θέση αεροπλάνο

Το ερώτημα ποια θέση είναι ασφαλέστερη στο αεροπλάνο απασχολεί πολλούς ταξιδιώτες που μπορεί να απολαμβάνουν τα αεροπορικά ταξίδια αλλά έχουν και αίσθημα φόβου για την παραμονή τους στον αέρα.

- Advertisement -

Το 2015, ερευνητές του Time επεξεργάστηκαν στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας των ΗΠΑ για διάστημα 35 χρόνων, επιχειρώντας να βρουν σε ποιο μέρος του αεροπλάνου είναι ασφαλέστερο να καθόμαστε.

Έξυπνα τρικ για να αναβαθμίσετε τις θέσεις σας στο αεροπλάνο

Περιορίζοντας την έρευνά τους σε 17 ατυχήματα, από το 1985, διαπίστωσαν πως οι θέσεις στο πίσω μέρος του αεροπλάνου κατέγραφαν μικρότερα ποσοστά θνησιμότητας των επιβατών, με ποσοστό 32%, έναντι 39% του μέσου του αεροπλάνου και 38% στο μπροστινό μέρος.

Είχε προηγηθεί το 2007 η έρευνα του Popular Mechanics που εξέτασαν τα ποσοστά επιβίωσης κάθε αεροπορικής συντριβής  στις ΗΠΑ από το 1971.

Είχαν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα, πως οι πίσω θέσεις είναι οι ασφαλέστερες. Το ποσοστό επιβίωσης των επιβατών που κάθονταν εκεί ήταν 69% έναντι 56% των επιβατών που κάθονταν στο ύψος του φτερού και 49% των επιβατών που κάθονταν στο μπροστινό μέρος.

Γιατί δεν πρέπει να τρώτε ποτέ το φαγητό του αεροπλάνου

Αυτά τα ευρήματα πάντως, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Independent, δεν επιβεβαιώνονται από τους αρμόδιους. Για παράδειγμα εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Πολιτικής Ασφάλειας των ΗΠΑ σχολίασε πως το ερώτημα είναι παλιό αλλά απάντηση δεν υπάρχει. Η ιστοσελίδα της Boeing αναφέρει πως κάθε θέση είναι εξίσου ασφαλής με τις άλλες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οι πιθανότητες να σκοτωθεί κανείς εν πτήσει είναι μία στις 4,7 εκατομμύρια.

Πηγή: newsbeast.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ