Ο εθνικός αερομεταφορέας της Ολλανδίας η KLM προσπάθησε πολύ από την αρχή της πανδημίας Covid-19, ώστε να διατηρήσει το παγκόσμιο δίκτυό της όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό σήμαινε ότι οι επιβάτες της μπορούσαν να κάνουν (απαραίτητα) ταξίδια αλλά και να συνεχιστούν οι εμπορευματικές πτήσεις (cargo flights).

Η KLM θέλει τώρα να συνεχίσει να προσφέρει στους πελάτες όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς, ενώ βλέπει ότι με τα συνεχώς μεταβαλλόμενα δεδομένα στον κόσμο όλο και περισσότερες χώρες καθιστούν υποχρεωτικό τον εμβολιασμό των πληρωμάτων των αεροσκαφών ή σκέφτονται μια τέτοια κίνηση.

- Advertisement -

Η KLM δεν θα υποχρεώσει το προσωπικό της να λάβει εμβόλιο Covid-19, όπως έχει ανακοινώσει. Αυτό παραμένει προσωπική επιλογή ενός υπαλλήλου. Ωστόσο, η εταιρεία πρέπει να γνωρίζει ποιοι εργαζόμενοι δεν μπορούν να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις εισόδου και ποιοι, κατά συνέπεια, δεν μπορούν να ταξιδέψουν σε όλους τους προορισμούς. Οι εργαζόμενοι στους οποίους ισχύει αυτό, τους έχει ζητηθεί να απευθυνθούν στις Υπηρεσίες Υγείας της KLM, οι οποίες θα κοινοποιήσουν τον περιορισμό ταξιδιού στο τμήμα προγραμματισμού της εταιρείας.

Η KLM αποκαθιστά τις πτήσεις με την Ελλάδα

Οι Trinidad & Tobago εισάγουν την υποχρέωση εμβολιασμού για τα πληρώματα στις 16 Οκτωβρίου. Ο Καναδάς και άλλες χώρες ανέφεραν επίσης ότι εξετάζουν σύντομα την καθιέρωση υποχρέωσης εμβολιασμού των πληρωμάτων. Επιπλέον, ένας αυξανόμενος αριθμός ξενοδοχείων στα οποία μένουν τα πληρώματα αναμένεται να απαιτούν απόδειξη του εμβολιασμού.

Η KLM περιμένει ότι όλο και περισσότερες χώρες θα εισαγάγουν την υποχρέωση του εμβολιασμού στο εγγύς μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι η αεροπορική εταιρεία δεν θα είναι σε θέση να έχει μη εμβολιασμένο πλήρωμα σε αυτούς τους προορισμούς.

Αυτό μπορεί επίσης να ισχύει για διαδρομές πάνω από χώρες που έχουν ζητήσει την υποχρέωση εμβολιασμού για τα πληρώματα. Αυτό οφείλεται στις αυστηρές απαιτήσεις ασφάλειας πτήσεων, οι οποίες απαιτούν να είναι πάντα δυνατό μια πτήση να αλλάξει πορεία και να προσγειωθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Προς το παρόν, η αεροπορική εταιρεία θα συνεχίσει ως έχει. Όμως, καθώς αυξάνεται ο αριθμός των χωρών με υποχρέωση εμβολιασμού, θα αυξάνονται και οι σχετικές λειτουργικές επιπλοκές για την KLM.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ