Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024
22.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠόλεμος στις πλαζ της παραλιακής. Που θα αυξηθεί το εισιτήριο;

Πόλεμος στις πλαζ της παραλιακής. Που θα αυξηθεί το εισιτήριο;

Νέα πολιτική εισόδου και λειτουργίας για την πλαζ Βουλιαγμένης πρόκειται να εισάγει, σύμφωνα με το newmoney.gr, η Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου, με αποφάσεις που θα ληφθούν αυτή την εβδομάδα, στο διοικητικό συμβούλιο της 5ης Ιουνίου.

Η συζήτηση για το καθεστώς λειτουργίας της δημοφιλούς πλαζ, η οποία είχε πέρυσι έσοδα 2,6 εκατ. ευρώ και πλέον, λόγω κορονοϊού, έχει περιορισμένη, μέγιστη, χωρητικότητα στα 1.500 άτομα, έχει ανοίξει εδώ και μέρες με ουκ ολίγες αντιδράσεις από τον ίδιο το δήμο και τους δημότες στο ενδεχόμενο αύξησης της τιμής ή περιορισμού του χρόνου παραμονής των λουομένων ώστε να εναλλάσσονται οι επισκέπτες.

- Advertisement -

Forbes: Η Λίμνη της Βουλιαγμένης ανάμεσα στα top 10 αξιοθέατα της Ελλάδας

Τώρα, από πλευράς της ΕΤΑΔ, φαίνεται ότι θα υιοθετηθεί μεν η πρόταση για αύξηση του εισιτηρίου, ωστόσο θα επιστρέφεται μέρος του ποσού, ανάλογα με την παραμονή των επισκεπτών -για παράδειγμα αν φεύγουν πριν από μία συγκεκριμένη ώρα- ώστε να δίνεται κίνητρο να εξυπηρετούνται περισσότεροι μέσα στην ημέρα. Επιπλέον, θα υπάρξει διαβάθμιση της τιμής εφόσον κάποιος έρχεται αργότερα μέσα στην ημέρα, όπως για παράδειγμα μετά τις 17.00.

Παραλία, ξαπλώστρες

Η τιμή του εισιτηρίου αυτήν τη στιγμή είναι στα 5 ευρώ (για δημότες στα 2 ευρώ), και ισχύει μειωμένη τιμή 4 ευρώ για μαθητές, φοιτητές, πολυτέκνους κ.τ.λ. ενώ τώρα η πρόταση για την αύξηση της τιμής του εισιτηρίου είναι για 8 ευρώ, με ανάλογες εκπτώσεις κι επιστροφή χρημάτων ανάλογα με τη διάρκεια παραμονής και το χρόνο άφιξης.

Από πλευράς του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, δημοτών και κατοίκων της περιοχής υποστηρίζεται ότι δεν μπορεί με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό μία δημόσια επιχείρηση, με την επίκληση των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να προχωρά σε τέτοια αύξηση του εισιτηρίου, θέμα για το οποίο έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η Ακτή Βουλιαγμένης, βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία «και δημοφιλέστερη ακτή, όχι μόνο της Αττικής Ριβιέρας, αλλά και όλης της Αττικής» όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται από την ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια ΕΤΑΔ, ξεκίνησε φέτος εκ νέου τη λειτουργία της το Σάββατο 16 Μαΐου, ενώ έχει εκπονηθεί ειδική χωροταξική μελέτη για όλη την εγκατάσταση, ώστε να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα από την πανδημία Covid-19.

Η ΕΤΑΔ έχει προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς την αλλαγή της πολιτικής της ήδη από τα μέσα Μάϊου: «Η ΕΤΑΔ Α.Ε. πράττει τα δέοντα ώστε με τη συνδρομή και τη συνεργασία των ίδιων των επισκεπτών να διασφαλιστεί με δίκαιο τρόπο η μεγαλύτερη δυνατή προσβασιμότητα των εγκαταστάσεων της από το σύνολο των πολιτών, σύμφωνα πάντοτε με τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας που έχει θέσει η ελληνική Πολιτεία αλλά και τις διεθνείς πρακτικές».

Πέρυσι η ακτή Βουλιαγμένης είχε αύξηση στα έσοδα κατά 20%, από τα 2,1 εκατ. ευρώ του 2018 στα 2,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Πηγή: newmoney.gr

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,270LikesΚάντε Like
88,475 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ