Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΠορτογαλία: Η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο σε 12 αεροπορικές εταιρείες

Πορτογαλία: Η κυβέρνηση επέβαλε πρόστιμο σε 12 αεροπορικές εταιρείες

Η TAP, η EasyJet, η Emirates Airlines, η British Airways, η Ryanair και άλλες «έχουν πέσει» στα νέα «σκληρά μέτρα» της πορτογαλικής κυβέρνησης κατά των αεροπορικών εταιρειών που μεταφέρουν επιβάτες χωρίς την απαιτούμενη γραφειοκρατία για τον Covid.

Την τελευταία εβδομάδα από τότε που τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα, η συνοριακή υπηρεσία SEF εξέδωσε 155 ειδοποιήσεις παράβασης τόσο κατά επιβατών όσο και εναντίον αεροπορικών εταιρειών για μη συμμόρφωση με τους ισχύοντες κανόνες.

- Advertisement -

Τα πρόστιμα για άτομα κυμαίνονται από 300 έως 800 ευρώ. Για τις αεροπορικές εταιρείες ξεκινούν από €20.000, δυνητικά φτάνοντας τις €40.000.

Σύμφωνα με την Público, συνολικά σε 12 αεροπορικές εταιρείες έχουν επιβληθεί πρόστιμο ύψους τουλάχιστον 240.000 ευρώ, προτού συνυπολογιστούν τα μικρότερα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στους επιβάτες.

Τα πρόστιμα καλύπτουν κάθε είδους γραφειοκρατία που λείπει. Οι μόνοι ταξιδιώτες που εξαιρούνται από αυτούς τους νέους κανόνες (που απαιτούν αρνητικά αποτελέσματα τεστ ανεξαρτήτως κατάστασης εμβολιασμού) είναι παιδιά κάτω των 12 ετών, πιλότοι αεροπορικών εταιρειών και πλήρωμα καμπίνας.

Οι κανόνες της Πορτογαλίας για την υποβολή αρνητικών τεστ πριν από την επιβίβαση θα παραμείνουν σε ισχύ έως τις 9 Ιανουαρίου.

Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν ήδη κινηθεί εναντίον των αποφάσεων αυτών.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,431 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ