγκ στην Εύβοια! Λένε… ότι έχει κάτι καλές παραλίες! (Photos)

Κεντρική Εύβοια

Παραλία στη κεντρική Εύβοια. Κρυστάλλινα νερά και άμμος!

Η Χιλιαδού με το μικρό της φαράγγι, η Στενή με το βουνό της Δίρφης για φόντο αλλά και πεζοπορίες μέσα στο πράσινο, και η Κύμη είναι από τις καλύτερες βάσεις για χαλάρωση και εξερευνήσεις στο κεντρικό κομμάτι της Εύβοιας που αγναντεύει το Αιγαίο.

Διαβάστε ακόμα:
Η Χαλκίδα είναι ο πιο δημοφιλής κοντινός στην Αθήνα προορισμός και καθόλου τυχαία!

Πού βουτάμε: Στις δύο παραλίες της Χιλιαδούς, που είναι δημοφιλείς και στις τάξεις των φίλων του ελεύθερου κάμπινγκ και του γυμνισμού. Στον Λιμνιώνα με τα ζεστά, ήσυχα γαλαζοπράσινα νερά και τα λίγα ταβερνάκια γύρω του. Στην παραλία Μουρτερή της Κύμης, αράζοντας παράλληλα σε beach bar, αν θέλετε ξαπλώστρα και καφεδάκια, αλλά χαλαρούς ρυθμούς. Στον Κάλαμο, στην “κρυμμένη” Βύθουρη, στην Πετάλη και στην όμορφη Κορασίδα με τα βότσαλα που μοιάζουν με κουφέτα!

Ελληνικό νησί στη λίστα με τις καλύτερες κρυμμένες παραλίες του κόσμου!

Χιλιαδού

Η υπέροχη παραλία της Χιλιαδούς με τα βαθιά νερά

Η Χιλιαδού είναι μια μεγάλου μήκους παραλία με άμμο και βότσαλα κάθε μεγέθους στην κεντρική Εύβοια και κρυστάλλινα, βαθιά νερά στην πλευρά που βλέπει προς το Αιγαίο και συνδέεται με τους πρόποδες του όρους Δίρφη. Έχει βόρειο προσανατολισμό, οπότε συχνά είναι εκτεθειμένη στους δυνατούς ανέμους.

Κάλαμος

Ο Κάλαμος είναι ουσιαστικά 2 παραλίες η μία δίπλα στην άλλη με λεπτό κατάλευκο άσπρο πετραδάκι! Η “καλή” και η “κακιά” όπως τις λένε και οι ντόπιοι, οι οποίες χωρίζονται από ένα βράχο. Φτάνοντας δείτε από ψηλά τη θέα, κυριολεκτικά κόβει την ανάσα!

Βύθουρη

Η κρυμμένη Βύθουρη στη κεντρική Εϋβοια

Η “κρυμμένη” παραλία Βυθούρι Γλύφαδας προσελκύει το ενδιαφέρον των φυσιολατρών ενώ η θάλασσα, σκούρα από την αντανάκλαση των μαύρων βότσαλων και της μαύρης χοντρής άμμου δημιουργεί ένα μοναδικό τοπίο. Λόγω της ιδιομορφίας της παραλίας ο ήλιος την βλέπει μόνο 6 ώρες το καλοκαίρι.

Πετάλη

Η Παραλία Πετάλη στην καρδιά της Εύβοιας είναι μια άγριας ομορφιάς παραλία με άμμο και μικρό βοτσαλάκι στη μεριά του Αιγαίου! Η παραλία είναι αρκετά πλατιά και η διαδρομή για την πρόσβασή είναι εντυπωσιακή.

Μουρτερή

Η Παραλία Μουρτερή στην Κεντρική Εύβοια κοντά στην Κύμη είναι ίσως η πιο μεγάλη παραλία του νησιού.Η παραλία έχει άμμο και μικρό βοτσαλάκι, είναι παντακάθαρη λόγο Αιγαίου φυσικά αλλά ιδιαίτερα εκτεθειμένη στους ανέμους! Συχνά το κύμα φτάνει τα 3 και 4 μέτρα ύψος καθώς σκάει στην ακτή.

Διαβάστε ακόμα:
Στερεά Ελλάδα: Ανακαλύπτουμε 3 "κρυμμένα" χωριά της & σας παρουσιάζουμε τις ομορφιές τους!

Κορασίδα

Στην όμορφη παραλία της Κορασίδας,  Εύβοια

Η Κορασίδα είναι παραλία με βότσαλα που μοιάζουν σαν κουφέτα και κρυστάλλινα, έχει γαλαζοπράσινα νερά και είναι μια από τις γραφικότερες παραλίες της Ελλάδας. Το μέρος αποτελεί τέλειο συνδυασμό βουνού και θάλασσας.

Στην Κάρυστο βρίσκεται το πιο απόκοσμο μνημείο της Εύβοιας, ίσως και της Ελλάδας

Νότια Εύβοια


Τα χωριουδάκια των Πετριών και των Αγίων Αποστόλων συνδυάζουν την ορεινή γοητεία με τη θαλασσινή αύρα και αποτελούν ωραιότατη βάση εξερεύνησης για το νότιο κομμάτι της Εύβοιας.

Πού βουτάμε: Στο Κλιμάκι με τα διάφανα νερά και τον αμμώδη βυθό ή στον Χερόμυλο με τα γαλαζοπράσινα νερά και το ψιλό βοτσαλάκι. Στον Άγιο Δημήτριο που μαζί με την γύρω περιοχή αποτελεί πραγματικό αξιοθέατο, στην αμμώδη παραλία του Αρμυριχίου, στον μαγευτικό Λιμνιώνα και στον μικρό κόλπο στο Νημποριό

Άγιος Δημήτρης

Το φαράγγι του Αγίου Δημητρίου, η ομώνυμη παραλία ή αλλιώς παραλία Σχινοδαύλεια και το βυζαντινό εκκλησάκι του 11ου αι. αποτελούν πραγματικά αξιοθέατα που θα αφήσουν στον επισκέπτη όμορφες αναμνήσεις. Στην παραλία εδώ γυρίστηκε και η ταινία Deep end.

Αρμυρίχι

Η παραλία Αρμυρίχι (Αλμυρίχι την λένε κάποιοι εσφαλμένα) αποτελείται από άμμο και μικρά πετραδάκια. Βρίσκεται μέσα σε έναν όρμο και για τον λόγο αυτό είναι σχετικά προστατευμένη από τους αέρηδες του Αιγαίου.

Λιμνιώνας

Η παραλία του Λιμνιώνα στη Νότια Εύβοια

Ο Λιμνιώνας είναι μια παραμυθένια παραλία στην Εύβοια! Έχει καταπληκτική αμμουδιά, αλλά και χοντρό βοτσαλάκι, έχει καταγάλανα νερά ενώ τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα κοσμική.

Παραλία Νημποριό

Το Νημποριό είναι ένας μικρός σχετικά κόλπος της Νότιας Εύβοιας, ανάμεσα στα Στύρα και το Μαρμάρι, απέναντι από το Μαραθώνα. Λόφοι αγκαλιάζουν την πλάτη του και μικρές χαράδρες οδηγούν στα…παραλιακά επίπεδα χωραφάκια.

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -