Σάββατο, 13 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠοιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό...

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Όλοι αναρωτιόμαστε πότε θα έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη των μεγάλων τουριστικών αγορών του κόσμου μετά την πανδημία και ποιες χώρες είναι οι 10 πρώτες στη λίστα της… τουριστικής τάχιστης επανόδου…

Μια έρευνα της McKinsey απαντά στο ερώτημά μας για το πότε θα έρθει η ανάκαμψη των μεγάλων τουριστικών αγορών μετά τον κορονοϊό και ποιες είναι οι χώρες που θα οροθοποδίσουν γρήγορα και πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό χρονικά.

- Advertisement -

Τα αποτελέσματα της έρευνας της McKinsey δείχνουν αργή ανάκαμψη, η οποία μάλιστα θα εξαρτηθεί από το πόσο συνδεδεμένες είναι οι χώρες με τον εσωτερικό τουρισμό, χωρίς τη μεσολάβηση πτήσης.

αεροπλάνο επιβάτης ανάκαμψη τουρισμού και νέες τάσεις σε ταξίδι

Τι προσδοκούν οι επισκέπτες από τα ξενοδοχεία για μια ασφαλή διαμονή

Σύμφωνα με τα στοιχεία της McKinsey, ο εθνικός τουρισμός θα αποκατασταθεί πριν από τον διεθνή και η ανάκαμψη του κλάδου θα βιωθεί διαφορετικά σε κάθε χώρα.

Οι 10 χώρες που θα ανακάμψουν γρηγορότερα

  1. Γερμανία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  2. Ινδία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  3. Κίνα | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2022/2023
  4. Γαλλία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023
  5. Ιταλία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2024
  6. Ισπανία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2024
  7. Μεξικό | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2023/2025
  8. ΗΠΑ | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  9. Ην. Βασίλειο | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024
  10. Ιαπωνία | Εκτίμηση ανάκαμψης το 2024/2025

AEGEAN: Τι αλλάζει στις πτήσεις μετά το lockdown – Εσωτερικού & εξωτερικού

Ποιες τάσεις θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021;

Ο κορονοϊός καλά κρατεί, το ίδιο και η δυσκολία μας για τα ταξίδια. Σύμφωνα με το New World of Travel report του Skyscanner οι τάσεις που θα καθορίζουν τα ταξίδια μας το 2021 αλλάζουν άρδην!

Έρευνα Harvard: Ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω εξαερισμού!

Μπορεί να μη σκεφτόμαστε ακόμα να ταξιδέψουμε μέσα στο 2021, ωστόσο αεροπορικές εταιρείες με προσφορές αλλά και ξενοδοχεία με επιπλέον μέτρα ασφαλείας προσπαθούν να τονώσουν τον τουρισμό και να δώσουν ώθηση στους επισκέπες να ταξιδέψουν εν μέσω κορονοϊού.

Νέες τάσεις στα ταξίδια το 2021 γειτονιά σε πόλη

Η Κύπρος, για παράδειγμα, δημιουργεί Αστροτουρισμό, για να τονώσει την επισκεψιμότητα στη χώρα!

Σε αυτό το πλαίσιο, αλλά και με το δικαίωμά μας να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε ταξίδια και προορισμούς στην Ελλάδα και στον κόσμο πρέπει να δεχτούμε τις αλλαγές στις τάσεις που θα καθορίζουν τα ταξίδια μας από το 2021 και εξής όπως τα παρουσίασε η Skyscanner.

Οι νέες τάσεις στα ταξίδια για το 2021

Δουλειά και διακοπές

Η τηλε-εργασία, εν μέσω πανδημίας βρέθηκε στο προσκήνιο, με πολλούς εργαζομένους να επιλέγουν να συνδυάσουν δουλειά και διακοπές. Πολλοί μετακινήθηκαν σε εξοχικά συνεχίζοντας να εργάζονται σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, ενώ άλλοι μετακόμισαν μόνιμα σε άλλα μέρη από το σπίτι τους για να εργαστούν.

Εργασία από ξενοδοχεία

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν μπόρεσαν να δουλέψουν από το σπίτι τους, οπότε αναζήτησαν ξενοδοχεία για να εργαστούν. Έτσι βρίσκοντας ένα δωμάτιο συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά μέχρι το μεσημέρι και στη συνέχεια ξεκινούν να εξερευνούν τον τόπο που βρίσκονται. Κάποιες χώρες, μάλιστα, προσφέρουν προνόμια στους ταξιδιώτες για να εργαστούν από εκεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κρατήσεις της τελευταίας στιγμής

Πλέον ο προγραμματισμός ενός ταξιδιού πολλούς μήνες πριν φαίνεται να χάνει έδαφος αλλά και την αξία που είχε στην προ κορονοϊού εποχή, αφού με το αβέβαιο της κατάστασης κανείς δεν μπορεί να προγραμματίσει ένα ταξίδι. Οπότε οι περισσότεροι ταξιδιώτες στρέφονται στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ οι αεροπορικές εταιρείες δεν χρεώνουν πλέον τις αλλαγές στα εισιτήρια, όπως για παράδειγμα η Aegean, που κάνει απεριόριστες αλλαγές εισιτηρίου χωρίς χρέωση! Έτσι οι αποδράσεις της τελευταίας στιγμής έρχονται στο προσκήνιο, ενώ ένας μήνας είναι το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που προτείνεται για να οργανώσει κάποιος ένα ταξίδι.Ποια πασίγνωστη κρητική πόλη βάζει το Forbes στη λίστα με τις αδικημένες τουριστικά;

Νέες τάσεις στα ταξίδια το 2021 επισκέπτες σε μουσείο

Ταξίδια εσωτερικού

Άλλο ένα στοιχείο που προέκυψε από τις αναζητήσεις στην Skyscanner ήταν η τάση για ταξίδια εντός της χώρας, κυρίως λόγω της αβεβαιότητας του τι συμβαίνει με τα κρούσματα στις άλλες χώρες αλλά και με τον φόβο της καραντίνας ή της δυσκολίας στην επιστροφή. Οι ταξιδιώτες δείχνουν να προτιμούν τόπους κοντά στις κατοικίες τους ή μέσα στη χώρα τους, θεωρώντας τα σημεία αυτά πιο ασφαλή για ταξίδια.

Μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και προστασία

Σημασία δίνουν οι ταξιδιώτες και στα μέτρα προστασίας και ασφάλειας από τον κορονοϊό που λαμβάνει το κάθε ξενοδοχείο ή αεροπορική, προκειμένου να αποφασίσουν να κάνουν ένα ταξίδι. Προκρίνονται τα απολυμαντικά και οι απολυμάνσεις σε ξενοδοχεία και αεροσκάφη, ενώ σημαντικό ρόλο παίζουν και οι πρακτικές των εταιρειών απέναντι στα μέτρα υγιεινής που λαμβάνουν.

Δείτε 3 βρόμικα σημεία που δεν πρέπει να αγγίζετε σε ένα ξενοδοχείο!

Επιστροφή στη φύση

Μεγάλη προτίμηση φαίνεται να υπάρχει στην επιλογή απομονωμένων σημείων για διακοπές, με τους ταξιδιώτες να θέλουν να αποφύγουν τον συνωστισμό και την πολυκοσμία. Έτσι η απομάκρυνση από τα αστικά κέντρα είναι ξεκάθαρη, ενώ προορισμοί μέσα στη φύση δείχνουν να ανεβαίνουν πολύ στις επιλογές των ταξιδιωτών.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,201 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ