Κάποτε το Βουκουρέστι χαρακτηριζόταν «Το μικρό Παρίσι της Ανατολής». Μπορεί σήμερα λίγοι να το θυμούνται, αλλά οι ένδοξες μέρες του είναι ακόμη εδώ.

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας συνεχίζει να ξεχωρίζει, παρουσιάζοντας το ιστορικό παρελθόν της με μία σύγχρονη ταυτότητα.Με την πρώτη ματιά, η αρχιτεκτονική της πόλης μπορεί να ζαλίσει. Με μία δεύτερη όμως, παρατηρείται ένας συναρπαστικός συνδυασμός κτιρίων.
Το travelstyle.gr βρήκε μια εξαιρετική προσφορά για αεροπορικά εισιτήρια σε τιμή που πιο χαμηλή δεν γίνετε!!!”Πετάμε”για Βουκουρέστι με μόλις 14,99 ευρώ!
Αποτέλεσμα εικόνας για Βουκουρέστι
Αποτέλεσμα εικόνας για Βουκουρέστι
Ανάμεσα στις θλιβερές πολυκατοικίες της κομμουνιστικής εποχής βρίσκονται τα βυζαντινά κτίρια, οι εκκλησίες πολλών αιώνων και τα Art Nouveau αρχοντικά που ξεχωρίζουν ως  «επιζώντες» των σεισμών, του πολέμου και του κομμουνισμού.
Όσο περισσότερο εξερευνήσει κανείς μία από τις πολλά υποσχόμενες πρωτεύουσες θα ανακαλύψει όλο και περισσότερες γοητείες.
Ορίστε 5 από αυτές…

Η αναζωογονημένη Old Town

Το Βουκουρέστι είναι ο τόπος στον οποίο οι έμποροι συναντιούνταν με τους ταξιδιώτες από τον 15ο αιώνα.

Μετά από μία δύσκολη περίοδο, τα κτίρια της Παλιάς Πόλης αρχίζουν να αποκαθίστανται. Οι λιθόστρωτες λωρίδες κυκλοφορίας έχουν μετατραπεί σε μία από τις πιο ζωντανές περιοχές νυχτερινής διασκέδασης στην Ευρώπη.

Βιβλιοπωλεία, θέατρα, εστιατόρια και καφέ προσθέτουν ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη.

Έκλεισες εισιτήρια για Βουκουρέστι; Αυτές είναι οι καλύτερες προτάσεις για καφέ και διασκέδαση.

oldtown

 Το ηγεμονικό παρελθόν του Κόμη Δράκουλα

Η ανακτορική κατοικία των πριγκίπων της Βλαχίας, ενέπνευσαν τον Μπραμ Στόκερ για την ιστορία του Κόμη Δράκουλα.

Ήταν ο τόπος που στέφονταν οι Ρουμάνοι πρίγκιπες. Το Old Court Museum παρουσιάζει κεραμικά και διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν ανάμεσα στα ερείπια του.

BranCastle

Το τεράστιο Παλάτι της Βουλής

Αυτός ο αρχιτεκτονικός κολοσσός είναι το βαρύτερο κτίριο στον κόσμο, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη και το δεύτερο μεγαλύτερο διοικητικό κτίριο στον κόσμο (μετά το Πεντάγωνο).

palaceofparliament.reuters

Συναυλίες στο Ρουμανικό Αθήναιον

Μια νύχτα στο Ρουμανικό Αθήναιον σημαίνει πως θα απολαύσετε τη Ρουμανική Φιλαρμονική του George Enescu σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια του 19ου αιώνα στο Βουκουρέστι.

The Romanian Athenaeum

Ο όμορφος Ναός Σταυροπόλεως

Χτισμένος το 18ο αιώνα από τον Έλληνα μοναχό Ioanikie Stratonikeas, ο Ναός Σταυροπόλεως είναι ένας μικροσκοπικός και αρκετά ήσυχος χώρος.

Χτισμένος σε στιλ Brancoveanu, διαθέτει μια περίτεχνη λαξευμένη και με κίονες είσοδο. Στο εσωτερικό της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας μπορείτε να θαυμάσετε τα γλυκά πέτρινα και ξύλινα γλυπτά και τον συνδυασμό ρουμανικών και βυζαντινών στοιχείων.

Stavropoleos Church

Η προσφορά είναι από την Ryanair και αφορά τις 16 Ιανουαρίου!

 

Για να κλείσετε τα εισιτήρια σας δείτε εδώ

Προηγούμενο άρθροΑποθέωση για ακόμα μια φορά! 4 ελληνικά resorts ανάμεσα στα 10 καλύτερα της Ευρώπης!
Επόμενο άρθροΈκτακτο: Νέα στάση εργασίας και 24ωρη απεργία στο Μετρό!
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ