Ένα διαφορετικό παντοπωλείο λειτουργεί εδώ και 7 χρόνια στην καρδιά της Άµφισσας και αυτό όχι µόνο για τα προϊόντα του αλλά πάνω από όλα για τη φιλοσοφία του, η οποία κρύβει πίσω της µια σηµαντική κοινωνική αποστολή.

Από την Κατερίνα Φωτοπούλου, Φωτό: Ελεάννα Κουρκουλοπούλου

Πράσινο Σπίτι: Ένα παντοπωλείο με... καλό σκοπό!

Το Πράσινο Σπίτι είναι το πρώτο κατάστηµα στον νοµό Φωκίδας µε προϊόντα αποκλειστικά πιστοποιηµένης βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο την ίδια στιγµή προσφέρει διαρκή απασχόληση και εκπαίδευση σε λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Πίσω από τη λειτουργία του βρίσκεται ο Κοινωνικός Συνεταιρισµός Περιορισµένης Ευθύνης (Κοι.Σ.Π.Ε.), και στόχος του είναι η ήπια ένταξη ατόµων µε ψυχοκοινωνικά προβλήµατα στην εργασιακή απασχόληση και η κοινωνική αποκατάσταση.

Πράσινο Σπίτι: Ένα παντοπωλείο με... καλό σκοπό!

Στα ράφια του φιγουράρουν από βότανα, ζυµαρικά και όσπρια µέχρι ροφήµατα, γλυκά και super foods, προϊόντα για εξειδικευµένες διατροφικές ανάγκες αλλά και οικολογικά καθαριστικά και κάθε αγορά συµβάλλει στην επανένταξη των πασχόντων στο κοινωνικό σύνολο αλλά και στην καταπολέµηση του στίγµατος της ψυχικής ασθένειας.

Δευτ.-Σάβ. 09:00-14:00 & 17:00-20:00 (Δευτ., Τετ. & Σάβ. απόγευµα κλειστά).

Πράσινο Σπίτι: Ένα παντοπωλείο με... καλό σκοπό!

Must know:  Οι Κοι.Σ.Π.Ε. είναι Νοµικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που θεσπίστηκαν από το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας το 1999, στο πλαίσιο της ανάπτυξης και του εκσυγχρονισµού των υπηρεσιών ψυχικής υγείας.

Εθνικής Αντιστάσεως 13, Άμφισσα, Τ. 22650 28507, www.koispefokidos.gr

Πράσινο Σπίτι: Ένα παντοπωλείο με... καλό σκοπό!

Tip:  Στις δράσεις του Κοι.Σ.Π.Ε. περιλαµβάνεται επίσης ένα γραφείο εναλλακτικού τουρισµού (κρατήσεις εισιτηρίων, οργάνωση εκδροµών και αθλητικών δραστηριοτήτων) αλλά και το εργαστήριο σαπωνοποιίας «Αγνός Σάπων Ελαίο Δελφών».

Πράσινο Σπίτι: Ένα παντοπωλείο με... καλό σκοπό!

Πηγή: Αrachova Magazine 2017

Κατεβάστε το εντελώς δωρεάν μόνο με ένα κλικ.

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ