πολυτελές ξενοδοχείο Ελλάδα γαμήλιος προορισμός

Με τον κορονοϊό να ταλανίζει την ανθρωπότητα και να έχει αλλάξει άρδην τη ζωή όλων αλλά και τα ταξίδια, φαίνεται πως μια χώρα πέτυχε να ανοίξει τα περισσότερα ξενοδοχεία εν μέσω πανδημίας.

- Advertisement -

Ο τρόπος που σκεφτόμαστε αλλά και που πραγματοποιούμε πλέον ταξίδια ανά τον κόσμο έχει αλλάξει εντελώς, με νέα δεδομένα να έχουν προκύψει και τον κορονοϊό να έχει επηρεάσει τον τουριστικό κλάδο σε όλους τους τομείς.

περισσότερα ξενοδοχεία στις ΗΠΑ είσοδος κουδούνι

Ακόμα και οι τάσεις στα ταξίδια άλλαξαν εντελώς και πλέον τρεις είναι οι βασικές σύμφωνα με τη Google. Παρόλα αυτά κάποιες χώρες πέτυχαν εν μέσω πανδημίας να ανοίξουν ξενοδοχεία. Μία μάλιστα κέρδισε στα σημεία…

Είναι το ξενοδοχείο ή το Airbnb πιο ασφαλές την εποχή της πανδημίας; Τι λένε οι ειδικοί & τι συμβουλεύουν

Ποια χώρα άνοιξε τα περισσότερα ξενοδοχεία

Οι ΗΠΑ άνοιξαν τα περισσότερα ξενοδοχεία και δωμάτια από οποιαδήποτε άλλη χώρα από τις αρχές Μαρτίου. Αυτό δείχνουν πρόσφατα στοιχεία της STR. Παρά το γεγονός ότι οι ΗΠΑ άνοιξαν 521 ακίνητα που αντιστοιχούσαν σε 55.395 δωμάτια έως την 1η Οκτωβρίου, η χώρα παρουσίασε σημαντική αύξηση στις αναβολές και στις παραιτήσεις έργων.

Oriente Atiram, ξενοδοχεία Βαρκελώνη περισσότερα ξενοδοχεία

Μόνο πέντε επιπλέον χώρες έχουν ανοίξει περισσότερα από 2.000 δωμάτια κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Αυτές είναι:

  • η Κίνα (23.470 δωμάτια),
  • η Ιαπωνία (16.304 δωμάτια),
  • η Γερμανία (9.027 δωμάτια),
  • ο Καναδάς (2.748 δωμάτια) και
  • το Ηνωμένο Βασίλειο (2.481 δωμάτια).

Η δύσκολη κατάσταση λόγω του κορονοϊού είχε ως αποτέλεσμα 211 ξενοδοχειακά έργα στις ΗΠΑ να ανασταλούν, καταγράφοντας αύξηση 56% από την ίδια περίοδο πέρυσι. Άλλα 232 έργα εγκαταλείφθηκαν πλήρως, σημειώνοντας μείωση 16% από το 2019.

Επιπλέον, ο αριθμός των δωματίων σε κατασκευή στις ΗΠΑ μειώθηκε από την αιχμή του τον Απρίλιο (220.207 δωμάτια) σε 216.063 δωμάτια τον Σεπτέμβριο.

Έρευνα ITEΠ: Φέτος άνοιξαν 6 στα 10 ξενοδοχεία, γέμισε μόνο το 1 στα 4!

Έρευνα που πραγματοποίησε το ΙΤΕΠ, το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων, παρουσιάζει την άσχημη κατάσταση που βίωσαν το καλοκαίρι τα ξενοδοχεία της χώρας.

Με το lockdown και τις απαγορεύσεις, τον κίνδυνο του συνωστισμού αλλά και των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής που απαιτούνται, τα ξενοδοχεία της χώρας βίωσαν μια πολύ διαφορετική καλοκαιρινή σεζόν.

Τα αποτελέσματα της έρευνας

Η έρευνα του ΙΤΕΠ με θέμα «Η επαναλειτουργία των Ξενοδοχείων μετά το Lockdown» παρουσιάζει μια δυσοίωνη κατάσταση για τον κλάδο. Συγκεκριμένα, μόνο το 60% του συνόλου των ξενοδοχείων της χώρας, είτε πρόκειται για συνεχούς είτε για εποχικής λειτουργίας, κατάφερε την τρέχουσα τουριστική σεζόν να λειτουργήσει και αυτό για λίγο χρονικό διάστημα. about:blank

Όσον αφορά στον τζίρο των ξενοδόχων φέτος, αυτός θα είναι ακόμα πιο κάτω σε σχέση με τα 2,8 δισ. ευρώ του τζίρου που είχε εκτιμηθεί μέσα στο καλοκαίρι από τους ίδιους, έναντι των 8,5 δισ. ευρώ της περασμένης χρονιάς, η οποία ήταν μια χρονιά ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

ποια χώρα άνοιξε τα περισσότερα ξενοδοχεία πανοραμική άποψη

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων για λογαριασμό του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, παρουσιάζοντας ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο για τα ελληνικά ξενοδοχεία.

Μόνο το 67% των ξενοδοχείων δημιούργησε Υγειονομικό Πρωτόκολλο, με σκοπό το άνοιγμά του. Υπενθυμίζεται ότι στην έρευνα του Ιουνίου 2020 για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού είχε διαπιστωθεί ότι το 84% των ξενοδοχείων σκόπευαν να ανοίξουν.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ