Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024
36.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΈρευνα Harvard: Ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω εξαερισμού!

Έρευνα Harvard: Ασφαλές το ταξίδι με αεροπλάνο λόγω εξαερισμού!

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Harvard ασχολήθηκε με τη ροή του αέρα στα αεροσκάφη και διαπίστωσε ότι τα εξειδικευμένα συστήματα αερισμού φιλτράρουν το 99% των αερομεταφερόμενων ιών.

Ομάδα επιστημόνων του διάσημου Harvard μελέτησε τα συστήματα αερισμού των αεροπλάνων και η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια πολυεπίπεδη προσέγγιση, με εξαερισμό από πύλη σε πύλη, μειώνει τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού επί του αεροσκάφους.

- Advertisement -
covid μελέτη ασφαλές ταξίδι με αεροπλάνα ροή αέρα εσωτερικό καμπίνας

Μάλιστα, αυτό συμβαίνει σε επίπεδα χαμηλότερα από εκείνα που αφορούν σε άλλες δραστηριότητες ρουτίνας εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού, όπως είναι τα ψώνια αλλά και το φαγητό σε εστιατόρια.

Δείτε το ενδεχόμενο για γενικό lockdown στη χώρα! Η κρίσιμη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων

Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη

Οι ερευνητές του Ηarvard περιέγραψαν την χρήση μάσκας ως κρίσιμο μέρος της διατήρησης της ασφάλειας των ταξιδιωτών στις καμπίνες των αεροσκαφών, χωρίς ωστόσο πλέον να ζητούν κυβερνητική εντολή.

Και φυσικά η AEGEAN κάνει πιο ασφαλή τα ταξίδια!

Επιπροσθέτως, στη μελέτη αναφέρεται ότι το πιο ευάλωτο σημείο είναι ο συνωστισμός των επιβατών στις αίθουσες αναμονής και στους διαδρόμους των αεροδρομίων και όχι στις καμπίνες των αεροπλάνων, λόγω του ότι τα συστήματα εξαερισμού μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικά όσο εκείνα που χρησιμοποιούνται στα αεροσκάφη.

covid μελέτη ασφαλές ταξίδι με αεροπλάνα ροή αέρα οι πιλότοι με μάσκα

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευρήματα του Πανεπιστημίου του Ηarvard συμφωνούν με εκείνα που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατες μελέτες του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, της Boeing και της Airbus. Άλλωστε, το θετικό είναι ότι το 69% θα κάνει αεροπορικά ταξίδια το επόμενο διάστημα, όπως αποδεικνύει παγκόσμια έρευνα!

Δείτε τα Airbus του μέλλοντος! Με αυτά θα πετάμε το 2035!

Ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό είναι μικρός κατά τη διάρκεια πτήσης

Σύμφωνα με τα ευρήματα μιας μελέτης του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό είναι πολύ χαμηλός κατά τη διάρκεια των πτήσεων.

Όταν ένας επιβάτης μέσα σε καμπίνα αεροσκάφους φοράει μάσκα, ένα μέσο ποσοστό 0,003% των σωματιδίων του αέρα που τον περιβάλλουν είναι μολυσμένα, εντός της ζώνης των αναπνοών του, γύρω από το κεφάλι του, ακόμη και αν οι επιβάτες κάθονται σε όλες τις θέσεις, όπως εντόπισε η ίδια μελέτη.

covid μελέτη αεροπλάνα ροή αέρα για ασφαλές ταξίδι

Στην υπόθεση διεξαγωγής της μελέτης υπήρχε ένα μολυσμένο άτομο στο αεροπλάνο, ενώ δεν εξομοιώθηκαν οι συνέπειες από την κίνηση των επιβατών εντός της καμπίνας του αεροσκάφους.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε πτήσεις αεροσκαφών Boeing 777 και Boeing 767 της United Airlines, ενώ τα αποτελέσματά της έδειξαν ότι οι μάσκες βοήθησαν στη μείωση της έκθεσης στη μόλυνση από τον κορονοϊό όταν κάποιος είχε βήχα, ακόμη και στις γειτονικές θέσεις εντός της καμπίνας επιβατών των αεροσκαφών.

covid μελέτη αεροπλάνα ροή αέρα ασφαλείς επιβάτες σε καμπίνα

Ποσοστό περίπου 99,99% των σωματιδίων είχαν φιλτραριστεί μέσα σε 6 λεπτά, εξαιτίας της λειτουργίας ταχείας ανακύκλωσης του αέρα, του εξαερισμού καθοδικού ρεύματος αέρα, αλλά και των σύγχρονων συστημάτων φιλτραρίσματος του αέρα, που διαθέτουν τα αεροσκάφη.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,195 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ