Διάσημη σε όλο τον κόσμο για γευστικά κρασιά της, που συνοδεύουν gourmet εδέσματα σε όλο τον κόσμο, αλλά και γνωστή σε όλη την Ευρώπη για την περίφημη ομάδα ποδοσφαίρου της, η πόλη του Πόρτο είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Πορτογαλίας, μετά την πρωτεύουσα Λισσαβώνα.

Χτισμένη κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Ντούρο είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO από το 1996.

Η ανεξαρτησία που νιώθει κανείς σε αυτή την πόλη, σε συνδυασμό με τις οικονομικές τιμές δημιουργούν ένα δελεαστικό προορισμό για κάθε ταξιδιώτη, αντισταθμίζοντας τα λιγοστά αξιοθέατα, σε μια πόλη αυτού του μεγέθους.

- Advertisement -

Το τοπ οικογενειακό ξενοδοχείο στην Πορτογαλία!Ένα θέρετρο για μικρούς και μεγάλους!

Οι παραλιακές συνοικίες είναι το κατάλληλο μέρος για χαλαρωτικές βόλτες, ανακαλύπτοντας τα κελάρια από τη μυρωδιά της ζύμωσης των φρούτων, αλλά αξίζει να περπατήσετε και στους κήπους στο κέντρο την πόλης ή να φτάσετε σε έναν από τους λόφους του Πόρτο με την εκπληκτική θέα στη θάλασσα.

Μην παραλείψετε να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Ντούρο, να εξερευνήσετε τις περιοχές καλλιέργειας σταφυλιού ή να ανακαλύψετε τις υπέροχες παραλίες της πόλης.

Στην πόλη δείτε το εντυπωσιακό Μουσείο φωτογραφίας και κάντε μια βόλτα με το τελεφερίκ, γνωρίζοντας την καρδιά της παλιάς πόλης.

Ένας eco friendly παράδεισος στην Πορτογαλία!

Τα 7 παραμυθένια χωριουδάκια στην Πορτογαλία που θα θέλεις να τα επισκεφτείς τώρα!

Gourmet απόδραση στο Φάρο του Αλγκάρβε!Η τοπική κουζίνα της Πορτογαλίας θα σας μαγέψει!

Αλγκάρβε… ειδυλλιακή ατμόσφαιρα της επαρχίας της Πορτογαλίας!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ