Πόρτο Κατσίκι - παραλία Λευκάδα

Το Πόρτο Κατσίκι «κλέβει» τα φώτα της δημοσιότητας και είναι, ίσως, η πιο φημισμένη παραλία της Λευκάδας, αλλά και από τις ομορφότερες του κόσμου! Όσοι την έχουν επισκεφτεί, την έχουν ερωτευτεί.

Το πιο διάσημο… κατσίκι καθώς είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες παγκοσμίως. Με λευκή λωρίδα αμμουδιάς στη σκιά του εντυπωσιακού βράχου, η όψη πριν κατεβείτε τα περίπου 100 σκαλοπάτια, μοιάζει με φυσική πισίνα. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού κοντά στο ακρωτήριο Λευκάτας. Το κοντινότερο χωριό είναι το χωριό Αθάνι. Βραβευμένη και πρωταγωνίστρια σε τουριστικές καμπάνιες.

Πόρτο Κατσίκι - Παραλία στη Λευκάδα

Και παρόλα τα 100 σκαλοπάτια πολύς είναι ο κόσμος που επισκέπτεται καθημερινά την συγκεκριμένη παραλία. Αν θέλετε, λοιπόν, να βρείτε να κάτσετε θα πρέπει να πάτε να πιάσετε θέση από πολύ νωρίς.

Γνωρίστε τις 25 παραλίες της Λευκάδα που είναι εκτός συναγωνισμού!

Smart info:

  • Το μυστικό είναι να πάτε στην παραλία πολύ νωρίς.
  • Υπάρχει χώρος για το αυτοκίνητό σας (αν φυσικά δεν είναι γεμάτη από κόσμο).
  • Η θέα από ψηλά είναι εκπληκτική.

Η ομάδα Up Drones μας χαρίζει μερικά εντυπωσιακά πλάνα από το Πόρτο Κατσίκι. Δείτε το βίντεο:

Η παραλία με την εξωτική ομορφιά της στην Λευκάδα

Μικρότερη από το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, μαγεύει τον επισκέπτη με την… εξωτική ομορφιά της.

Στην αριστερή πλευρά της Βασιλικής, σε έναν γραφικό κολπίσκο, φτιαγμένο λες από το χέρι του πιο εμπνευσμένου καλλιτέχνη, η παραλία Αγιοφίλι είναι μία από τις πιο όμορφες της Λευκάδας.

Με το γνώριμο, άγριο σκηνικό των λευκών βράχων,αλλά πολύ μικρότερο από το μεγαλειώδες Κάθισμα και το διάσημο Πόρτο Κατσίκι, το Αγιοφίλι, στα νότια του νησιού, μαγεύει τον επισκέπτη με την … εξωτική ομορφιά και τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά.

Το «χάλασμα», μέσα στο οποίο βρίσκεται το Αγιοφίλι, προστατεύει από τους ανέμους και «βλέπει» προς Ιθάκη και Κεφαλλονιά.

Για να φτάσετε στο Αγιοφίλι μπορείτε να ανεβείτε στο καραβάκι που αποπλέει από τη Βασιλική ή να ακολουθήσετε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη νοτιοανατολική πλευρά της παραλίας. Εκτός από όσους απολαμβάνουν το μπάνιο, το Αγιοφίλι είναι αγαπημένος προορισμός και όσων απολαμβάνουν να εξερευνούν τον βυθό.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ