Ποντικονήσι, Κέρκυρα

Το θρυλικό Ποντικονήσι, ένα πανέμορφο, καταπράσινο νησάκι που βρίσκεται στην είσοδο της λιμνοθάλασσας του Χαλικιόπουλου, είναι ένα από τα πιο γνωστά αξιοθέατα της Κέρκυρας.

Mην φύγετε από την Κέρκυρα, αν δεν περάσετε από το Ποντικονήσι και το «ταίρι» του, την Παναγία Βλαχερνών, που επιπλέουν εδώ και αιώνες στη λιµνοθάλασσα Χαλκιοπούλου, µόλις 4 χλµ, νότια της πόλης.

Η Κέρκυρα έχει πολλά όμορφα αξιοθέατα όπως και το Casa Parlante, ένα… ζωντανό μουσείο!

Ποντικονήσι, αξιοθέατο Κέρκυρα

Αφού απαθανατίσετε την πανοραµική θέα από το Κανόνι, κατηφορίστε για την Παναγία Βλαχερνών, που ενώνεται µε την ξηρά µέσω µιας στενής πεζογέφυρας.

Θα το έχετε σίγουρα ακουστά και από το τραγούδι “Κέρκυρα Κέρκυρα” με τη Ρένα Βλαχοπούλου!

Ο μύθος της Οδύσσειας του Ομήρου & η ονομασία του νησιού

Το καταπράσινο Ποντικονήσι, ακριβώς δίπλα, σύµφωνα µε έναν θρύλο, ήταν το καράβι των Φαιάκων, εκείνο που µετέφερε τον Οδυσσέα και µεταµόρφωσε σε βράχο ο οργισµένος Ποσειδώνας. Σήµερα το µόνο που θα συναντήσετε εκεί είναι την εκκλησίτσα του Παντοκράτορα και το πηγάδι, όπου οι επισκέπτες πετούν κέρµατα προς εκπλήρωση των πιο µύχιων ευχών τους!

Το καλύτερο σημείο για να αγναντέψεις το Ποντικονήσι είναι από το κανόνι. Είναι επισκέψιμο κατά τη διάρκεια του Πάσχα και της τουριστικής περιόδου με καραβάκια από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μάθετε τα πάντα για την Κέρκυρα μέσα από τον οδηγό μας, Gold book of Corfu, τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε online, αλλά και να τον κατεβάσετε εντελώς δωρεάν!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ