θέση αεροπλάνο

Τα αεροπορικά δυστυχήματα έχουν μοιραία κατάληξη για τους επιβαίνοντες, ωστόσο μία μελέτη ανακάλυψε ποια θέση στο αεροπλάνο σου δίνει περισσότερες πιθανότητες να σωθείς.

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε ποιες είναι οι χειρότερες αεροπορικές εταιρείες που μπορείτε να επιλέξετε!

Παρά το γεγονός ότι συνήθως τα αεροπορικά δυστυχήματα προκαλούν πολλές απώλειες, μελέτες έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες σωτηρίας από την πτώση ενός αεροσκάφους δεν είναι μηδενικές.

Μάλιστα, μια νέα μελέτη που δημοσίευσε το περιοδικό Time έδειξε ότι μέσα στα αεροπλάνα υπάρχουν κάποιες θέσεις που αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα επιβίωσης, σε περίπτωση ατυχήματος.

Συγκεκριμένα, η μελέτη διαπίστωσε ότι οι επιβάτες στα πίσω καθίσματα έχουν περισσότερες πιθανότητες να σωθούν από αυτούς στη μέση του αεροσκάφους ή στα μπροστινά καθίσματα.

Πάντως, όπως σημειώνει ο Independent, οι κατασκευαστικές εταιρείες δεν αποδέχονται τα στοιχεία των μελετών, εκτιμώντας ότι η επιβίωση μετά από πτώση αεροσκάφους είναι συνάρτηση πολλών παραγόντων και όχι από τη θέση στο αεροπλάνο που βρίσκεται ένας επιβάτης.

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές του κόσμου για το 2020!

Τις ασφαλέστερες αεροπορικές στον κόσμο εξέδωσε το AirlineRatings.com και έκανε γνωστό ποιες εταιρείες μπορεί να εμπιστευτεί ο κόσμος πιο εύκολα, ώστε να μην έχει περαιτέρω κινδύνους.

Επίσης, μην χάσετε την απίστευτη προσφορά της Ryanair για ταξίδια σε όλο τον κόσμο!

Η ασφάλεια την ώρα της πτήσης είναι ένα από τα πράγματα που ελπίζει κανείς ότι δε θα χρειαστεί ποτέ να τον ανησυχήσει όταν ταξιδεύει. Αλλά ακόμα και οι πιο νευρικοί επιβάτες πρέπει να είναι ήρεμοι όταν πετούν με την εταιρεία Qantas της Αυστραλίας, αφού έχει χαρακτηριστεί για 7 χρόνια ως η ασφαλέστερη αεροπορική του κόσμου.

Ο πίνακας δημιουργήθηκε από την AirlineRatings.com, μια ιστοσελίδα που ασχολείται με την ασφάλεια και την αξιολόγηση των αεροπορικών εταιρειών και παρακολουθεί 405 εταιρείας στον κόσμο, με στόχο να συντάξει κάθε χρόνο μια ετήσια λίστα με τις ασφαλέστερες από αυτές.

Εσείς γνωρίζατε γιατί τα σκίαστρα στα παράθυρα των αεροπλάνων πρέπει να μένουν ανοιχτά στην απογείωση και στην προσγείωση;

Η αξιολόγηση βασίζεται σε κριτήρια όπως ελέγχους από αεροπορικά σώματα και κυβερνητικούς φορείς, καταγραφή συγκρούσεων και σοβαρών ατυχημάτων, ηλικία του στόλου, οικονομική κατάσταση, εκπαίδευση των πιλότων και συμπεριφορά. Δε λήφθηκαν υπόψη μικροατυχήματα, καθώς όλες οι εταιρείες έχουν μικροατυχήματα καθημερινά. Ρίξτε μια ματιά στην παρακάτω λίστα:

Οι 20 ασφαλέστερες εταιρείες του κόσμου για το 2020:

 1. Qantas
 2. Air New Zealand
 3. EVA Air
 4. Etihad Airways
 5. Qatar Airways
 6. Singapore Airlines
 7. Emirates
 8. Alaska Airlines
 9. Cathay Pacific
 10. Virgin Australia
 11. Hawaian Airlines
 12. Virgin Atlantic
 13. TAP Air Portugal
 14. SAS
 15. Royal Jordanian
 16. Swiss
 17. Finnair
 18. Lufthansa
 19. Aer Lingus
 20. KLM

Εταιρείες χαμηλού κόστους

Η ιστοσελίδα έχει φτιάξει και μια ξεχωριστή λίστα με τις ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, με αλφαβητική σειρά, καθώς κρίθηκαν ως ισάξιες:

 1. Air Arabia
 2. Flybe
 3. Frontier
 4. HK Express
 5. IndiGo
 6. Jetblue
 7. Volaris
 8. Vueling
 9. Westjet
 10. Wizz Air

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ