Μόσχα μουσεία

Αν η Μόσχα βρίσκεται στην ταξιδιωτική σας λίστα, τότε διαβάστε τα μουσεία της πόλης που αξίζει να επισκεφτείτε.

- Advertisement -

Η Ρωσία είναι μια τεράστια χώρα με πλούσια ιστορία, τέχνη και πολιτισμό. Από τη Ρωσική Αυτοκρατορία μέχρι την περίοδο της Σοβιετικής κυριαρχίας, η χώρα διαθέτει τα πάντα.

Με την ευκαιρία, ανακαλύψτε Mont Saint-Michel: Επισκεφτείτε το πιο γραφικό Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Γαλλίας!

Είτε θέλετε να μάθετε περισσότερα για την οικογένεια Ρομανόφ, είτε ενδιαφέρεστε για τον Ψυχρό Πόλεμο, η πρωτεύουσα της χώρας προσφέρει αμέτρητες γκαλερί και μουσεία για να ανακαλύψετε.

Γκαλερί Tretyakov

Gallery Tretyakov

H Γκαλερί Tretyakov είναι γνωστή ως το “εθνικό θησαυροφυλάκιο” της υψηλής ρωσικής τέχνης. Στεγάζει περίπου 200.000 κομμάτια από Ρώσους καλλιτέχνες από τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα. Κάποια από τα must εκθέματα είναι η Αποθέωση του Πολέμου και ο “Άνισος γάμος”.
https://www.tretyakovgallery.ru/en/

Κρεμλίνο

Κρεμλίνο

Το Κρεμλίνο δε χρειάζεται συστάσεις, αφού τα εκθαμβωτικά του κόκκινα τείχη και τα αστέρια που το κοσμούν είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμα. Κάτι λιγότερο γνωστό είναι το γεγονός ότι αποτελείται από ένα σύμπλεγμα μουσείων, με διασημότερο το Οπλοστάσιο. Εκεί θα θαυμάσετε υπέροχες αντίκες και άμαξες από την εποχή της Μεγάλης Αικατερίνης, καθώς και τα διάσημα αυγά Faberge.
https://www.kreml.ru/en-Us/museums-moscow-kremlin/

Μουσείο Καλών Τεχνών Πούσκιν

Το Μουσείο Πούσκιν φιλοξενεί την κορυφαία συλλογή από ευρωπαϊκά αριστουργήματα, από εποχές όπως η Χρυσή Ολλανδική Εποχή μέχρι την Ιταλική αναγέννηση. Εκτός από μια εκπληκτική ποικιλία ευρωπαϊκής τέχνης, διαθέτει και μια εντυπωσιακή συλλογή από γλυπτά. Όταν το επισκεφτείτε, μην παραλείψετε να δείτε την ανάγλυφη απεικόνιση του Τάφου από το 1333 π.Χ. Και το “Ηρακλής και Ομφάλη”.
https://pushkinmuseum.art/?lang=en

Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής

Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι τα βήματα που κάνει η Ρωσία στον τομέα της εξερεύνησης του διαστήματος είναι ασυναγώνιστα. Το Μουσείο Μνήμης της Κοσμοναυτικής είναι must για όποιον θέλει να γνωρίσει την ιστορία του σοβιετικού διαστημικού προγράμματος. Ρώσοι ήρωες όπως ο Γιούρι Γκαγκάριν και τα σκυλιά Στρέλκα και Μπέλκα τιμώνται ως οι πρωτοπόροι των Ρώσων αστροναυτών. Δοκιμάστε και το διαστημικό φαγητό!
https://kosmo-museum.ru/?locale=en

Κρατικό Ιστορικό Μουσείο

Κρατικό Ιστορικό Μουσείο

Το Κρατικό Ιστορικό Μουσείο της Μόσχας είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα κτίρια στην Κόκκινη Πλατεία. Στο μουσείο θα δείτε τα πάντα, από την Εποχή του Λίθου μέχρι τη σύγχρονη ιστορία και αξίζει να το επισκεφτείτε. Στην πράξη, για να το εξερευνήσετε ολοκληρωτικά θα χρειαστείτε αρκετές ημέρες, αλλά αν έχετε μόνο λίγες ώρες στη διάθεσή σας, φροντίστε να δείτε τη Λέμβο που ανασύρθηκε από τον ποταμό Βόλγα, τα Χειρόγραφα των Ψαλμών και τη συλλογή της εποχής των Τσάρων.
https://en.shm.ru/

Izmailovo Kremlin

Το Izmailovo Kremlin είναι ένα υπαίθριο εθνογραφικό μουσείο εμπνευσμένο από το παλιό Μοσχοβίτικο στυλ και είναι πραγματικά πανέμορφο. Περάστε ένα απόγευμα κάνοντας βόλτα στο γραφικό φρούριο και απολαύστε πελμένι σε ένα από τα πολλά καφέ. Πάνω από 10 μικρότερα μουσεία συνυπάρχουν με το Izmaiolovo, αλλά πολύ δημοφιλές είναι το Μουσείο της Βότκα.
https://www.kremlin-izmailovo.com/

Οι Βογιάροι Ρομανόφ

Οι Βογιάροι Ρομανόφ

Τέλος, οι Βογιάροι Ρομανόφ είναι ένα μέρος που αξίζει να το επισκεφτείτε. Αναμφίβολα, πρόκειται για τους διασημότερους Βογιάρους της Ρωσίας. Κυριάρχησαν για περισσότερους από τρεις αιώνες, καταλήγοντας στη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης, κι όπως καταλαβαίνετε, η ιστορία της οικιογένειας είναι άκρως ενδιαφέρουσα. Το εντυπωσιακότατο αυτό κτίριο αποτελούσε το κτήμα της οικογένειας από το 15ο έως το 17ο αιώνα. Επίσης, είναι ένα από τα ελάχιστα αυτοκρατορικά κτίρια που κατάφερε να σωθεί από την επανάσταση.
https://en.shm.ru/

Δείτε επίσης στο Travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ