Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.6 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠοιος είναι ο top φθινοπωρινός προορισμός παγκοσμίως για φέτος σύμφωνα με το...

Ποιος είναι ο top φθινοπωρινός προορισμός παγκοσμίως για φέτος σύμφωνα με το Instagram

Έρευνα του Premier Inn σε πάνω από 350 πόλεις παγκοσμίως στο Instagram αποκάλυψε ποιοι είναι οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για φθινοπωρινά ταξίδια. Η χώρα που παίρνει την πρώτη θέση είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 5 από τις πόλεις τους να είναι ανάμεσα στις 20 καλύτερες, ενώ και από τις πόλεις την πρώτη θέση παγκοσμίως παίρνει η Νέα Υόρκη!

Η Νέα Υόρκη είναι ο top παγκόσμιος φθινοπωρινός προορισμός στο Instagram, με πάνω από 151.000 hashtags.

- Advertisement -
Άγαλμα Ελευθερίας, Νέα Υόρκη
new york

Είναι η πιο δημοφιλής πόλη στις ΗΠΑ για το φθινοπωρινό Instagramming, παγκοσμίως. Σύμφωνα με τους χρήστες του Instagram η εποχή είναι εξαιρετική για βόλτα στο Central Park ή τον Βοτανικό Κήπο της Νέας Υόρκης καθώς τα χρώματα των δέντρων αρχίζουν να γίνονται όμορφα πορτοκαλί και καφέ!

Η Νέα Υόρκη στους 5 πιο instagrammable προορισμούς του κόσμου

Μετά τη Νέα Υόρκη, οι top παγκόσμιοι προορισμοί για φθινοπωρινά ταξίδια είναι: Στη δεύτερη θέση το Λονδίνο με 72.863 hashtags, στην 3η το Παρίσι με 66.258 hashtags,στην 4η το Σικάγο με 25.213 hashtags και στην 5η η Μόσχα με 22.961 hashtags.

5 γειτονιες της Ευρωπης
Λονδίνο
Παρίσι
Σικάγο
Μόσχα

Αν ετοιμάζετε ένα τέτοιο ταξίδι είναι χρήσιμο να γνωρίζετε και τα παρακάτω:

Ποιες οι απαιτήσεις εισόδου για τις Ηνωμένες Πολιτείες

Τόσο οι πολίτες των ΗΠΑ όσο και οι ξένοι υπήκοοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να ταξιδέψουν με απόδειξη της εμβολιαστικής τους κατάστασης για να το παράσχουν στην αεροπορική τους εταιρεία πριν από την αναχώρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από τις 8 Νοεμβρίου οι Ηνωμένες Πολιτείες αλλάζουν τις απαιτήσεις εισόδου για τους ταξιδιώτες αναψυχής και επαγγελματίες.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών δημοσίευσε σήμερα νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους εμβολιασμούς και τις δοκιμές κατά του COVID-19 για τα διεθνή ταξίδια.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε μια νέα διεθνή πολιτική αεροπορικών ταξιδιών που είναι αυστηρή, συνεπής σε όλο τον κόσμο και καθοδηγείται από τη δημόσια υγεία.

Από τις 8 Νοεμβρίου, οι ξένοι υπήκοοι αεροπορικώς ταξιδιώτες στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να εμβολιαστούν πλήρως και να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για να πετάξουν, με περιορισμένες μόνο εξαιρέσεις.

Το CDC έχει καθορίσει ότι για τους σκοπούς της εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες , τα εμβόλια που γίνονται δεκτά θα περιλαμβάνουν εκείνα που έχουν εγκριθεί ή εγκριθεί από τον FDA, καθώς και εμβόλια με λίστα χρήσης έκτακτης ανάγκης (EUL) από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Δείτε το cdc.gov για περισσότερες λεπτομέρειες.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες θα πρέπει να συνεχίσουν να υποχρεούνται να επιδεικνύουν τεκμηρίωση αρνητικού τεστ ιού πριν από την αναχώρηση από δείγμα που ελήφθη εντός τριών ημερών από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες πριν από την επιβίβαση. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους ταξιδιώτες – πολίτες των ΗΠΑ, νόμιμους μόνιμους κατοίκους (LPR) και ξένους υπηκόους.

Για να ενισχυθούν περαιτέρω οι προστασίες, οι μη εμβολιασμένοι ταξιδιώτες –είτε πολίτες των ΗΠΑ, είτε LPR είτε ο μικρός αριθμός μη εμβολιασμένων αλλοδαπών υπηκόων που εξαιρέθηκαν– θα πρέπει τώρα να παρουσιάσουν τεκμηρίωση αρνητικού τεστ ιού από δείγμα που ελήφθη εντός μιας ημέρας από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τόσο οι πολίτες των ΗΠΑ όσο και οι ξένοι υπήκοοι που είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να ταξιδέψουν με απόδειξη της εμβολιαστικής τους κατάστασης για να το παράσχουν στην αεροπορική τους εταιρεία πριν από την αναχώρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Αυτή η απόδειξη εμβολιασμού θα πρέπει να είναι ένα έντυπο ή ψηφιακό αρχείο που εκδίδεται από επίσημη πηγή και θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα και την ημερομηνία γέννησης του ταξιδιώτη, καθώς και το προϊόν του εμβολίου και την ημερομηνία(-ες) χορήγησης για όλες τις δόσεις που έλαβε ο ταξιδιώτης.

Για τους αλλοδαπούς υπηκόους, θα απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού –με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις– πριν από την αναχώρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αν και δεν απαιτείται απόδειξη εμβολιασμού για πολίτες και LPR των ΗΠΑ, οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες των ΗΠΑ και οι LPR (και τα εξαρτώμενα μέλη τους) θα συνεχίσουν να παρουσιάζουν τεκμηρίωση αρνητικού τεστ ιού από δείγμα που ελήφθη έως και τρεις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τις Ηνωμένες Πολιτείες . Πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικό εμβολιασμού για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το παράθυρο δοκιμής 3 ημερών.

Οι πολίτες των ΗΠΑ και οι LPR που δεν είναι σε θέση να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι θα πρέπει να επιδείξουν τεκμηρίωση αρνητικού τεστ ιού που ελήφθη όχι περισσότερο από μία ημέρα πριν από την αναχώρηση.

Εκτός από την επαλήθευση της απόδειξης αρνητικού αποτελέσματος του τεστ πριν από την αναχώρηση –το οποίο έχουν κάνει από τον Ιανουάριο του 2021– οι αεροπορικές εταιρείες θα επαληθεύουν πλέον και την κατάσταση εμβολιασμού.

Οι επιβάτες θα πρέπει να δείξουν την κατάσταση εμβολιασμού τους, είτε μέσω χαρτιού, φωτογραφίας του χάρτινου αρχείου τους ή ψηφιακής εφαρμογής.

Οι αεροπορικές εταιρείες θα πρέπει:

Να αντιστοιχίσουν το όνομα και την ημερομηνία γέννησης για να επιβεβαιώσουν ότι ο επιβάτης είναι το ίδιο άτομο που απεικονίζεται στην απόδειξη εμβολιασμού.

Προσδιορίσουν ότι το αρχείο εκδόθηκε από επίσημη πηγή (π.χ. υπηρεσία δημόσιας υγείας, κρατική υπηρεσία) στη χώρα όπου έγινε το εμβόλιο.

Ελέγξουν τις βασικές πληροφορίες για να προσδιορίσουν εάν ο επιβάτης πληροί τον ορισμό του CDC για πλήρως εμβολιασμένο, όπως προϊόν εμβολίου, αριθμός δόσεων εμβολίου που ελήφθησαν, ημερομηνία(εις) χορήγησης, τοποθεσία (π.χ. κλινική εμβολιασμού, μονάδα υγειονομικής περίθαλψης) εμβολιασμού.

Οι ταξιδιώτες πρέπει να επιδείξουν τεκμηρίωση αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής για τον ιό COVID-19 ή τεκμηρίωση ανάκτησης από τον COVID-19 εντός των τελευταίων 90 ημερών πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο για τις Ηνωμένες Πολιτείες (ή πριν επιβιβαστούν στην πρώτη πτήση σε μια σειρά συνδέσεων που έχουν κάνει κράτηση στην ίδια δρομολόγιο προς τις Ηνωμένες Πολιτείες).

Τόσο οι δοκιμές ενίσχυσης νουκλεϊκού οξέος (NAATs), όπως μια δοκιμή PCR, όσο και οι δοκιμές αντιγόνου πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ένας αυτοέλεγχος μπορεί να χρησιμοποιηθεί εάν πληροί τις απαιτήσεις της παραγγελίας, συμπεριλαμβανομένης της παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο από μια υπηρεσία που συνδέεται με τον κατασκευαστή του τεστ και που παράγει ένα αποτέλεσμα δοκιμής που μπορεί να ελεγχθεί από την αεροπορική εταιρεία πριν από την επιβίβαση.

Αυτό είναι το ίδιο πρότυπο για τις κατατακτήριες δοκιμές που ισχύει για την απαίτηση δοκιμών πριν από την αναχώρηση από τον Ιανουάριο.

Η δοκιμή πρέπει να διενεργείται το πολύ τρεις ημερολογιακές ημέρες πριν από την ημερομηνία της διεθνούς πτήσης προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Έτσι, εάν ένας ταξιδιώτης αναχωρεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 10 μ.μ. της 19ης Ιανουαρίου, θα πρέπει να παρουσιάσει αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής για ένα τεστ που πραγματοποιήθηκε οποιαδήποτε στιγμή μετά τις 12:01 π.μ. της 16ης Ιανουαρίου.

Προηγουμένως, όλοι οι ταξιδιώτες έπρεπε να δείξουν αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής εντός τριών ημερών από το ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για εκείνους τους πολίτες των ΗΠΑ και τους LPR που μπορούν να αποδείξουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αυτή η απαίτηση παραμένει η ίδια – πρέπει να επιδείξουν τεκμηρίωση αρνητικού αποτελέσματος δοκιμής από δείγμα που ελήφθη εντός τριών ημερών από το ταξίδι.

Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες των ΗΠΑ και οι LPR που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι να παρουσιάσουν τεκμηρίωση της κατάστασης εμβολιασμού τους μαζί με το αρνητικό αποτέλεσμα του τεστ.

Όσοι πολίτες των ΗΠΑ και LPR δεν μπορούν να αποδείξουν πλήρη εμβολιασμό θα πρέπει τώρα να επιδείξουν τεκμηρίωση αρνητικού τεστ από δείγμα που ελήφθη εντός μίας ημέρας από την αναχώρηση.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποφευχθεί η ανάγκη να τηρηθεί αυτή η αυστηρότερη απαίτηση είναι να εμβολιαστούν οι ταξιδιώτες.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,449 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ