Σλοβενία

H Σλοβενία ​​κατέχει βασικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να γίνει ο επόμενος ανερχόμενος ευρωπαϊκός προορισμός στα ταξίδια μετά την πανδημία, λέει η GlobalData , κορυφαία εταιρεία δεδομένων και ανάλυσης.

- Advertisement -

Σύμφωνα με το GlobalData, οι διεθνείς αφίξεις στη Σλοβενία ​​το 2019 έφτασαν τα 4,7 εκατομμύρια. Αυτό το σύνολο σήμαινε ότι η μικρή χώρα της Κεντρικής Ευρώπης δεν ήταν καν στις κορυφαίες 25 χώρες με τις περισσότερες επισκέψεις. Ωστόσο, ένα σημαντικό μέρος των διεθνών επισκεπτών προέρχονται από αγορές πηγών που είναι γεωγραφικά συνδεδεμένες με το έθνος, με περίπου το 50% των εισερχόμενων ταξιδιωτών το 2019 να προέρχονται είτε από την Αυστρία, την Ιταλία, την Ουγγαρία ή την Κροατία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει τεράστιο δυναμικό για τη Σλοβενία ​​να εισέλθει σε άθικτες αγορές πηγών πιο μακρινές.

Ο Ralph Hollister , Αναλυτής Ταξιδιών και Τουρισμού στην GlobalData, σχολιάζει σχετικά:

«Το τουριστικό προϊόν της Σλοβενίας ταιριάζει φυσικά με τις αναδυόμενες τάσεις των ταξιδιωτών, οι οποίες θα μπορούσαν να δουν τις διεθνείς αφίξεις να ανακάμπτουν γρήγορα μετά την πανδημία. Το 2016, η Σλοβενία ​​ανακηρύχθηκε η πιο βιώσιμη χώρα στον κόσμο από το National Geographic’s World Legacy Award, και την ίδια χρονιά η πρωτεύουσα Λιουμπλιάνα απονεμήθηκε τον τίτλο «Ευρωπαϊκή Πράσινη Πρωτεύουσα» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με το GlobalData *, το 42% των παγκόσμιων καταναλωτών επηρεάζεται πλέον «συχνά» ή «πάντα» από το πόσο φιλικό προς το περιβάλλον είναι ένα προϊόν ή μια υπηρεσία, υπονοώντας ότι η Σλοβενία ​​θα μπορούσε να γίνει πρωταρχικός προορισμός για υπεύθυνους ταξιδιώτες μετά την πανδημία ».

Λιουμπλιάνα: Η πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας

Στην πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβενίας, τη Λιουμπλιάνα, η ατμόσφαιρα θα σας συνεπάρει αμέσως μόλις βγείτε από το αεροδρόμιο… 

Η Λιουμπλιάνα είναι ένα χάρμα οφθαλμών! Θα ξεχωρίσετε τα μοναδικής αρχιτεκτονικής ομορφιάς κτίρια, την ατμόσφαιρα αυθεντικής κομψότητας, την χαλαρότητα της καθημερινής ζωής, την πολιτιστική υπεροχή της πόλης, καθώς και την ενδιαφέρουσα νυχτερινή ζωή της. Και όλα αυτά, σε συνδυασμό με την μοναδική φύση, το πράσινο και το ζωντάνια αυτής της πόλης, μας πείθουν ότι η Λιουμπλιάνα είναι ένας προορισμός που δεν μπορείς να του αντισταθείς!

 Λιουμπλιάνα Σλοβενία
 Λιουμπλιάνα
 Λιουμπλιάνα κέντρο

Γέφυρες της Λιουμπλιάνα

 Λιουμπλιάνα γέφυρες

Διαβάστε ακόμαΚρακοβία: Η όμορφη σαν παραμύθι πόλη στην Πολωνία μας καλεί να την ανακαλύψουμε!

Υπαίθρια βιβλιοθήκη

Η υπαίθρια Βιβλιοθήκη Under The Treetops ξεκίνησε ως μια πρωτοβουλία που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να διαβάζουν σε εξωτερικούς χώρους και κατέληξε σε trend, όποτε μην παραξενευτείτε αν δείτε Σλοβένους με ένα βιβλίο στο χέρι να κατακλύζουν την πόλη!

Κάστρο της Λιουμπλιάνα

Κάστρο της  Λιουμπλιάνα

Πολλά κτίρια, από την εποχή των Αψβούργων, φέρουν ομοιότητες με εκείνα της γειτονικής Αυστρίας. Μια απότομη, διαδρομή με τα πόδια, πάνω από την Παλιά Πόλη στο Κάστρο της Λιουμπλιάνα ή με τελεφερίκ από την Πλατεία Krekov, κοντά στην κεντρική αγορά επιβάλλεται.

Δημαρχείο και Εθνική Πινακοθήκη

Εθνική Πινακοθήκη, Λιουμπλιάνα

Από το δημαρχείο ακούγεται το χτύπημα της καμπάνας που είναι ωδή σε μεγάλους μουσικούς, όπως ο Μπετόβεν.

Μουσείο της Λιουμπλιάνα

Μουσείο Λιουμπλιάνα

Το Μουσείο της Λιουμπλιάνα (mgml.si) αφηγείται την ιστορία της πόλης και διαθέτει τον παλαιότερο τροχό ξύλο του κόσμου με ένα Axel.

Η γκαλερί σύγχρονης τέχνης Galerija Skuc (galerijaskuc.si) που άνοιξε το 1978, αλλά παραμένει ένας χώρος αιχμής, φιλοξενεί περιοδικές εκθέσεις από τους Σλοβένους και διεθνείς καλλιτέχνες.

Μην χάσετε

Η επέκταση της Εθνικής Πινακοθήκης της Σλοβενίας ολοκληρώθηκε το 2018. Το παλαιότερο τμήμα, Narodni Dom Palace, ανακαινίστηκε και συνδέεται με άλλα δύο τμήματα της γκαλερί. Η συλλογή περιλαμβάνει από μεσαιωνικά και θρησκευτικά γλυπτά μεχρι σύγχρονα έργα τέχνης. Η Κρήνη Three Rivers (Carniola) γλυπτό του 1751, από τον Francesco Robba, βρίσκεται κοντά στο φουαγιέ, όπου η Ορχήστρα Δωματίου της Φιλαρμονικής Εγχόρδων θα εκτελεί μια σειρά από βραδινές συναυλίες μέχρι τα μέσα Μαΐου.

Τέλος, μην παραλείψετε ένα βραδινό περίπατο στην Petkovskovo Νabrezje είναι η ιδανική επιλογή για βραδινό περίπατο, καθώς είναι γεμάτη μπαρ και καφετέριες με θέα τον οκταγωνικό τρούλο και μπαρόκ πύργους του καθεδρικού ναού.

Περισσότερες πληροφορίεςvisitljubljana.com

Σλοβενία - Λιουμπλιάνα

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ