Σκέφτεσαι να επισκεφθείς μια από αυτές τις πόλεις; Είναι αυτά τα μέρη όπου τα αξιοθέατα και οι ευκαιρίες για ξεκούραση και διασκέδαση είναι άφθονες, αλλά κοστίζουν μια μικρή περιουσία.

Χώρες όμορφες, με άριστες υποδομές, ασφαλείς, σχεδόν όλες κοντινές στην Ελλάδα, αλλά με ένα μειονέκτημα: για να τις απολαύσει κανείς πλήρως χρειάζεται κανείς πολλά χρήματα.

Ας δούμε τις ακριβότερες

1. ΕΛΒΕΤΙΑ

Η ακριβότερη χώρα στον κόσμο για τον τουρίστα μπορεί να μην έχει για τον Ευρωπαίο και τόσο ακριβό εισιτήριο μετάβασης, όμως για όλους τους άλλους έχει. Η μέση τιμή ενός δωματίου ξενοδοχείου είναι 211 ευρώ -πέμπτη ακριβότερη στον κόσμο, ενώ το βιοτικό επίπεδο της χώρας και η ισχυρή της οικονομία «σπρώχνει» αντίστοιχα και όλες τις άλλες τιμές ψηλά, περίπου στο 50% περισσότερο από τις γειτονικές της χώρες. Όμως έχει κορυφαία χιονοδρομικά κέντρα, απίστευτα αλπικά τοπία και μια ατμόσφαιρα ηρεμίας -στην επαρχία- που θυμίζει προηγούμενες δεκαετίες

2. ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, οι πτήσεις από και προς το Λονδίνο είναι οι ακριβότερες του κόσμου. Ακριβές είναι οι συγκοινωνίες, τα καύσιμα και τα εστιατόρια. Παρά την γενικότερη ακρίβεια, η πληθώρα καταλυμάτων ρίχνει τον μέσο όρο της τιμής τους στα 122 ευρώ

3. ΓΑΛΛΙΑ

Τρίτη στον κόσμο σε ακρίβεια η Γαλλία, κυρίως επειδή η διαμονή στο Παρίσι κοστίζει τόσο πολύ που το κατατάσσει 9ο σε ακρίβεια καταλυμάτων στον κόσμο. Τα αεροπορικά εισιτήρια είναι μάλλον λογικά, ακριβές όμως είναι οι συγκοινωνίες και το φαγητό, ενώ γενικά τα αγαθά και οι υπηρεσίες είναι 10% ακριβότερα από το μέσο όρο της έρευνας.

4. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Όπως είναι φυσικό, για να πετάξει κανείς μέχρι τη μακρινή αυτή ήπειρο θα πληρώσει πολλά χρήματα για το εισιτήριό του. Η διαμονή κοστίζει όσο περίπου και στην Ευρώπη, όμως σχεδόν όλα τα αγαθά -εισαγόμενα, κυρίως- είναι συνήθως 50% ακριβότερα. Εξαίρεση αποτελούν τα καύσιμα που κοστίζουν περίπου 1€/ λίτρο

Τάσος Δούσης: 99+1 ταξιδιωτικά μυστικά για την Ελλάδα που ελάχιστοι γνωρίζουν! Δείτε τα πρώτοι πριν εξαφανιστούν… (Νο2)

5. ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Φτάνει κανείς σχετικά ακριβά (για τον Έλληνα το Όσλο είναι 4 ώρες πτήση) και μόλις φτάσει δεν κατάλαβε τι τον χτύπησε. H μέση τιμή ενός δωματίου δεν πέφτει κάτω από τα 100 ευρώ, τα αγαθά είναι 50% ακριβότερα από παντού και το ένα λίτρο βενζίνης κοστίζει 1,85 €.

6. ΙΣΡΑΗΛ

Σχετικά σύντομη και προσιτή μετάβαση, αλλά πολύ ακριβή διαμονή, 176 € η μέση τιμή. Τα αγαθά εισάγονται κυρίως από την Ευρώπη και είναι ελαφρώς ακριβότερα, η τιμή της βενζίνης είναι παρόμοια με εκείνη στην Ελλάδα.

7. ΔΑΝΙΑ

Σχετικά ακριβή διαμονή, 40% ακριβότερα αγαθά και υπηρεσίες, προσιτή αεροπορική μετάβαση, βενζίνη γύρω στο 1,55 € το λίτρο.

8. ΣΟΥΗΔΙΑ

Σχετικά ακριβή διαμονή, πανάκριβες συγκοινωνίες και ταξί, προσιτή η μετάβαση με αεροπλάνο, αλλά 30% ακριβότερη σε σχέση με το μέσο όρο. Η τιμή της βενζίνης κυμαίνεται γύρω στο 1,55 € το λίτρο

6 λόγοι που η Καρδίτσα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την υπόλοιπη χώρα!

9. ΙΤΑΛΙΑ

Τιμές περίπου ελληνικές στα αγαθά και τις υπηρεσίες, αλλά σχετικά ακριβή διαμονή -ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις- και πανάκριβη μετακίνηση με αυτοκίνητο λόγω των υψηλών διοδίων.

10. ΑΥΣΤΡΙΑ

Στο κέντρο της Ευρώπης, συνεπώς με σχετικά απλή και οικονομική μετάβαση, αλλά με μέση τιμή δωματίου στα 109 €, τιμές σε αγαθά και υπηρεσίες λίγο ακριβότερες από όσο έχετε συνηθίσει και τιμή βενζίνης στο 1,3€/λίτρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ