Συμβουλές για «lost and found» αποσκευές

Ένα μεγάλο άγχος των ταξιδιωτών στα ταξίδια με αεροπλάνο, είναι να μην χάσουν τις βαλίτσες τους. Η αλήθεια είναι πως είναι δύσκολο να αποτρέψετε αυτή την ατυχία, όμως ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες να χαθεί η αποσκευή σας.

- Advertisement -
Βαλίτσες, αεροδρόμιο

Επίσης, γνωρίζετε πως θα χωρέσετε ρούχα για ένα μήνα σε μια μικρή αποσκευή;

Οι ταμπελίτσες είναι must

Η πρώτη και κύρια συμβουλή είναι να τοποθετείτε πάντα τις γνωστές ταμπελίτσες με τα στοιχεία μας πάνω στις αποσκευές σας. Καλό είναι οι ταμπέλες αυτές να είναι σε φανταχτερά χρώματα ώστε να ξεχωρίσουν ανάμεσα στη «θάλασσα» με τις μαύρες βαλίτσες. Όσον αφορά στα στοιχεία, να γράφετε μόνο το κινητό σας και το e-mail και ίσως την εταιρεία που δουλεύετε και όχι την διεύθυνση του σπιτιού σας.

Οι ταμπέλες αυτές βέβαια δεν πρέπει να τοποθετούνται μόνο πάνω στις αποσκευές, αλλά και μέσα σε αυτές. Αν έχουν χαθεί, κοπεί για κάποιο λόγο, καλό είναι να υπάρχουν τα στοιχεία σας μέσα στη βαλίτσα, σε εμφανές σημείο. Μπορείτε να αγοράσετε αυτοκόλλητες ετικέτες και να τις κολλήσετε στα εσωτερικά τοιχώματα των αποσκευών.

Σωστός έλεγχος και οργάνωση

Καλό είναι την ώρα που «τσεκάρετε» τις αποσκευές σας στο αεροδρόμιο, να διαβάζετε το απόκομμα που σας δίνει η υπάλληλος της αεροπορικής εταιρείας και να είστε σίγουροι ότι αναφέρει σωστά τα στοιχεία σας και τα στοιχεία της πτήσης. Είναι ένα σημείο όπου γίνονται λάθη.

Οι πιο σχολαστικοί επιβάτες, καταγράφουν σε ένα χαρτί τα πράγματα που έχουν μέσα στις αποσκευές τους και το παίρνουν μαζί. Σε περίπτωση που η βαλίτσα χαθεί, μπορεί ευκολότερα να γίνει αναγνώριση των αντικειμένων και αν δεν βρεθεί ποτέ να αποζημιωθούμε για αυτά.

Travel Tips: Συμβουλές για «lost and found» αποσκευές

Άμεση επικοινωνία με την αεροπορική εταιρεία

Μόλις αντιληφθείτε ότι χάσατε την αποσκευή σας στο αεροδρόμιο, ζητάτε από την αεροπορική εταιρεία να σας δώσει να διαβάσετε τους όρους που ισχύουν σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο κάθε αερομεταφορέας έχει τους δικούς του όρους. Έτσι θα ξέρετε αν δικαιούστε χρηματικής ή άλλης αποζημίωσης. Αυτό ισχύει και όταν παραλάβετε από τον ιμάντα την βαλίτσα σας, χτυπημένη, σπασμένη, ή κατεστραμμένη.

Αν απομακρυνθείτε από το αεροδρόμιο και ζητήσετε μετά διευκρινήσεις, θα είναι δύσκολο να βρειτε το δίκιο σας. Επιπλέον, δηλώνετε επιτόπου στον υπάλληλο τη διεύθυνση που θα βρίσκεστε τις επόμενες ημέρες, ώστε να σας σταλεί η αποσκευή σας όταν με το καλό βρεθεί.

Προτιμήστε βαλίτσες που ξεχωρίζουν

Σε κάθε περίπτωση, όποιο κι αν είναι το γούστο σας στα χρώματα, καλό είναι οι αποσκευές τις οποίες παίρνετε μαζί σας στα αεροπορικά ταξίδια, να είναι σε φανταχτερά και έντονα χρώματα, ώστε να ξεχωρίζουν ευκολότερα ανάμεσα στις χιλιάδες άλλες, που βρίσκονται σε μια τεράστια αίθουσα «χαμένων αποσκευών» κάποιου αεροδρομίου.

Δείτε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ