Το αεροδρόμιο στο νησί Saint Martin της Καραϊβικής είναι ένα από τα πιο διάσημα για τις προσγειώσεις αεροσκαφών που περνάνε κυριολεκτικά… ξυστά από το κεφάλι λουομένων για να φτάσουν στον διάδρομο προσγείωσης.

- Advertisement -

Μια τέτοια εμπειρία κατέγραψε τουρίστρια η οποία βρισκόταν στην παραλία Μάχο η οποία θεωρείται ότι είναι η καλύτερη για να καταγράψει κανείς μια από τις πιο «τρελές» προσγειώσεις σε αεροδρόμια.

Η ίδια, μάλιστα, ανήρτησε το βίντεο απαντώντας σε άλλο βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η στιγμή που το αεροδρόμιο προσεγγίζει ένα αεροσκάφος Maddog MD-80.

Το αεροδρόμιο «Princess Juliana» ξεκίνησε να λειτουργεί ως διάδρομος προσγείωσης αμερικανικών αεροσκαφών το 1942, κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά απέκτησε το όνομά του δύο χρόνια αργότερα μετά από επίσκεψη της πριγκίπισσας Ιουλιάνας της Ολλανδίας. Το 1964 αναβαθμίστηκε καθώς απέκτησε νέο τερματικό σταθμό και πύργο ελέγχου ενώ το 1997 ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο τριών φάσεων προκειμένου να αυξηθεί η χωρητικότητά του και άρα ο τομέας του τουρισμού.

Το αεροδρόμιο αυτό είναι διάσημο στην ομάδα των plane spotters καθώς παρά τον μικρό σε μήκος διάδρομο προσγείωσης προσγειώνονται αεροσκάφη από χώρες της βόρειας Αμερικής, την Καραϊβική και την Ευρώπη και εταιρείες όπως Air France, KLM, Delta, American, JetBlue, Spirit και United.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ