ταξίδι με αεροπλάνο

Έναν χρόνο μετράμε έως τώρα με απανωτά lockdowns και απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, με τον τουρισμό και την εστίαση να έχουν τα μεγαλύτερα προβλήματα, πέραν των άλλων κλάδων φυσικά που πλήττονται τοιουτοτρόπως. Ωστόσο, η αισιοδοξία δεν χάνεται ποτέ και όλοι ελπίζουμε όσο το δυνατόν συντομότερα να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Έτσι υπάρχει το “τρίπτυχο” της επόμενης μέρα για το πώς θα ανοίξει ο τουρισμός…

Το άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα

Τα free covid νησιά δείχνουν τον δρόμο για το άνοιγμα του τουρισμού, με την Ελλάδα να εμφανίζεται πρώτη στις προτιμήσεις των ξένων αλλά και στις κρατήσεις, όπως υποστηρίζουν οι τουριστικοί πράκτορες, που παρουσιάζουν μάλιστα μια σημαντική αύξηση την τελευταία εβδομάδα.

Οι εκπρόσωποι των κλάδων που ασχολούνται με τον τουρισμό εμφανίζονται αισιόδοξοι κάνοντας λόγο για μια δυναμική χρονιά που δύναται να φτάσει στο 40% έως 50% των εσόδων του 2019. Μιας χρονιάς όπου ο ελληνικός τουρισμός κινήθηκε σε ιδιαιτέρως υψηλά επίπεδα, πορεία που ανέκοψε το 2020 ο κορονοϊός.

Το εμβόλιο και η ολοένα και μεγαλύτερη αποδοχή του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε συνδυασμό με την ετοιμότητα που υπάρχει σε ό,τι αφορά στα τεστ, στα οποία θα υποβάλλονται όσοι δεν έχουν εκδώσει το εν λόγω πιστοποιητικό ή δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, επιτρέπουν η αισιοδοξία για τη φετινή τουριστική περίοδο (που σημειωτέον ξεκινά αργότερα δηλαδή από τα τέλη Μαΐου ουσιαστικά) να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Έρευνα: Ποιους προορισμούς θέλουν να επισκεφτούν οι ταξιδιώτες μετά την πανδημία;

Τα free covid νησιά, όπου οι κάτοικοι έχουν εμβολιαστεί στο σύνολό τους, όπως, για παράδειγμα το Καστελόριζο, αποτελούν την καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας, που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει τη φετινή τουριστική σεζόν.

Το τρίπτυχο της επόμενης μέρας

Το τρίπτυχο που επιχειρείται να υλοποιηθεί για την επόμενη ημέρα που θα οδηγήσει στο άνοιγμα του τουρισμού, είναι:

εμβόλιο Covid
  • Το πιστοποιητικό εμβολιασμού με την υιοθέτηση ενός κοινού νομικού εγγράφου σε επίπεδο Ε.Ε.
  • Τα τεστ για τους επισκέπτες στη χώρας
  • Οι εμβολιασμοί του προσωπικού πρώτης γραμμής και των εργαζομένων στον τουρισμό.
Διαβάστε ακόμα:  Αεροσυνοδοί ζήτησαν από γνωστή TikToker να καλύψει το μπούστο της πριν μπει στο αεροπλάνο και εκείνη αρνήθηκε

Σε ό,τι αφορά στο πιστοποιητικό εμβολιασμού η ΕΕ αναμένεται να ανακοινώσει τη θέσπιση ενός κοινού εγγράφου, κάτι που θα προχωρήσει στις 17 Μαρτίου. Άλλωστε ήδη οι συζητήσεις με Ισραήλ και Μεγάλη Βρετανία συνεχίζονται στο πλαίσιο της διευκόλυνσης των τουριστών που και από τις δύο χώρες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη χώρα.

Παράλληλα με το πιστοποιητικό ιδιαίτερο βάρος δίνεται στο θέμα των τεστ. Το μοριακό τεστ των 72 ωρών που θα προηγείται για όλους όσοι επιθυμούν να φτάσουν σε μια ασφαλή Ελλάδα αλλά δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν εκδώσει το πιστοποιητικό του εμβολιασμού θα συνεργήσει στην εξυπηρέτησή τους.

Πέραν αυτών τα rapid test στις πύλες εισόδου της χώρας θα αποτελέσουν μια βασική παράμετρο του σχεδιασμού που έχει καταρτιστεί.

Skyscanner: Μπορώ να ταξιδέψω; Μάθετε όλους τους περιορισμούς εισόδου και τις απαιτήσεις κάθε προορισμού του εξωτερικού άμεσα και εύκολα!

Θέλετε να μάθετε αν μπορείτε και που να ταξιδέψετε και τι ισχύει στην κάθε χώρα; Ψάχνετε για πληροφορίες και αντιμετωπίζετε χάος; Δεν ξέρετε ποια χώρα υποδέχεται ταξιδιώτες και ποια όχι αλλά και τι ισχύει όταν και αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε;

Υπάρχει η πιο εύκολη, απλή και άμεση απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα μέσω της Skyscanner καθώς έχει δημιουργήσει έναν παγκόσμιο χάρτη που “χωρίζει” τις χώρες σε διαθέσιμες, μη διαθέσιμες και μερικώς διαθέσιμες αλλά σας δίνει και όλες τις περαιτέρω πληροφορίες όταν φτάσετε στη χώρα προορισμού!

Κάντε το επόμενο βήμα και ανακαλύψτε τι ισχύει σε κάθε χώρα με τον παγκόσμιο χάρτη της Skyscanner. Επίσης, μπορείτε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε email με ενημερώσεις για την άρση των περιορισμών στις χώρες που σας ενδιαφέρει.

Δείτε το χάρτη και τις περαιτέρω πληροφορίες εδώ

Παγκόσμιος χάρτης περιορισμών λόγω covid 19

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ