Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
27.9 C
Athens
ΑρχικήΕυρώπηΙταλίαΠοιος θα παίρνει πλέον τα κέρματα από τη Φοντάνα ντι Τρέβι;

Ποιος θα παίρνει πλέον τα κέρματα από τη Φοντάνα ντι Τρέβι;

Δεν θα αποδίδονται πλέον αποκλειστικά σε οργάνωση της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας – Συστήνει ταμείο που θα μελετά που πρέπει να επενδυθούν τα χρήματα – Τα κέρδη από τις ευχές αγγίζουν το 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο

Τα κέρματα που πετούν οι τουρίστες στη Φοντάνα ντι Τρέβι της Ρώμης δεν θα αποδίδονται πλέον αυτομάτως στην Caritas, τον φιλανθρωπικό οργανισμό της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, γράφουν σήμερα οι ιταλικές εφημερίδες.

Ρεκόρ συμμετοχών στον αυριανό 35ο Μαραθώνιο Αθηνών

- Advertisement -

Αποτέλεσμα εικόνας για Φοντάνα ντι Τρέβι

Ο δήμος της Ρώμης αποφάσισε να ιδρύσει ένα Ταμείο που, από την 1η Απριλίου, θα συλλέγει τα χρήματα από όλα τα σιντριβάνια της Αιώνιας Πόλης, συμπεριλαμβανομένου και του διασημότερου από αυτά, διευκρινίζει η εφημερίδα Il Messaggero.

Η Μελάνια στο Πεκίνο: Βόλταρε στο Σινικό Τείχος και τάισε τα πάντα στον ζωολογικό κήπο

Μια “ομάδα εργασίας” του δήμου, στην οποία θα μετέχουν ειδικοί σε κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, θα αποφασίζει στη συνέχεια πού θα επενδύονται τα χρήματα αυτά, αφού εξετάσει και τα σχέδια που θα της παρουσιάζει η δημοτική αρχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φοντάνα ντι Τρέβι

Σύμφωνα με την Il Messaggero, τα έσοδα της Caritas από τα κέρματα που πετούσαν οι τουρίστες στη Φοντάντα ντι Τρέβι κάνοντας μια ευχή αγγίζουν το 1 εκατομμύριο ευρώ ετησίως.

Η κατασκευή του σιντριβανιού ανατέθηκε το 1732 στον Νικολάς Σάλβι από τον πάπα Κλήμη ΙΒ΄ προκειμένου να αντικατασταθεί μια απλή κρήνη που βρισκόταν στο ίδιο σημείο. Η μνημειώδης Φοντάνα ντι Τρέβι ολοκληρώθηκε 30 χρόνια αργότερα από τον Νικολό Πανίνι.

Mε τραγανό φύλλο και πλούσια γέμιση!!! Οι καλύτερες διευθύνσεις με πίτες στην Αθήνα!

Αποτέλεσμα εικόνας για Φοντάνα ντι Τρέβι

Η παράδοση λέει ότι όποιος πετάξει ένα νόμισμα στο σιντριβάνι, έχοντας γυρισμένη την πλάτη του σε αυτό, πριν φύγει από τη Ρώμη, είναι βέβαιο ότι θα επιστρέψει κάποια στιγμή στην πόλη.

πηγή:protothema.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,272LikesΚάντε Like
88,457 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ