Μια πολύ καλή αποτίμηση έκανε ο ελληνικός τουρισμός για τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο τηρουμένων των αναλογιών, ενώ σε κάποιες αρκετές περιπτώσεις έφτασε και ξεπέρασε τα επίπεδα προ πανδημίας.

Ωστόσο ένα μικρό, πολύ όμορφο ελληνικό νησί φαίνεται ότι έκανε ρεκόρ με τις πληρότητες να υπερβαίνουν ακόμα και αυτό το διάστημα το 50%! Πρόκειται για την Ελαφόνησο που καταγράφει μια ακόμα επιτυχημένη τουριστική περίοδο, με επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ δεν έλειψαν και πάλι φέτος οι προτιμήσεις για τον προορισμό από διασημότητες από το χώρο της επιχειρηματικότητας και του θεάματος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με το Google trends, το εξάμηνο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, παρατηρήθηκε κατακόρυφη αύξηση των αναζητήσεων από Αμερική και Κύπρο για την Ελαφόνησο, ενώ σταθερά παρέμειναν οι αντίστοιχες διαδικτυακές προσεγγίσεις από τις βασικές αγορές του νησιού.

Συγκεκριμένα, στο πεδίο που αφορά τις τάσεις για τα ταξίδια ανά χώρα τόσο οι κοντινές χώρες, όπως η Κύπρος και η Σλοβενία, όσο και πέρα από τον Ατλαντικό, χώρες όπως ΗΠΑ και Καναδάς, αναζήτησαν την Ελαφόνησο.

ελαφόνησος παραλία σίμου

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ